Sağlık İçin Pedal Çevirdiler - Son Dakika
Güncel

Sağlık İçin Pedal Çevirdiler

Muğla'da "Sağlık İçin Pedal Çevir" projesi kapsamında "Dalaman Pedallıyor" etkinliği düzenlendi.

03.04.2016 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'da "Sağlık İçin Pedal Çevir" projesi kapsamında "Dalaman Pedallıyor" etkinliği düzenlendi.Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve Dalaman Bisiklet Derneğince (DABİSDE) düzenlenen etkinlikte, 300 kişi Cumhuriyet Meydanından Kayacık Sahiline kadar pedal çevirdi.Etkinlik öncesi İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 35 öğrenciye ücretsiz bisiklet dağıtıldı. DABİSDE Başkanı Bülent Özel, parkur hakkında etkinliğe katılanlara bilgi verdi.Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin 6 ay önce Sağlık Bakanlığı öncülüğünde başlatıldığını söyledi.Projeye katılımın her geçen gün arttığını belirten Şimşek, "Proje kapsamında öğrencilerimize bisiklet eğitimi veriyoruz. Amacımız farkındalık yaratmak. Obezite ve sağlıklı yaşam konusunda insanlarımızı bilinçlendirmek." dedi.İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin ise sağlık açısından fiziksel aktivitelerin önemli olduğunu belirterek, "Sağlık Bakanımız 'Ben hastalık bakanı değil, sağlık bakanıyım' diyor. Tesislerimizle hastalıkları tedavi edebiliriz. Temel amacımız sağlıklı yaşam biçimini oluşturmak. Projemiz hem insan sağlığı hem de ülke kaynaklarının verimli kullanımı açısından önemli." diye konuştu.

Protez ayağıyla bisiklet sürdü

Etkinliğe katılan ve Siirt'in Eruh ilçesinde 1992'de mayın patlaması sonucu sol ayağını kaybeden 46 yaşındaki gazi Jandarma Astsubay Özcan Aslan ise protez ayakla bisiklet kullanmanın yürümekten daha kolay olduğunu söyledi.Gazi olduktan sonra Dalaman'a yerleştiğini ifade eden Aslan, şunları ifade etti: "Gazi olduktan sonra bir süre spora ara vermek zorunda kaldım. Daha sonra arkadaş tavsiyesiyle bisiklet sürmeye başladım. Daha sonra da Dalaman Bisiklet Derneği'ni kurduk. Sol ayağım protez. Bu şekilde bisiklet kullanmak bence yürümekten daha kolay. Engeller, spor yapmak için engel değil."Etkinliğe katılanlar daha sonra Kayacık Sahilinde piknik ve temizlik yaptı.Etkinliğe Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, DABİSDE üyeleri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sağlık İçin Pedal Çevirdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement