Sağlık Bakanlığı: Aref, Mısır'a Özel Ambulans Uçakla Nakledildi - Son Dakika
Güncel

Sağlık Bakanlığı: Aref, Mısır'a Özel Ambulans Uçakla Nakledildi

Sağlık Bakanlığı, Aref Ghafouri'nin, nakille ilgili engellerin ortadan kalkmasından sonra kendi isteği ve imkanları ile Mısır'da tedavisi devam etmek üzere özel ambulans uçakla sevk ve nakledildiğini açıkladı.

16.07.2018 15:28  Güncelleme: 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanlığı, Aref Ghafouri'nin, nakille ilgili engellerin ortadan kalkmasından sonra kendi isteği ve imkanları ile Mısır'da tedavisi devam etmek üzere özel ambulans uçakla sevk ve nakledildiğini açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Aref Ghafouri'nin 15 Temmuz 2018 tarihinde Antalya'da evinde beslediği Naja Haje Legionnis (Moroccon Cobra) yılanı tarafından ısırıldığı belirtilerek söz konusu olayla ilgili açıklama yapılmasına gerek duyulduğu kaydedildi.

MISIR'A SEVK EDİLDİ

Aref Ghafouri, nakille ilgili engellerin ortadan kalkmasından sonra kendi isteği ve imkanları ile Mısır'da tedavisi devam etmek üzere özel ambulans uçakla sevk ve nakil edilmiştir.

"ARAŞTIRMALAR YAPILARAK ÖZEL UÇAK AYARLANDI"

Aref Ghafouri'nin, yılan ısırması hadisesi üzerine hemen Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmış ve tedavisine başlandığı vurgulanarak şöyle denildi:

"Sağlık Bakanlığı ilgili birimleri vasıtası ile yılan zehirlenmelerine karşı antidot temini için hemen harekete geçmiştir. Bakanlığımız Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda andidotun Mısır'da olduğu bilgisine ulaşılmış, hasta kendi bilgisi ve isteği ile Mısır'a gitmek üzere özel bir firmadan uçak ayarlaması yapmıştır.

Mısır'ın gerekli vize işlemlerinde ağır hareket etmesi üzerine bir yandan Dışişleri Bakanlığımız ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğümüz temaslarını sürdürmüş, diğer yandan da Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumumuz, antidot temini için Fransa ile temasa geçmiştir.

Sağlık Bakanlığı: Aref, Mısır'a Özel Ambulans Uçakla Nakledildi

"NAKİL KONUSUNDA TÜM ENGELLER KALDIRILDI"

Yapılan çalışmalar neticesinde, reçete, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından Fransa'daki Pasteur Enstitüsü'ne ulaştırılmış, ancak adı geçen kuruluşun antidot üretimini 3 yıl önce sonlandırdığı anlaşılmıştır. Buna rağmen, Fransa'da antidot olup olmadığı araştırmasına devam edilmiştir" Bu arada, Dışişleri Bakanlığı ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nün Mısır'la yürüttüğü çalışmalar sonuç verdiği kaydedilerek hastanın Mısır'a nakli hususunda engellerin kaldırıldığı vurgulandı.

Sağlık Bakanlığı: Aref, Mısır'a Özel Ambulans Uçakla Nakledildi

"Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi'nde müşahede altında tutulan hastanın, hastaneden edinilen bilgilere göre sevk öncesi genel durumu; "Hastaya, kobra ısırığı maruziyetinden dolayı antidotunun uygulanması gerekmektedir. Hastanın hemogramı stabil biyokimyasında kreatin kinaz 230'dan 659'a ilerlemiş olup, karaciğer ve böbrek fonksiyon testleri diğer kan tetkikleri normaldir ve vitalleri stabil izlenmiştir. Sağ ön kolda şişlik ödem mevcut olup, nekroz yoktur" şeklindedir.

Sağlık Bakanlığı: Aref, Mısır'a Özel Ambulans Uçakla Nakledildi
Sağlık Bakanlığı: Aref, Mısır\'a Özel Ambulans Uçakla Nakledildi

Son Dakika Güncel Sağlık Bakanlığı: Aref, Mısır'a Özel Ambulans Uçakla Nakledildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • .: EĞER DEVLETİN UÇAĞI VE İMKANLARIYLA GİTTİYSE BENDE BU VATANIN EVLADIYSAM BENİM ÇOLUĞUMUN ÇOCUĞUMUN HAKKINI YİYEREK GİTTİYSE HAKKIM ZEHİR ZIKKIM OLSUN 11 2 Yanıtla
  • Vay ülkem: Acaba bu olay sıradan bir vatandaşın başına gelmiş olsa aynı imkanlar kullanılır mıydı belkide yaşandı fakat haberimiz bile yok ayrıca bu panzehirden ülkede bir tane bile mi yok arkadaşım bazı sivrizekalılar diyodun türkiyede kobra mı var diye bunu ne sokmuş ya bay sivrizekalı 7 4 Yanıtla
  • Sibel: Yani 3 ülke ayağa kaldırıldı dusunuyorumda gecen gunlerde bir anne oglunun ilacini devlet karsilamiyor diye alamiyordu kendi ulkemizde bulundugu halde. Ama para olunca birakin kendi imkanlarini baska ulkeleri devreye sokuyorlar 8 0 Yanıtla
  • Iso: Elin iranlısına yapılan muameleye bak...bize nerdr özel ucak ha nerde.Allah hesap soraun size.bizim paramızla alındı o .haram olsun 6 0 Yanıtla
  • Çok itici : Büyü yapa yapa şeytana benzemiş 5 1 Yanıtla
  • sema başal: haberi nasıl okuyorsunuz kendi karşıladığı açıkça anlaşılıyor ama devlet yoluyla..karşılamamış olsun ne olur..özel bir insan o,kaç tane var Türkiye de onun gibi biri..ülkemizde yaşıyor vatandaşımız nerden gelmiş ırkı neymiş falan ne önemi var anlamış değilim..biz Türklerde biçok ülkede varız..Bizler içinde böyle konuşuyorlar muhtemelen..Bi gebersin denmediği kalmış..ne kadar garip insanlarız yazık 5 1 Yanıtla
  • Hakan 29: Kendi imkanlariyla gittiyse eyvallah ama bu milletin 5 kurus hakki gectiyse haram zikkim olsun 4 2 Yanıtla
  • 44: Lütfen şu yasa dışı zararlı hayvan alımına bir çare bulun . Ne işi var yılanın timsahın aslanın 4 1 Yanıtla
  • Yılan dansı: Az oynasaymıs koprayla ıyı baska bısey olmamaıs bıyerede kacabılirdi 5 0 Yanıtla
  • ...: Diyelimki kendi imkanlariyla gitti. Bu zamana kadar kac kisi icin ilac arandiki. Bunun icin birde ulke ulke panzehir araniyor. 2 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Tüketici İl Hakem Heyetini kabul etti
    13:45 Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Tüketici İl Hakem Heyetini kabul etti

    Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Tüketici İl Hakem Heyetini, Dünya Tüketiciler Günü dolayısıyla kabul etti. Heyet, yürüttükleri çalışmalar hakkında Vali Ünsal'a bilgi verdi. Vali Ünsal, heyete başarılar dileyerek Dünya Tüketiciler Günü'nü kutladı.

  • Dilovası'nda Tabancalı Saldırı Sonucu Bir Kişi Hayatını Kaybetti
    13:45 Dilovası'nda Tabancalı Saldırı Sonucu Bir Kişi Hayatını Kaybetti

    Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde, otomobilinden indiği sırada husumetlisi tarafından tabancayla vurulan Emre Taşdemir, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Polis, saldırganı yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

  • İklim Değişikliği Trakya'da Ayçiçeğini Etkileyecek
    13:44 İklim Değişikliği Trakya'da Ayçiçeğini Etkileyecek

    Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Biyosistem Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Konukcu, iklim değişikliğinin ilkbahar ve yaz yağışlarını azaltacağını, bunun da en çok Trakya'da ayçiçeğini etkileyeceğini söyledi. Konukcu, topraktaki organik madde artışının su tutma kapasitesini artırabileceğini ve toprakların organik maddesinin arttırılması gerektiğini belirtti. İklim değişikliğine bağlı olarak yağış rejimlerinde yaşanacak değişimlerin tarımsal üretimi olumsuz etkileyebileceğini ifade eden Konukcu, çiftçilerin farklı ürünlere yönelebileceğini ve az yağışa dayanıklı tohumların seçilmesi gerektiğini söyledi.

  • Enerji Bakanı Bayraktar, maden işçilerinin aileleriyle iftarda buluştu
    13:44 Enerji Bakanı Bayraktar, maden işçilerinin aileleriyle iftarda buluştu

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen heyelan sonrası toprak altında kalan 9 maden işçisinin aileleriyle iftarda bir araya geldi. Bayraktar, çalışmaları yakından inceleyerek bilgi aldı ve kararlılıkla arama çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

  • BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Yükseldi
    13:44 BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Yükseldi

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 1,54 artışla 8.852,28 puana yükseldi. Endeks, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 134,16 puan arttı. Günün ilk yarısında mali endeks yüzde 1,70, hizmetler endeksi yüzde 1,03, teknoloji endeksi yüzde 3,26, sanayi endeksi yüzde 1,21 değer kazandı. Altının ons fiyatı 2 bin 154 dolar olarak belirlendi.

  • Adana'da Eşini Darbettiği İddia Edilen Sanık Hakkında Dava Açıldı
    13:44 Adana'da Eşini Darbettiği İddia Edilen Sanık Hakkında Dava Açıldı

    Adana'nın Seyhan ilçesindeki bir diş kliniğinde eşini darbettiği iddia edilen sanık hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede, olayın iş yerinde gerçekleştiği ve sanığın müştekinin parmağındaki yüzükleri vermesini istediği, ancak müştekinin direnmesi üzerine sanığın sopayla darbettiği ve zorla senet imzalatmaya çalıştığı belirtildi. Tutuksuz sanığın yargılanmasına yakın zamanda başlanacak.

  • 'maNga' grubunun solisti Ferman Akgül'ün tazminat davasına ret
    13:43 'maNga' grubunun solisti Ferman Akgül'ün tazminat davasına ret

    'maNga' grubunun solisti Ferman Akgül'ün, kendisini siyasi bir oluşumun içindeymiş gibi göstererek linçe maruz bıraktıkları iddiasıyla Redd Grubu'nun üyeleri Doğan Duru ve Güneş Duru ile sanatçı Aylin Aslım'a açtığı 300 bin liralık manevi tazminat davasında karar çıktı. Mahkeme, Akgül'ün açtığı davanın reddine karar verdi.

  • Kağıthane Belediyesi Üniversite Sınav Harçlarını Karşılıyor
    13:43 Kağıthane Belediyesi Üniversite Sınav Harçlarını Karşılıyor

    Kağıthane Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na girecek öğrencilerin sınav harçlarını karşıladı. Üç yıldır yürürlükte olan uygulamadan bugüne kadar 17 bin 698 öğrenci faydalandı.

  • Doğu kesimlerde kuvvetli kar yağışı, Hatay'da kuvvetli sağanak bekleniyor
    13:42 Doğu kesimlerde kuvvetli kar yağışı, Hatay'da kuvvetli sağanak bekleniyor

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, yarın gece ve sabah saatlerinde Hakkari, Bitlis, Muş, Ağrı, Van'ın kuzeyi, Siirt ve Şırnak'ın doğu kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Bu durum ulaşımda aksamalara, buzlanma ve don olaylarına, kuvvetli rüzgar ve tipiye, yüksek kesimlerde çığ tehlikesine neden olabilir. Ayrıca Hatay'da bugün güney kesimlerinde başlayacak olan kuvvetli gök gürültülü sağanak, yarın tüm kıyı kesimlerini etkisi altına alarak perşembe günü sabah saatlerine kadar devam edecek. Bu süreçte ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

  • HKP, AKP iktidarının İsrail ile ticari ilişkilerini eleştirdi
    13:42 HKP, AKP iktidarının İsrail ile ticari ilişkilerini eleştirdi

    Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Genel Sekreter Yardımcısı Tacettin Çolak, AKP'nin Filistin'deki katliamı kınar gibi görünürken İsrail ile ticari ilişkilerini artırdığını belirterek, suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Çolak, İsrail'in Filistinlilere yönelik katliamlarını ve insani yardımlara engel olmasını vurguladı. HKP olarak Filistin halkının katledilmesine karşı mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

  • Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Egemen Korkmaz: 'Güvenlik görevlileri tarafından etkisiz hale getirilmiş bir insanın yüzüne tekme atıldığını görünce müdahale ettim'
    13:42 Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Egemen Korkmaz: 'Güvenlik görevlileri tarafından etkisiz hale getirilmiş bir insanın yüzüne tekme atıldığını görünce müdahale ettim'

    Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Egemen Korkmaz, Fenerbahçe maçında yaşananlara yönelik açıklama yaparak, güvenlik görevlileri tarafından etkisiz hale getirilmiş bir insanın yüzüne tekme atıldığını görünce doğal bir reaksiyon gösterdiğini belirtti. Korkmaz, olayın renklerle veya kulüplerle alakası olmadığını ve tüm kulüplere karşı büyük bir saygı duyduğunu ifade etti.


Advertisement