Sağlık Bakanlığı'ndan Pıp Poly İmplant Protezlerine İlişkin Açıklama - Son Dakika
Güncel

Sağlık Bakanlığı'ndan Pıp Poly İmplant Protezlerine İlişkin Açıklama

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'de bugüne kadar PIP implantları kullanımıyla ilgili olumsuz herhangi bir vaka tespit edilmediğini, AB ülkeleri ile imalatçı ülke sağlık otoritelerinin araştırmalarının, Bakanlığın Piyasa Gözetimi ve Denetimi Daire Başkanlığı tarafından takip edildiğini bildirdi.

09.01.2012 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'de bugüne kadar PIP implantları kullanımıyla ilgili olumsuz herhangi bir vaka tespit edilmediğini, AB ülkeleri ile imalatçı ülke sağlık otoritelerinin araştırmalarının, Bakanlığın Piyasa Gözetimi ve Denetimi Daire Başkanlığı tarafından takip edildiğini bildirdi.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, implantların Türkiye ithalatçısı ile görüşüldüğü ve ilgili sağlık kurum/kuruluş/kişilerine yapılan faturalandırma bilgileri kontrol edildiği belirtildi. PIP implantlarının ilk olarak 3 Mart 2008'de ithal edilmeye başlandığı, 30 Mart 2010 tarihine kadar satışının yapıldığı, toplam bin 257 çift (2514 adet) ürünün Türkiye'ye getirildiği ve ülke genelinde 706 çift implantın kullanıldığının tespit edildiği kaydedildi. Açıklamada, "Bakanlığımız tarafından bu güne

kadar implant takılan kişilerden çoğuna ulaşılmıştır. Henüz ulaşılamayan kişilere de ulaşılmaya devam edilmektedir. Ulaşılan kişilere, söz konusu implantlar ile kanser arasında bir bağlantı olduğuna dair bilimsel veri olmadığı ifade edilmektedir. Yapılan görüşmelerde ilgili kişilerden öncelikle implant kartında yer alan implant marka adını kontrol etmeleri, hekimlerine ve/veya operasyonu gerçekleştiren ilgili sağlık kurum/kuruluşuna başvurmaları, her 6 ayda bir göğüs ve aksiller lenf nodu alanını hedef alan

ultrason taraması yaptırmaları istenmiştir. Ayrıca, implantın yırtılması, parçalanması gibi olumsuz durumlarda derhal hekimlerini ve/veya operasyonun gerçekleştirildiği ilgili sağlık kurum/kuruluşları ile Bakanlığımız İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü'nü bilgilendirmeleri önerilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Türkiye'de bugüne kadar PIP implantları kullanımıyla ilgili olumsuz herhangi bir vakanın tespit edilmediği ifade edilen açıklamada, AB ülkeleri ile imalatçı ülke sağlık otoritelerinin araştırmalarının, Bakanlığın Piyasa Gözetimi ve Denetimi Daire Başkanlığı tarafından takip edildiği bildirildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sağlık Bakanlığı'ndan Pıp Poly İmplant Protezlerine İlişkin Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement