Sağlık Bakanı Fahrettin Koca uyarsa da vatandaş dışarı akın etti, İstanbul'da trafik yoğunluğu %76'yı buldu - Son Dakika
Güncel

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca uyarsa da vatandaş dışarı akın etti, İstanbul'da trafik yoğunluğu %76'yı buldu

Normalleşme kapsamında aylar sonra ilk kez cumartesi günü sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmadı. Sağlık Bakanı Koca, "Beklediğimiz cumartesilerin ilki. Devamı, kıymetini bilmemize bağlı. Hata yaparsak, bir hafta on gün sonra üzülürüz." şeklinde uyarılar yaparken; İstanbullular sokaklara akın etti. Trafik yoğunluğu %76'ya ulaştı.

06.03.2021 15:31  Güncelleme: 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Normalleşme kapsamında açıklanan koronavirüs risk haritasına göre tüm ülkede cumartesi günleri uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldı. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde ise kısıtlama pazar günleri uygulanmaya devam edecek.

BAKAN KOCA'DAN UYARILAR GECİKMEDİ

Aylar sonra kısıtlamasız ilk cumartesi gününde vatandaşlar sokağa döküldü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise Twitter hesabından uyarı üstüne uyarıda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca uyarsa da vatandaş dışarı akın etti, İstanbul'da trafik yoğunluğu %76'yı buldu

İlk olarak "Beklediğimiz Cumartesilerin ilki. Devamı, kıymetini bilmemize bağlı" mesajını paylaşan Koca devamında şu ifadelere yer verdi: "Kısıtlamaların azalması, kurallara uymanın ödülüdür. Kurallara uyalım. Zor günlere dönüş yolunu kapatalım: Dışarı çıkıyorsak, maske takalım. Mutlu Cumartesi! Hata yaparsak, bir hafta, on gün sonra üzülürüz"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca uyarsa da vatandaş dışarı akın etti, İstanbul'da trafik yoğunluğu %76'yı buldu

TRAFİK OLUŞTU

Gün içinde saatler ilerledikçe ortaya çıkan maskesiz, mesafesiz yoğun kalabalık manzaraları gelmeye başladı. Haftalardır cumartesi günleri kısıtlama ile birlikte yolların bomboş kaldığı İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren trafikte hareketlilik yaşandı. Çok sayıda aracın trafikte olduğu görülürken yine otobüs ve metrobüs duraklarında da çok sayıda vatandaşın olduğu görüldü.İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 76'ya kadar çıktı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca uyarsa da vatandaş dışarı akın etti, İstanbul'da trafik yoğunluğu %76'yı buldu
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca uyarsa da vatandaş dışarı akın etti, İstanbul\'da trafik yoğunluğu %76\'yı buldu

Son Dakika Güncel Sağlık Bakanı Fahrettin Koca uyarsa da vatandaş dışarı akın etti, İstanbul'da trafik yoğunluğu %76'yı buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • Kenan: Kendileri yaptılar bütün kongreleri Karadeniz'de vakadan geçilmiyor ayrıca cenazelerde protokol de sosyal mesafe hak getire kendileri bir defa tutarsız 20 5 Yanıtla
  • Ahmet: Pardon da Tıklım Tıklım kongreler yaparken sorun yok halk dışarı çıkınca uyarılarımız dinlenmedi diyor kimse kimseden üstün değil çıkacak tabi 19 4 Yanıtla Virüs : Seni yok edeceğim 1 6
  • Haaak: Kendisini bakan olaral secen kisi onu dinlemiyor, vatandas mi dinleyecek :) 14 3 Yanıtla
  • Halit Balta: Yasaklar devam etmeli . 12 2 Yanıtla
  • esir: insanlari eve kapatmakla olmuyor yemeye icmeye varmi diye soran yok 12 2 Yanıtla
  • ak: haftaya yasaklarlar yıne oyuncakya ınsanlar 8 3 Yanıtla
  • Bu neki: 100 olmalıydı 7 0 Yanıtla
  • KİMBO: şu korona günlerinde, milletin sahilde parkta attığı storyleri izlemek, pazar yasak olması. bizimde ctesi çalışmak zorunda oldugumuz bir sistem. insanı hayattan sogutuyor... 6 0 Yanıtla
  • YAK: SAYIN BAKANIM İZİNLERİMİ KALDIRSANIZ ACABA.:) 1 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Mersin'de aranan şahıslara şafak operasyonu: 78 gözaltı
    11:49 Mersin'de aranan şahıslara şafak operasyonu: 78 gözaltı

    Mersin'de çeşitli suçlardan aranan şahıslara yönelik gerçekleştirilen şafak operasyonunda 78 kişi gözaltına alındı. Operasyon, dolandırıcılık, yaralama, hakaret, hırsızlık ve tehdit gibi suçlardan aranan şahısların yakalanması amacıyla düzenlendi. Gözaltına alınan şahıslarla ilgili işlemler devam ediyor.

  • Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, Bahar Konseri'nde bin kişilik salon müjdesi verdi
    11:47 Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, Bahar Konseri'nde bin kişilik salon müjdesi verdi

    Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, Türk Sanat Müziği Korosu'nun Bahar Konseri'nde kente bin kişilik konferans ve tiyatro salonu kazandıracaklarının müjdesini verdi.

  • Sığacık'ta Teos Marina'nın kapasitesinin artırılmasına protesto
    11:45 Sığacık'ta Teos Marina'nın kapasitesinin artırılmasına protesto

    Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin'in çağrısıyla Sığacık'ta bulunan Teos Marina'nın kapasitesinin artırılmasına karşı protesto düzenlendi. Yetişkin, marina yapımının başında verilen vaatlerin yerine getirilmediğini iddia etti.

  • Bahamalar bayraklı kruvaziyer Bodrum'a geldi
    11:43 Bahamalar bayraklı kruvaziyer Bodrum'a geldi

    Kuşadası Limanı'ndan gelen Bahamalar bayraklı 'Star Legend' isimli kruvaziyer, Muğla'nın Bodrum ilçesine ulaştı. Gemide bulunan 180 yolcu ve 199 personel, pasaport işlemlerinin ardından turistik ilçeyi gezdi. Turistler, Paşatarlası ve Kumbahçe sahilinde alışveriş yaparken bazıları da sahilde güneşlendi. Geminin akşam saatlerinde Rodos Limanı'na hareket edeceği belirtildi.

  • TCMB'nin Nisan Ayı Piyasa Katılımcıları Anketi Sonuçları Açıklandı
    11:43 TCMB'nin Nisan Ayı Piyasa Katılımcıları Anketi Sonuçları Açıklandı

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) nisan ayı piyasa katılımcıları anketi sonuçlarına göre, yıl sonu enflasyon beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 44,19 iken bu anket döneminde yüzde 44,16'ya, dolar/TL beklentisi ise 40,53'den 40,01 TL'ye geriledi. TCMB'nin politika faizine ilişkin cari ay ve 3 ay sonrası için beklenti yüzde 50 oldu.

  • Seferihisar'da Teos Marina'nın Kapasitesinin Artırılmasına Karşı Protesto
    11:43 Seferihisar'da Teos Marina'nın Kapasitesinin Artırılmasına Karşı Protesto

    Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin'in çağrısıyla Teos Marina'nın kapasitesinin artırılmasına karşı düzenlenen eylemde, vatandaşlar marinanın rant uğruna talan edilmesine izin vermeyeceklerini belirtti.


Advertisement