Sağlık Bakanı Koca: "SBÜ, Afganistan, Filistin, Pakistan, Lübnan gibi ülkelerde de eğitim... - Son Dakika
Politika

Sağlık Bakanı Koca: "SBÜ, Afganistan, Filistin, Pakistan, Lübnan gibi ülkelerde de eğitim...

Sağlık Bakanı Koca: "SBÜ, Afganistan, Filistin, Pakistan, Lübnan gibi ülkelerde de eğitim...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bilimleri Üniversitesinin insanlığa hizmet için Somali, Sudan ve Filipinler'de çalışmalar yürüttüğünü belirterek, "Önümüzdeki günlerde Afganistan, Filistin, Pakistan, Lübnan gibi ülkelerde de eğitim faaliyetlerine başlayarak, faaliyet alanına yeni...

14.11.2019 14:01  Güncelleme: 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bilimleri Üniversitesinin insanlığa hizmet için Somali, Sudan ve Filipinler'de çalışmalar yürüttüğünü belirterek, "Önümüzdeki günlerde Afganistan, Filistin, Pakistan, Lübnan gibi ülkelerde de eğitim faaliyetlerine başlayarak, faaliyet alanına yeni coğrafyalar ekleyecektir" dedi.

Sağlık Bakanı Koca, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen beyaz önlük giyme törenine katıldı. Bakan Koca, törende Türk tarihinin tıbbiye konusunda iftihar edilecek örneklerle dolu olduğuna işaret ederek, Türk İslam medeniyeti, vakıfları, imarethaneleri, şifahaneleri ve tıp medreselerinin bugün bile gıpta ile karşılanan miraslar olduğunu belirtti. Bugünün Tıp Bayramı olarak kutlandığını hatırlatan Koca, "Günümüzde sağlık eğitimimizdeki yerleri tartışmasız olan İstanbul, Cerrahpaşa, Gülhane Tıp Fakültelerine Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane kaynaklık etmiştir. Bu müesseseyle var olan eğitim kadroları, hocaların hocaları, bu ülkede çağdaş tıbbın ve çağdaş üniversitelerin tohumlarını ekmişlerdir. Ülkemizde 90'ı aşkın devlet ve vakıf üniversitesindeki tıp fakülteleri işte bu nüveden gelişmiştir" diye konuştu.

Üniversitelere önem verdiklerini vurgulayan Koca, üniversitelerin sadece birer eğitim kurumu değil, milletin kültür merkezleri olduğunu kaydetti. Salonda bulunan öğrencilere hitap eden Koca, "Bu sıralarda elde ettiğimiz kazanımlar hayat boyunca davranışlarımızı şekillendiren, başarı potansiyelimizi belgeleyen imzalar gibidir. Üniversiteye girişte sağlık mesleklerini tercih etmek, hem fedakarlığa talip olmayı gerektirir hem de başarıyı zorunlu kılar. Ülkemizde milyonlarca kişiyi geride bırakarak zirveye tırmanmanız gerekir. Tıbbiyeli olmak, sağlık meslek mensubu olmak bir ayrıcalıktır. Ne var ki üstlendiğiniz sorumluluk da o denli ağırdır" şeklinde konuştu.

Sağlık hizmetinin insan odaklı olduğunu aktaran Koca, "Doktorundan hasta bakıcısına kadar her aşamada sabır ve fedakarlık ister. 'Tıbbın insan odaklı bir bilim, hekimliğin de insanlığa adanmış bir sanat olduğu' gerçeğini göz ardı edemeyiz. Etmemeliyiz. Sağlık talebine muhtaç olan insanın beklentisi tüm bilimsel ve teknolojik desteklerden önce kendine güven veren bir güler yüzdür. Üzerimizde taşıdığımız mesleki üniformalarınızın güven duyulmanın bir nişanesi olduğunu unutmayınız" ifadelerini kullandı.

Bugün Mekteb-i Tıbbiye'nin 116'ncı, onun mirasçısı olan Sağlık Bilimleri Üniversitesinin 4'üncü yaşının kutlandığını söyleyen Koca, "Sağlık Bilimleri Üniversitesi ülkemizin dört bir yanında milletimize sağlık hizmeti verecek gençlerimizin yetiştirilmesinde çok istisnai bir görev üstlenmiştir. Üniversite, taşıdığı misyonu sadece ülkemiz sınırları içinde tutmamış, insanlığa hizmet için Somali, Sudan ve Filipinler'e genişletmiştir. Önümüzdeki günlerde Afganistan, Filistin, Pakistan, Lübnan gibi ülkelerde de eğitim faaliyetlerine başlayarak, faaliyet alanına yeni coğrafyalar ekleyecektir. Bu üniversite, ihtiyaç altında olup yüzünü ülkemize dönmüş ülkelere uzanan iyilik elidir. Tarih ve gönül bağımız olan coğrafyadaki sesimizdir" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Sağlık Bakanı Koca: 'SBÜ, Afganistan, Filistin, Pakistan, Lübnan gibi ülkelerde de eğitim... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Halka Çağrıda Bulundu
    03:35 AK Parti Kütahya İl Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Halka Çağrıda Bulundu

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu ve AK Parti Kütahya İl Genel Meclisi Adayı Muhterem Kılıç, 31 Mart'ta halka "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısında bulundular.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak
    01:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli ve Sancaktepe'de düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek. Ayrıca, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki Gençlik Aşkıyla Yeniden İstanbul Programı'na da katılacak.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.


Advertisement