Sağlık Bakanı Koca'dan Hemşireler Günü Mesajı - Son Dakika
Sağlık

Sağlık Bakanı Koca'dan Hemşireler Günü Mesajı

- Sağlık Bakanı Koca'dan Hemşireler Günü mesajıANKARA - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bu yıl Hemşireler günü Anneler günü ile aynı tarihe denk gelmiştir.

13.05.2019 23:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Sağlık Bakanı Koca'dan Hemşireler Günü mesajı

ANKARA - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bu yıl Hemşireler günü Anneler günü ile aynı tarihe denk gelmiştir. Son yıllarda çok sayıda erkek hemşiremiz yetişip göreve başlasa da hemşirelik içinde barındırdığı şefkat ile annelikle çok benzerlik göstermektedir" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hemşireler ve Ebeler Günü dolayısıyla bir video yayınladı.

Sağlık ordusu olarak, tüm toplumun sağlıklı hayat tarzını benimsediği, herkesin sağlık hakkının korunduğu, ihtiyaç halindeki herkesin vaktinde ve kaliteli sağlık hizmetine kolayca erişebildiği bir Türkiye'ye sahip olmayı hedeflediklerini belirten Bakan Koca, sağlık hizmetine erişimin temini için gerekli olan güçlü ve dayanıklı sağlık sisteminin kilit taşının ise sağlık çalışanları olduğunu söyleyerek, "Hemşire ve ebeler sistemimizin asli unsurlarındandır, bizim de kendilerini yerleştirdiğimiz yer buna uygun olmalıdır. Sağlık Bakanlığı olarak ebe ve hemşirelerimizin eğitim seviyelerini yükseltmek için teşvikler uyguladık, ön lisans ve lisans tamamlamalarını destekleyerek bu her iki mesleğin de, lise seviyesinde değil, lisans seviyesinde eğitim almış personelimizle icrasını hedefledik. Son yıllarda geldiğimiz nokta bu konuda önemli bir yere ulaştığımızı işaret etmektedir" diye konuştu.

Yayınlanan videoda, hemşire ve ebelerin sağlık sistemimizin her basamağında yer aldığını vurgulayan Koca, hemşire ve ebelerin sağlık hizmetlerinde, çok önemli bir yükü sırtlanarak başta aşılama, gebe ve bebek takipleri olmak üzere büyük başarılara imza attıklarını kaydetti.

Hastanelerde hastalara şefkat eliyle dokunan, tedavilerini uygulayıp aralıksız takip eden hemşirelerin, anne adaylarının sancılı anlarında ve yeni doğan bebeklerin ilk nefeslerinde sanki kendileriymiş gibi mutlu olan ebelerin olduğunu söyleyen Koca, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu yıl Hemşireler günü Anneler günü ile aynı tarihe denk gelmiştir. Son yıllarda çok sayıda erkek hemşiremiz yetişip göreve başlasa da, hemşirelik içinde barındırdığı şefkat ile annelikle çok benzerlik göstermektedir. Bugün vesilesi ile Hemşireler gününü ve Ebeler gününü tebrik ediyor, annelerimiz ve bir gün anne olacak tüm hanımefendilerin de anneler gününü en kalbi duygularımla kutluyorum.

Sağlık Bakanı Koca\'dan Hemşireler Günü Mesajı
Kaynak: İHA

Son Dakika Sağlık Sağlık Bakanı Koca'dan Hemşireler Günü Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement