Sağlık Çalışanlarından Terör Tepkisi - Son Dakika
Yerel

Sağlık Çalışanlarından Terör Tepkisi

Gaziantep, Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Kilis'te sağlık çalışanları, hastaneler ve sağlık personeline yönelik terör saldırılarını kınadı.

28.10.2015 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep, Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Kilis'te sağlık çalışanları, hastaneler ve sağlık personeline yönelik terör saldırılarını kınadı.

Gaziantep Sağlık Müdürü Sadettin Yazı, Gaziantep Dr. Ersin Devlet Hastanesinin konferans salonunda terör örgütlerinin sağlık çalışanlarına yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, haziran ayından bu yana terör saldırılarının tırmanışa geçtiğini belirterek, terörün kendilerini asla yıldırmayacağını ve terör örgütünün amacına ulaşamayacağını söyledi.

Aile hekimi Abdullah Biroğlu'nun Diyarbakır'da sağlık memuru Eyüp Ergen ve ambulans şoförü Şeyhmus Dursun'un Şırnak'ta terör örgütünün kalleş saldırısında hayatlarını kaybettiğini anımsatan Yazı, "Onlarca çalışanımız alıkonuldu. Ambulanslarımıza, hastanelerimize ateş edildi, sağlık hizmetleri aksatılmaya çalışıldı. Son olarak Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki devlet hastanemiz bombalı saldırı sonucu kullanılmaz hale getirildi" dedi.

En büyük zararı Şemdinli'de sağlık hizmeti bekleyen vatandaşların gördüğünü kaydeden Yazı, "Tek amaçları hayat kurtarmak, insanımızın sağlığına hizmet etmek olan çalışanlarımızın bu tür saldırılara maruz kalması, asla kabul edilemez. Sağlık hizmetlerini engelleyerek devlet kurumlarını itibarsızlaştırmaya yönelik bu saldırılar en çok bölge insanımıza zarar vermekte. Bu eylemler, terör örgütünün insani değerlerden ne kadar uzaklaştığının da kanıtı" diye konuştu.

Toplantıya, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Hayati Deniz, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Caner Özkaplan, Dr. Ersin Arslan Hastanesi Yöneticisi Erhan Hafız ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

Malatya

Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hilmi Ataseven, Malatya İl Halk Sağlığı Müdür Kemal Şener, şube müdürleri ve sağlık personelleri hastaneler ve sağlık çalışanlarına yönelik terör saldırılarını kınamak amacıyla Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği önünde bir araya geldi.

Burada grup adına açıklama yapan Sağlık Müdürü Umay, haziran ayından bu yana tırmanışa geçen terör saldırılarıyla, genç,yaşlı, çocuk, bebek demeden tüm halkı hedef alan eli kanlı terör örgünün, sağlık çalışanlarına, ambulanslara ve hastanelere yönelik alçakça saldırına devam ettiğini söyledi.

Vatandaşın en temel haklarından olan sağlık hakkının engellemesine yönelik çirkin saldırıları planlayanları ve gerçekleştirenleri şiddetle lanetlediklerini vurgulayan Umay, sağlık çalışanlarının tek amacının hayat kurtarmak olduğunu belirtti.

Adıyaman

Adıyaman Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Öz, Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu ve sağlık çalışanlarıyla terör olaylarını kınadı.

Taş, 3 sağlık çalışanının terör örgütünün gerçekleştirdiği alçakça saldırılarda hayatını kaybettiğini anımsatarak, onlarca sağlık çalışanının alı konulduğunu, ambulanslara ve hastanelere ateş edildiğini hatırlattı.

Sağlık hizmetinin aksatılmaya çalışıldığını vurgulayan Taş, "Son olarak Hakkari Şemdinli'deki devlet hastanemiz bombalı saldırı sonucu nerede ise kullanılmaz hale getirildi. En büyük zararı Şemdinli'de bizlerden sağlık hizmeti bekleyen halkımız gördü. Vatandaşımızın en temel haklarından olan sağlık hakkını engellenmesine yönelik bu çirkin saldırıları planlayanları ve gerçekleştirenleri şiddetle lanetliyoruz" dedi.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Sağlık Müdürü Murat Coşkun, Necip Fazıl Şehir Hastanesi önünde sağlık çalışanlarıyla yaptığı basın açıklamasında, terörün asla kendilerini yıldırmayacağını ve amacına ulaşamayacağını söyledi.

Halkı hedef alan eli kanlı terör örgütünün, sağlık çalışanlarına, ambulanslara ve hastanelere yönelik "alçakça saldırına" devam ettiğini dile getiren Coşkun, "Bizler tüm engellemelere rağmen din, dil, ırk ayrımı gözetmeden insanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu topraklarda binlerce yıldır kardeşçe yaşayan insanımızın sağlığını daha ileriye taşıma gayreti içinde olacağız. Terör değil; kardeşlik diyen gönüller, şifa veren eller kazanacak" ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasına, Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Semih Yancar, İl Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Yener, Necip Fazıl Şehir Hastanesi Başhekimi Şemi Atilla ve sağlık çalışanları katıldı.

Kilis

Kilis'te Devlet Hastanesi önünde toplanan grup adına açıklama yapan başhekim yardımcısı Mustafa Sağcan, vatandaşın en temel haklarından olan sağlık hakkının engellemesine yönelik çirkin saldırıları planlayanları ve gerçekleştirenleri şiddetle lanetlediklerini ifade etti.

Sağcan, "Çalışanlarımızın ve masum insanların hayatlarına kastedilerek gerçekleştirilen bu eylemler, terör örgütünün insani değerlerden ne kadar uzaklaştığının da kanıtı niteliğindedir. Hiçbir dinde, hiçbir kültürde yeri olmayan acizlik göstergesi bu saldırılar ve bu çağ dışı anlayış, dünya medeniyetine önderlik etmiş bu topraklarda kendine yer edinemeyecektir" diye konuştu.

Mustafa Sağcan, teröre karşı en büyük cevabın mücadelenin birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesiyle olacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sağlık Çalışanlarından Terör Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement