Sağlık Bakanı Akdağ Karayazı'da Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Sağlık Bakanı Akdağ Karayazı'da Açıklaması

"Kim ayrımcılık, bölücülük yapıyorsa, kim bizim huzurumuza dinamit koymaya çalışıyorsa, o çocuklarımızın geleceğine de ihanet ediyor demektir" dedi.

18.05.2011 18:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muharrem Eksakallı - Sağlık Bakanı Recep Akdağ,

"Kim ayrımcılık, bölücülük yapıyorsa, kim bizim huzurumuza dinamit koymaya çalışıyorsa, o çocuklarımızın geleceğine de ihanet ediyor demektir" dedi.

Bakan Akdağ, beraberinde Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ve diğer partililerle birlikte, Karaçoban ilçesindeki mitingin ardından Karayazı ilçesine geçti.

Burada belediye binası önünde düzenlenen mitingde konuşan Bakan Akdağ, AK Parti hükümetinin çalışmaları hakkında vatandaşlara bilgi verdi.

Türkiye'de demokrasinin ve özgürlüğün her geçen gün daha fazla geliştiğini belirten Akdağ, şunları söyledi:

"Meşhur milli şef döneminden bahsediyorum. Hani dedelerimizin bize anlattığı o günlerden. Ekmeğin karneyle dağıtıldığı, ezanın aslından okunmasının yasaklandığı, çocuklarımızın Kuran okumasının bile mahsurlu olduğu yıllar. Hangi dönem? Kimin iktidar olduğu dönem? Cumhuriyet Halk Partisinin öyle değil mi? Daha sonra demokrasi geldi. Menderes geldi. O yüce insanı iki arkadaşıyla birlikte astılar. Şehit ettiler o zaman. Bu zihniyet o günden bugüne kadar aslında fazla değişmedi. Allah'tan ki bugün her seçimde benim Karayazılım, benim Erzurumlum

'yeter söz milletin' diyerek, bunlara geçit vermiyor. Bunlara bir de geçit verseydik, işimiz yamandı. "

-MİTİNG ALANINDA SLAGON-

Bu sırada, mitingi izleyen Yunus Kamış isimli bir kişi, "Katil AKP" diye bağırdı. Kamış, çevredeki bir vatandaşın tepki göstermesi ve polislerin müdahalesiyle bölgeden uzaklaştırılırken, Akdağ, "Sen bir provokatörsün. Ama bu provokasyonla, bu güzel toplantıyı baltalayamazsın. İşte bunların yüzü bu. Görüyorsunuz değil mi?" diye tepki gösterdi.

Kamış'ın alandan götürülmesi sırasında, bazı vatandaşlar bu duruma tepki göstererek, Kamış'ı polislerin elinden aldı ve bölgeden uzaklaştırdılar. Kamış'ın gözaltına alınmadığı öğrenildi.

Daha sonra konuşmasını sürdüren Bakan Akdağ, AK Parti döneminde Türkiye'de Türk-Kürt-Arap ayrımı yapmadıklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim için aslolan insandır. Çünkü, bizim için insan eşref-i mahlukattır. İnsan Allah'ın yarattığı en şerefli varlıktır. İnsanın ana babası Kürt de olur, Türk de olur, Arap da olur... Bunlar ne üstünlük, ne de aşağılık vesilesidir. İnsanı insan yapan, değerli yapan kendisidir. İnsanı insan yapan, insana hizmettir. Biz, size hizmet etmeye devam edeceğiz. Bizim kabinemizde Kürt asıllı bakanlar da var. Türk asıllı bakanlar da var. Çünkü, biz kişinin kavmine, etnik kökenine bakmayız. Biz, bu ay-yıldızlı, al bayrağın altında bir olmuşuz, beraber olmuşuz. Biz bu vatanı hep birlikte vatan olarak tutmuşuz. Biz, bu birlikteliği devam ettirerek, çocuklarımızın geleceğini inşa edeceğiz. Kim ayrımcılık bölücülük yapıyorsa, kim bizim huzurumuza dinamit koymaya çalışıyorsa, o çocuklarımızın geleceğine de ihanet ediyor demektir. "

Çocukların, ders kitaplarının her zaman olduğu gibi her öğretim yılının başında okul sıralarına konulacağını anlatan Akdağ, şöyle konuştu:

"Bu gençlerden aileleri yoksul olanların hepsine okumaları için para yardımı yapılacak. Bu gençler üniversiteyi kazandığında onlara bursları verilecek. Biz böyle bir Türkiye inşa ediyoruz. Gerginlik yapmakla, ayrımcılık yapmakla, millete zorbalık yapmakla, milletin kepengini kapatmaya çalışmakla, ilkokul çağındaki çocukların eline taş verip esnafın camını çerçevesini indirmekle ne özgürlük gelir, ne demokrasi gelişir. Erzurumlular olarak insana hizmet eden iktidarın peşinden gideceğiz. Bugün bu topraklar üzerinde hizmet eden bir hükümet var. Biraz önce de ifade ettim. Bu hükümet ayrımcılık yapmayan bir hükümettir. Bu hükümetin nazarında önce insan vardır. İnsana hizmet vardır. Biz ne Kılıçdaroğlu'nun SSK'sının günlerine döneceğiz ne de Sayın Bahçeli'nin kabinesindeki Sağlık Bakanlığı'nın dönemine döneceğiz. O dönemlerin defterini kapattık artık bundan sonra. "

Bakan Akdağ daha sonra beraberindekilerle birlikte Karayazı Kaymakamı Ahmet Gencer'i makamında ziyaret etti.

- ERZURUM

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sağlık Bakanı Akdağ Karayazı'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement