Sağlık Bakanı Koca, Özbekistan'da Türk hekimlerin tedavi ettiği hastaları ziyaret etti - Son Dakika
Güncel

Sağlık Bakanı Koca, Özbekistan'da Türk hekimlerin tedavi ettiği hastaları ziyaret etti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Özbekistan'daki Sağlık Haftası etkinlikleri kapsamında, Türk hekimlerin tedavi ettiği hastaları ziyaret etti.

03.12.2019 18:30  Güncelleme: 18:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Özbekistan'daki Sağlık Haftası etkinlikleri kapsamında, Türk hekimlerin tedavi ettiği hastaları ziyaret etti.

"Özbek Türk Sağlık İş Forumu" kapsamında başkent Taşkent'te temaslarda bulunan Koca, Türk hekimlerin görev yaptığı 16 Numaralı Acil Hastanesini ziyaretinde tedavi gören hastalarla bir araya geldi.

Türk hekimlerin tedavi ettiği Özbek hastaları odalarında ziyaret eden Bakan Koca, "geçmiş olsun" temennisinde bulundu ve hediye verdi.

Bakan Koca, hasta ziyaretinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını iletti. Bu sırada bir kadın hasta, Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olan hayranlığını dile getirdi.

Koca, daha sonra yaptığı konuşmada, Özbek Türk Sağlık İş Forumu dolayısıyla Taşkent'te bulunduklarını hatırlattı.

Özbekistan'daki Sağlık Haftası etkinliklerine katıldıklarını aktaran Koca, "Bu forumla birlikte dokuzuncusunu düzenlediğimiz Sağlık Haftası'nı geçen haftadan başlatmış olduk. Bugüne kadar 735 ameliyat, 3 bini aşan konsültasyon, 1600'e yakın personeli eğitimden geçirdik." ifadesini kullandı.

Koca, Sağlık Haftası kapsamında üç farklı hastanede 27 cerrahın da 43 ameliyat, muayene ve 317 eğitim yaptığına değinerek, "Özellikle kardiyovasküler, üroloji, kadın doğum, genel cerrahi, ortopedi, çocuk olmak üzere bazı branşlarda önemli müdahaleler yapıldı. 'İki devlet tek millet' anlayışıyla Türkiye'nin sağlıkta geldiği düzeyi ve birikimi Özbekistanlı kardeşlerimize aktarmak istiyoruz." diye konuştu.

İnönü Üniversitesi ile karaciğer nakli anlaşması

Bakan Fahrettin Koca, Türkiye'de çok sayıda önemli karaciğer naklinin yapıldığı İnönü Üniversitesi ile Özbekistan'da karaciğer nakli ve eğitimlerinin yapılabilmesi için anlaşma yapılacağını söyledi.

Konuşmanın ardından İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve Özbekistan Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Abdukhakim Khadijibaev arasında protokol imzalandı.

Sağlık Bakanı Koca'ya ziyareti sırasında Bakan Yardımcısı Emine Alp Meşe, Cumhurbaşkanlığı Gıda Politikaları Kurulu üyeleri Sema Ramazanoğlu, Gülşen Öztürk, Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürü Selami Kılıç eşlik etti.

Sağlık Bakanı Koca, Özbekistan\'da Türk hekimlerin tedavi ettiği hastaları ziyaret etti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sağlık Bakanı Koca, Özbekistan'da Türk hekimlerin tedavi ettiği hastaları ziyaret etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Lokanta ve kafelerde KDV oranı artacak
    17:46 Lokanta ve kafelerde KDV oranı artacak

    Gelir İdaresi Başkanlığı, yiyecek ve içecek satılan yerlerde uygulanan KDV oranlarını artırmak için yeni bir tebliğ taslağı yayınladı. Buna göre, lokanta, kafe ve benzeri işletmelerdeki KDV oranı yüzde 8'den yüzde 10'a çıkacak. Alkollü içecekler için uygulanan KDV oranı ise yüzde 18'den yüzde 20'ye yükseltilecek.

  • Ünye Belediye Meclisi Yeni Dönemin İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    17:42 Ünye Belediye Meclisi Yeni Dönemin İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Ünye Belediye Meclisi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi sonrası yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, toplantı öncesi yaptığı konuşmada Ünye'ye hizmet etmek için vatandaşların teveccühü ile göreve seçildiklerini belirtti.

  • Sinop'ta IPARD III Hibe Destek Programı Bilgilendirme Semineri Düzenlendi
    17:39 Sinop'ta IPARD III Hibe Destek Programı Bilgilendirme Semineri Düzenlendi

    Sinop'un Boyabat ilçesinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından düzenlenen IPARD III Hibe Destek Programı bilgilendirme seminerinde, çiftçilere gelir sağlamak amacıyla desteklerin verildiği belirtildi. Kaymakam Enver Yılmaz, destek alabilmek için koşullara uygun olmanın ve projelerde hassasiyet göstermenin önemine vurgu yaptı. Seminerde ayrıca TKDK iletişim uzmanı Gülay Kural, çeşitli sektörlerde desteklenen konular hakkında bilgi verdi.

  • Çorum'un Bayat ilçesinde düşerek başını beton zemine çarpan kişi yaralandı
    17:38 Çorum'un Bayat ilçesinde düşerek başını beton zemine çarpan kişi yaralandı

    Çerkeş köyünde yaşayan Salih Ç. (54), evinin önünde düşerek başını beton zemine çarptı. Yakınlarının ihbarı üzerine köye sağlık ekipleri sevk edildi. Ambulansla Bayat Devlet Hastanesine kaldırılan Salih Ç, buradaki müdahalenin ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

  • Elazığspor, 3Gen Holding'in iflasının ardından yeni isim sponsorunu açıkladı
    17:37 Elazığspor, 3Gen Holding'in iflasının ardından yeni isim sponsorunu açıkladı

    Elazığspor, 3Gen Holding firmasının iflasının ardından isim sponsoru olarak Çimentaş'ı seçti. Türkiye Futbol Federasyonu'nun onayıyla Elazığspor'un yeni adı resmen Çimentaş Elazığspor oldu. Otobüsün de yeni isimle giydirilme işlemlerine başlanılacak.

  • Ürdün Dışişleri Bakanı: Netanyahu İran'la çatışmaya çekmek istiyor
    17:35 Ürdün Dışişleri Bakanı: Netanyahu İran'la çatışmaya çekmek istiyor

    Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile düzenlediği ortak basın toplantısında, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun dikkatleri Gazze'den uzaklaştırıp İran'la çatışmaya çekmek istediğini söyledi. Baerbock ise bugün İsrail'e ziyaret gerçekleştireceğini duyurdu.

  • Kocaeli Başiskele'de Turizm Haftası etkinliği düzenlendi
    17:35 Kocaeli Başiskele'de Turizm Haftası etkinliği düzenlendi

    Başiskele ilçesinde Turizm Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte öğrenciler şiir okudu, folklor ekibi halk oyunları gösterisi sergiledi. Aşçılık Bölümü öğrencileri ise yöresel lezzetleri ikram etti. Başiskele Anaokulu öğrencileri de kıyafetleriyle gösteri sundu. Etkinliğe Vali Yardımcısı ve vatandaşlar katıldı.

  • Çorum'un Osmancık ilçesinde otomobil devrildi: 4 yaralı
    17:34 Çorum'un Osmancık ilçesinde otomobil devrildi: 4 yaralı

    Çorum'un Osmancık ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Orhan T. (34) idaresindeki otomobil tarlaya devrildi. Kazada sürücü ile araçta bulunan Fatma T. (34), Beyza Y. (24) ve Ceyhan Y. yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Osmancık Devlet Hastanesi'ne kaldırıldıktan sonra Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

  • Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Kulüpler Birliği Vakfı'ndan seçimi hızlandırmasını istedi
    17:34 Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Kulüpler Birliği Vakfı'ndan seçimi hızlandırmasını istedi

    Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat, Türkiye Futbol Federasyonu genel kurulunun hızlandırılması gerektiğini vurgulayarak, Kulüpler Birliği Vakfı'nın aklıselim bir karar alması gerektiğini belirtti. Arat, Türk futbolunun kritik bir virajda olduğunu ve seçimin bir an önce yapılması gerektiğini söyledi. Aday olacak kişilerin tarafsızlık sözü vermeleri gerektiğini ifade eden Arat, Türkiye'nin daha iyi bir futbol yönetimine layık olduğunu dile getirdi.

  • Çorum'da fabrikada kazan temizliği sırasında 6 işçi azot gazından zehirlendi
    17:33 Çorum'da fabrikada kazan temizliği sırasında 6 işçi azot gazından zehirlendi

    Çorum Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir kazan üretim fabrikasında temizlik yaparken azot gazından zehirlenen 6 işçi hastaneye kaldırıldı. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve ambulanslar sevk edildi. İşçilerden birinin hayati tehlikesi bulunuyor.


Advertisement