Sağlık Bakanı Fahrettin Koca paylaştı! İşte 8 adımda koronavirüs aşısıyla ilgili tüm merak edilenler - Son Dakika
Güncel

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca paylaştı! İşte 8 adımda koronavirüs aşısıyla ilgili tüm merak edilenler

Çin'den getirilen koronavirüs aşısı, acil kullanım onayı almasının ardından başta sağlık çalışanları olmak üzere uygulanmaya başlanmıştı. Aşı olan ilk isimlerden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından paylaştığı bir video ile aşılanma sürecine dair merak edilenleri yanıtladı.

16.01.2021 23:07  Güncelleme: 23:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından paylaştığı bir video ile aşılanma süreci hakkında bilgi verdi. Koca paylaşımında "Aşı uygulaması hakkında pratik bilgilere aşağıdaki videodan ulaşabilirsiniz. Salgınla mücadeleyi birlikte kazanacağız." ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca paylaştı! İşte 8 adımda koronavirüs aşısıyla ilgili tüm merak edilenler

KOVİD-19 AŞISI NASIL UYGULANACAK?

Videoda, 8 adımda Kovid-19 aşısının nasıl uygulanacağı anlatıldı.

Birinci adım: Vatandaş aşı durumunu e-Nabız hesabından veya 2023'e kısa mesaj göndererek öğrenebilir.

İkinci adım: Aşı olacak grup arasında yer alıyorsa randevu işlemi MHRS uygulamasına yönlendirir. Tarih ve saat aralıkları seçilerek randevu işlemi tamamlanır.

Üçüncü adım: Randevu işlemi sonucunda vatandaşa kısa mesaj (SMS) ile bilgilendirme yapılır. Randevu bilgileri e-Nabız ve MHRS uygulamalarından da öğrenilebilir. Vatandaş "randevu tarihlerinde" randevu aldığı sağlık kuruluşuna gider.

Dördüncü adım: Aşıyı uygulayacak olan sağlık personeli AŞILA uygulamasından vatandaşın sorgulamasını yapar.

Beşinci adım: Uygulama üzerinden, uygulanacak aşının barkodu okutulur ve kaydedilir. Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra aşı uygulanır.

Altıncı adım: Aşıyı uygulayan sağlık personeli, vatandaşın 2. doz randevusunu oluşturur.

Yedinci adım: 2. doz için oluşturulan randevu bilgileri vatandaşa kısa mesaj (SMS) ile iletilir. Vatandaş, randevu ve aşı bilgilerine e-Nabız hesabından da ulaşabilir.

Sekizinci adım: Vatandaş elektronik aşı kartına e-Nabız veya Hayat Eve Sığar uygulamalarından ulaşabilir.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca paylaştı! İşte 8 adımda koronavirüs aşısıyla ilgili tüm merak edilenler

Son Dakika Güncel Sağlık Bakanı Fahrettin Koca paylaştı! İşte 8 adımda koronavirüs aşısıyla ilgili tüm merak edilenler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • misafir: hergün bakan bey aşı maşı ha böyle konuşuyor. iyide aşılar nerede? 0 0 Yanıtla
  • MARDİNLİ: 9 uncu adım fırından ekmek marketen patatez ve makarna alınacak 10 uncu adım..... HES... KOŞAR ADIM ADIM MARŞ MARŞ 0 0 Yanıtla
  • noname: Hiçbirine inanmıyorum.Zaten aşı yok. BİR DE AŞILANMA DENİLİYOR.... 0 0 Yanıtla
  • Bilecik'te Otomobil Parçaları Çalan Şüpheli Yakalandı
    11:07 Bilecik'te Otomobil Parçaları Çalan Şüpheli Yakalandı

    Bilecik'in Bozüyük ilçesinde bir otomobilin çeşitli parçalarını çaldığı iddia edilen şüpheli, Vezirhan beldesinde gözaltına alındı. Jandarma ekipleri, çalınan malzemeleri taktığı otomobiliyle yakalanan şüpheli hakkında yasal işlem başlattı.

  • Yüreğir Ziraat Odası Başkanı: Gıdaya Erişim Zorlaşıyor
    11:06 Yüreğir Ziraat Odası Başkanı: Gıdaya Erişim Zorlaşıyor

    Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, artan nüfus baskısının gıda üretimine olan talebi artırarak gıda fiyatlarını yükseltmekte olduğunu ve gıdaya erişimi zorlaştırdığını söyledi. Doğan, gıdaya erişimde yaşanan zorlukların başlıca nedenleri ve çözüm önerileri ile ilgili olarak da konuştu.

  • Hatay Dörtyol'da bir kafede çıkan yangın kısa sürede söndürüldü
    11:06 Hatay Dörtyol'da bir kafede çıkan yangın kısa sürede söndürüldü

    Hatay'ın Dörtyol İlçesi'ne bağlı Numune Evler Mahallesi'nde bulunan bir kafede çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü. Yangın sonrası soğutma çalışması yapıldı ve herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmadı. Kafede ise maddi hasar meydana geldi.

  • Şehitlerin aziz hatıralarına vefa
    11:05 Şehitlerin aziz hatıralarına vefa

    Şehitlerin aziz hatıralarına vefa Erzurumlu 357 şehit evine tek tek gittiler Erzurum'da yaşamış ve vatan için canlarını feda etmiş 357 şehidin anısına duyulan saygı ve minnettarlığı ifade etmek amacıyla 'Aziz Hatıralarımıza Vefa Projesi' düzenlendi.

  • Emekli Polis Ahşap Eşya Yapımını Gelir Kapısına Dönüştürdü
    11:05 Emekli Polis Ahşap Eşya Yapımını Gelir Kapısına Dönüştürdü

    Mersin'de yaşayan 62 yaşındaki emekli polis Zekeriya Şimşek, emeklilik sonrası başladığı ahşap eşya yapımını gelir kaynağı haline getirdi. İlk olarak eşine ahşaptan spatula yapan Şimşek, ürünlerinin beğenilmesiyle satış yapmaya başladı. Atölyeye ihtiyaç duymadan ahşap sanatını sürdüren Şimşek, farklı ağaç türlerinden doğrama tahtası, spatula, tokmak gibi ürünler yapıyor.

  • Kütahya'da Minikler Judo Müsabakalarında Dereceye Girenler Belli Oldu
    11:05 Kütahya'da Minikler Judo Müsabakalarında Dereceye Girenler Belli Oldu

    Kütahya'da düzenlenen Minikler Okullar Arası Grup Judo Müsabakalarında, Buğlem Maran 36 kg'da 2. olurken, Taha Yasin Özdel 46 kg'da 3. ve Süleyman Yiğit 60 kg'da 3. olarak final müsabakalarına gitmeye hak kazandı. Mina Çiftçi, Elif Kaygısız ve Eymen Ozal ise 5. sırada yer aldı.

  • Van, Bitlis ve Muş'ta Kar Nedeniyle 158 Yerleşim Birimine Ulaşım Sağlanamıyor
    11:05 Van, Bitlis ve Muş'ta Kar Nedeniyle 158 Yerleşim Birimine Ulaşım Sağlanamıyor

    Van, Bitlis ve Muş illerinde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 158 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor. Van'da 11 mahalle ve mezranın yolu kar ve tipi nedeniyle kapandı. Karla mücadele ekipleri yolları açmak için çalışmalara başladı. Muş'ta ise 102 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Bitlis'te ise 45 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor. Karla mücadele ekipleri köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

  • Van'ın yüksek kesimlerinde kar yağışı ve sis etkili
    11:05 Van'ın yüksek kesimlerinde kar yağışı ve sis etkili

    Van-Hakkari kara yolu üzerindeki Kurubaş Geçidi ve Güzeldere Geçidi'nde kar yağışı ve sis nedeniyle sürücüler zor anlar yaşıyor. Yüksek kesimlerde başlayan yağmurun ardından sis etkili oldu ve sürücüler sis lambalarını yakarak seyretti.

  • Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları'nda mücadele edecek sporculara başarılar diledi
    11:04 Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları'nda mücadele edecek sporculara başarılar diledi

    Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Antalya'da düzenlenecek 2. Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları'nda (Trisome Oyunları) mücadele edecek milli sporculara başarılar diledi. Oyunlarda atletizm, basketbol, cimnastik, futsal, judo, masa tenisi, tenis ve yüzme branşlarında müsabakalar gerçekleştirilecek. Türkiye'yi 26 Mart'ta sona erecek oyunlarda 86 sporcu temsil edecek.

  • Eskişehir'de 130 Okul Servisi Denetlendi, 2 Araça Cezai İşlem Uygulandı
    11:04 Eskişehir'de 130 Okul Servisi Denetlendi, 2 Araça Cezai İşlem Uygulandı

    Eskişehir'de polis ve jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, 130 okul servisi kontrol edildi. Denetimler sonucunda kusurlu bulunan 2 araç ve sahibine 4 bin 641 TL para cezası kesildi.

  • 2023-2024 Av Dönemi Avcılık Sezonu Kapandı
    11:04 2023-2024 Av Dönemi Avcılık Sezonu Kapandı

    Niğde Valiliği, 2023-2024 Av Dönemi av sezonunun 3 Mart tarihi itibariyle ülke genelinde kapandığını duyurdu. Açıklamada, av ve yaban hayvanlarının üreme dönemi başladığından dolayı Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz ve Ağustos ayının ortalarına kadar avcılık faaliyetlerinin yasak olduğu belirtildi. Yaban hayatının korunması ve gelecek nesillere aktarılması için vatandaşlardan duyarlılık bekleniyor.

  • Tarsus'a Fuar ve Kongre Merkezi Kazandırılacak
    11:04 Tarsus'a Fuar ve Kongre Merkezi Kazandırılacak

    Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, Tarsus ilçesine fuar ve kongre merkezi kazandıracaklarını belirtti. Tarsus'un ticaret ve turizm trafiğinin kesişim noktası olduğunu vurgulayan Soydan, modern ve uluslararası bir tesis inşa edeceklerini söyledi.


Advertisement