Sağlığı İçin Başladığı Yüzmede Şampiyonluklara Kulaç Attı - Son Dakika
Spor

Sağlığı İçin Başladığı Yüzmede Şampiyonluklara Kulaç Attı

Yakalandığı kemik erimesi rahatsızlığı nedeniyle yürüyemediği için tekerlekli sandalyeye mahkum olan 15 yaşındaki Süleyman Emin Erim, Ağrı Valisi Süleyman Elban'ın desteğiyle başladığı yüzmede 4 dalda Türkiye şampiyonluğuna ulaştı.

11.05.2019 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SITKI YILDIZ - Yakalandığı kemik erimesi rahatsızlığı nedeniyle yürüyemediği için tekerlekli sandalyeye mahkum olan 15 yaşındaki Süleyman Emin Erim, Ağrı Valisi Süleyman Elban'ın desteğiyle başladığı yüzmede 4 dalda Türkiye şampiyonluğuna ulaştı.

Henüz çocukluk döneminde yakalandığı amansız hastalık yüzünden yürüme yetisini kaybeden ve 11 ameliyat geçiren Şemsi Türkmen Anadolu Lisesi 1. sınıf öğrencisi Erim (15), hayatını artık tekerlekli sandalyeye bağlı sürdürmeye başladı.

Yaklaşık 1,5 yıl önce doktorlarının önerisi ve Ağrı Valisi Süleyman Elban'ın desteğiyle, il genelinde ücretsiz uygulanan "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesine katılan Erim, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yüzme Antrenörü Gökhan Şengül eşliğinde kulaç atmaya başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığının, valilik projesini Türkiye geneline yaymasıyla organizasyon kapsamında yüzmeye devam eden Erim, evde eğitim aldığı için gidemediği okuluna, yüzme sayesinde kaslarında oluşan iyileşme ile 4 yıl sonra kavuştu.

Kısa sürede engelleri bir bir aşarak hayata tutunan Erim, 2 hafta önce Antalya'nın Alanya ilçesindeki Okul Sporları Türkiye Yüzme Şampiyonası'na katıldı.

Burada bedensel engelliler kategorilerinde yarışan Erim, boy gösterdiği ilk ulusal yarışmada 50 metre serbest, 100 metre serbest, 50 metre sırtüstü ve 200 metre serbest stilde ilk sırayı alıp, toplam 4 Türkiye şampiyonluğu elde etti.

Erim: "Yüzme bana çok iyi geldi"

Bedensel engelli sporcu Süleyman Emin Erim, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, insanın istemesi halinde her şeyi yapabileceğini ve aşılamayacak engel olmadığını belirtti.

Hastalığı nedeniyle çok zor günler geçirdiğini ve yüzme sayesinde hayatla barışıp sosyalleştiğini dile getiren Erim, şunları kaydetti:

"Cam kemik hastasıyım. 11 defa ameliyat oldum. İstesem de istemesem de kemiklerim kırılıyor. Bu sporla tanıştım. Doktorum da yüzmem gerektiğini söylüyordu. Kemiklerimde çok kırılma olduğundan dolayı ağrım çok oluyordu ve bu yüzden zaman bulamıyordum. Daha sonra Gökhan (Şengül) hocam ailemi ikna etti ve beni yüzme kursuna aldırdı. Yüzme ile hayatım değişti. Yüzmeye gelmeden önce dimdik duramıyordum, şu an rahatlıkla durabiliyorum. Yüzmeden sonra ağrılarım daha da azalmaya başladı. Yüzme bana çok iyi geldi."

Erim, hedefinin milli takıma seçilmek ve Avrupa'da dereceler elde etmek olduğunu vurguladı.

"Bedenimde sıkıntı var ama bunu umursamıyorum"

Ağrı'daki engellilere örnek olmak istediğini ifade eden Erim, 4 yıla yakın evde eğitim aldığını ve yüzmeden sonra okula gitme şansına eriştiğini anlattı.

"Artık dimdik durabiliyorum, yürüteçle yürüyebiliyorum. Sonrasında evde eğitime gerek duymadım." diyen Erim, şu ifadeleri kullandı:

"Antalya'nın Alanya ilçesinde düzenlenen Okul Sporları Türkiye Yüzme Şampiyonası'nda 4 kulvarda birinci oldum. 4 yarışmaya katıldım. İsteseydim daha fazla yarışmaya katılabilirdim ama gerek duymadım. Rahatsızlığım için spora geldim. Gökhan hocamın beni yetiştirmesi sayesinde Türkiye birincisi oldum. Engel beyinde biter. Engel beyindedir. Bedenimde sıkıntı var ama bunu umursamıyorum. Engelli arkadaşlarım, yüzme gibi aktivitelerden asla kaçmayın, sosyalleşmeye bakın. İnsan sosyalleşemeyince bunalıma giriyor."

Kısa sürede 4 farklı dalda Türkiye şampiyonluğunu Ağrı'ya kazandıran Erim, kendisine bu imkanı sağlayan Vali Süleyman Elban'dan da ödül aldı.

Vali Elban'a desteklerinden dolayı teşekkür eden Erim, gelecek şampiyonalarda yeni madalyalar kazanma sözü verdi.

Şengül: "Her engelli kardeşimiz bunu yapabilir"

Erim'in başarısında önemli paya sahip olan antrenör Gökhan Şengül, bedensel engelli sporcusunun yeteneği ve cesareti nedeniyle hiçbir şekilde korku yaşamadığını söyledi.

Erim'in kısa sürede yüzme öğrendiğine ve Antalya'daki yarışmalarda büyük başarı yakaladığına dikkati çeken Şengül, şöyle konuştu:

"Amacımız Süleyman Emin Erim'in, Beytullah Eroğlu ve diğer milli sporcularımız gibi ülkemizi temsil etmesini sağlamak. İnşallah bu barajları aştıktan sonra ülkemizi temsil etmek istiyoruz. Önceliğimiz Türkiye şampiyonası ve milli takım seçmelerine katılması. Süleyman Emin birkaç defa havuzda engelli olmayan vatandaşları bile geçti. Engelleri aşabilen her engelli kardeşimiz de bunu yapabilir. Süleyman Emin 4 ayrı branşta birincilik aldı."

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Sağlığı İçin Başladığı Yüzmede Şampiyonluklara Kulaç Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement