Sağlığınıza ve Vücut Tipinize Uygun Spor Yapın - Son Dakika
Güncel

Sağlığınıza ve Vücut Tipinize Uygun Spor Yapın

Sağlığınıza ve Vücut Tipinize Uygun Spor Yapın

İzmir'deki Carrera Mistral Spor Merkezi Müdürü Burak Özdemir sağlık durumuna ve vücut tipine uygun spor yapılması ve antrenörlerin saygın kurumlardan eğitim almış, sertifikalı eğitmenler olması konusunda uyardı:

23.06.2018 10:27  Güncelleme: 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FORMUNU KORUMAK, GÜZEL VÜCUT HATLARINA SAHİP OLMAK VE ZAYIFLAMAK İÇİN:

Kişiye özel antrenör yönetiminde vücuda giren oksijen miktarını arttırmaya yönelik egzersizler: pilates, reformer pilates (özel bir alet ve özel eğitmen eşliğinde yapılır)aerobik, kardiyo çalışması (nabız kontrolü ile uykudan kalkınca ölçtüğünüz dinlenik nabız ve egzersizden sonra alınan nabız tespitinin ardından yağ yakım nabız aralığına göre önerilen) aquazumba (havuz içinde müzik eşliğinde grupla),

STRES ATMAK İSTEYEN, YALNIZ BAŞINA EGZERSİZDEN SIKILAN YA DA FARKLI EGZERSİZLER YAPMAK İSTEYENLER:

Havuz içinde konan özel bisikletler üzerinde suyun içinde pedal çevrilerek müzik eşliğinde grupla eğlenceli şekilde yapılan aquabike*, spinning (pedal çevirme), tırmanma, özel sahalarda paddel tenis* (İspanya kökenli tenis ve squash'ın harmanlanmış hali) basketbol, voleybol, futbol,capoeira* (savunma, akrobasi, dans, müzik ve şarkıların birleşimi olan Brezilya kökenli bir dövüş sanatı bu da İzmir'de sadece Mistral Carrera'da var), zumba, havuzda grup ve müzik eşliğinde yapılan aquazumba, yoga, yüzme ve antigravity fitness (tavana asılan ipek hamak ile vücudun esnemesine, uzamasına, rahatlamasına yardımcı olurken, ağrıları yok eden, ruh halini yenileyerek iç dünyamızla yüzleşmemizi sağlıyor) egzersizleri sporları tam da size göre!

MEDİCAL TRAİNİNG:

Alanında uzman eğitmenlerin yönetiminde eklemsel sorunların problemli eklem ya da kastaki dengeyi sağlayarak ameliyatsız giderilmesi, ameliyat sonrası iyileşme süreci ve bu sorunların nüksetmemesi ve bu eklemlerin gelecekte de fonksiyonel kullanmaları için egzersizler ve eğitimler veriliyor.

VÜCUT GELİŞTİRME:

Vücut geliştirme ve profesyonel vücut geliştirme sporcularına haftanın 5- 6 gününe bölünmüş bölgesel anlamda daha detaylı ağırlık çalışma, tekrar sayısı daha fazla egersizler öneriliyor. Ağırlık, total body, crossfit bunlardan bazıları…

KİLO ALMAK:

Cılız bir bedenden rahatsızsanız beslenme danışmanı ve antrenör yönetiminde size özel hazırlanacak programlarla sağlıklı ve güzel görünen bir bedene sahip olmanız mümkün. Önerilen beslenme programınıza uygun bir ağırlık programı verilerek 8 haftada bir yağ ve kas oranı ölçümü ile egzersiz programı değiştirilerek hedefinize ulaşmak gayet kolay.

ÇOCUĞUYLA BİRLİKTE SPOR YAPMAK İSTEYENLER:

Kendinize ayırdığınız vaktiniz sınırlıysa ve o zamanı da çocuğunuzla geçirmek istiyorsanız spordan mahrum kalmanıza gerek yok. Çocuğunuzu da yanınıza alıp birlikte yüzme, tırmanma duvarı, kids basketbol gibi aktivitelerle hem eğlenip hem de spor yapabilirsiniz. Siz egzersize devam etmek istediğinizde o da yüzme, halk oyunları, kids zumba, kids yoga gibi çocuklara özel derslere katılabilir ya da bakıcı eşliğinde spor salonunun kidsclub'ında eğlenebilir, top havuzunda oynayabilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sağlığınıza ve Vücut Tipinize Uygun Spor Yapın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sanatçı Okan Bayülgen:
    12:55 Sanatçı Okan Bayülgen: "Buradan İngiltere'ye giden de topraklarımıza gelen de aynı 'öteki' kaderi paylaşıyor"

    Oyuncu, yönetmen, fotoğrafçı ve komedyen Okan Bayülgen, "Buradan İngiltere'ye giden ya da güneyimizden, güney doğumuzdan bizim topraklarımıza gelenler, aslında ortak bir kaderi paylaşıyor 'öteki' olarak. Biz göç alıyor, sığınmacı alıyoruz, onlara öteki muamelesi yapıyoruz.

  • Rusya Soruşturma Komitesi, Crocus City Hall saldırısındaki teröristlerle Ukraynalı milliyetçiler arasında bağlantı olduğunu açıkladı
    12:54 Rusya Soruşturma Komitesi, Crocus City Hall saldırısındaki teröristlerle Ukraynalı milliyetçiler arasında bağlantı olduğunu açıkladı

    Rusya Soruşturma Komitesi, Moskova'nın banliyösündeki Crocus City Hall binasına düzenlenen saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, gözaltına alınan teröristlerin Ukraynalı milliyetçilerle bağlantısı olduğuna dair kanıtlara ulaşıldığını belirtti. Komite, teröristlerin Ukrayna'dan büyük miktarlarda para ve kripto para aldığını ve bunları suça hazırlık aşamasında kullandığını teyit etti.

  • Kayseri'de yerel seçimlere hazırız
    12:54 Kayseri'de yerel seçimlere hazırız

    Türkiye'de 31 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlere hazırlıklar tamamlandı. Kayseri'de ise 1 milyon 39 bin 710 kişi oy kullanacak.

  • Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Çaybaşı Mahallesi'nde düzenlenen iftarda birlik ve beraberlik vurgusu yaptı
    12:54 Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Çaybaşı Mahallesi'nde düzenlenen iftarda birlik ve beraberlik vurgusu yaptı

    Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Çaybaşı Mahallesi'nde düzenlenen iftarda birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, ayrışmaları aşabileceklerini ve güçlü olduklarını belirtti. İftara çölyak hastaları için glütensiz yemekler de ikram edildi.

  • Fatih'te silahla bacağından vurulan kişinin 110 bin doları gasbeden 3 şüpheli tutuklandı
    12:53 Fatih'te silahla bacağından vurulan kişinin 110 bin doları gasbeden 3 şüpheli tutuklandı

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, motosikletle geldikleri otoparkta tekstil işiyle uğraşan M.A.Y'yi bacağından vurduktan sonra yayında bulunan 110 bin dolarını alıp kaçan şüphelilerin yakalanması için çalışma yürüttü. Çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen ve saha çalışması yapan ekipler, olayda kullanılan motosikletin plakasını tespit etti. Motosikletin Eyüpsultan'dan çalındığını saptanırken, olayı gerçekleştiren şüphelilerin adres ve kimlikleri belirlendi. Polis ekipleri, İstanbul ve Sakarya'da düzenledikleri eş zamanlı operasyonda 5 şüpheliyi yakaladı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden 3'ü tutuklandı, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • KKTC Üniversitesi Bölüm Başkanı Interpol Tarafından Aranıyor
    12:52 KKTC Üniversitesi Bölüm Başkanı Interpol Tarafından Aranıyor

    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) bir üniversitede bölüm başkanı olan Prof. Dr. Fadi Al-Turjman'ın Interpol tarafından 'cinsel saldırı' ve 'öldürmeye teşebbüs' suçlarından arandığı ortaya çıktı. KKTC Bakanlar Kurulu, Al-Turjman'ın kamu düzenini, yönetsel düzeni, genel ahlakı tehlikeye sokacak biçimde davranması nedeniyle yasaklı göçmen ilan edilmesi kararı aldı.

  • Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Erişkin Aşı Polikliniği Hizmete Girdi
    12:51 Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Erişkin Aşı Polikliniği Hizmete Girdi

    Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde açılan Erişkin Aşı Polikliniği, yetişkin yaş grubundaki hastalara bağışıklama danışmanlığı ve aşı hizmeti sunmayı amaçlamaktadır. Poliklinikte gebeler, diyabet, kanser, diyaliz, kronik kalp, akciğer, karaciğer ve böbrek hastalığı ile 65 yaş ve üzerindeki yaşlılar, bağışıklık sistemini baskılayıcı ilaç kullananlar ve organ nakli hastaları için aşı programları oluşturulacak. Aşılar, aşı takip sisteminden kontrol edildikten sonra poliklinikte yapılacak ve hastalara aşı kartları verilerek randevuları oluşturulacak. Ayrıca, risk altında olan meslek grupları ve Hepatit A ve B hastaları da aşılarını yaptırabilecek.

  • Silifke'de Otomobil Bijuteri Dükkanına Daldı
    12:50 Silifke'de Otomobil Bijuteri Dükkanına Daldı

    Mersin'in Silifke ilçesinde sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil, fren yerine gaza basılması sonucu bijuteri dükkanına daldı. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken, iş yerinde ve araçta maddi hasar meydana geldi. Olay anı güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

  • Sardes Antik Kenti'nde Dedektörle Arama Yapan Şüpheli Yakalandı
    12:49 Sardes Antik Kenti'nde Dedektörle Arama Yapan Şüpheli Yakalandı

    Manisa'nın Salihli ilçesinde bulunan Sardes Antik Kenti içinde dedektörle arama yaptığı tespit edilen bir kişi gözaltına alındı. Şüphelinin üzerinde ve ikametinde yapılan aramalarda 144 sikke ile 8 tarihi obje ele geçirildi. Jandarma tarafından yapılan işlemler devam ediyor.

  • Fransa, UNRWA'ya 30 milyon avro katkı sağlayacak
    12:49 Fransa, UNRWA'ya 30 milyon avro katkı sağlayacak

    Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christophe Lemoine, ülkesinin bu yıl Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansının (UNRWA) faaliyetlerine 30 milyon avro katkı sağlayacağını bildirdi. Fransa, İsrail makamlarının UNRWA'nın Gazze Şeridi'nin kuzeyine insani yardım ulaştırmasını yasaklamasını eleştirerek, bölgede açlıktan ölen siviller olduğuna dikkat çekti ve İsrail'in bu kararını gözden geçirmesini istedi. Fransa'nın UNRWA'ya yapacağı katkılarla, Ajans'ın görevlerini yerine getirdiğine dair koşulların oluştuğunu vurgulayan Lemoine, BMGK'nın 2728 sayılı kararının uygulanmasını talep etti.


Advertisement