Sağlık Yönetimi Adayları, Mesleği Yerinde Öğreniyor - Son Dakika
Güncel

Sağlık Yönetimi Adayları, Mesleği Yerinde Öğreniyor

Aydın Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Metin Ateş, kamu ve özel kurumlarla yaptıkları işbirliklerinin öğrencilerin işin başında deneyim kazanmaları için fırsat yarattığını söylüyor.

13.06.2017 13:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nitelikli ve deneyimli sağlık personeline olan ihtiyaç,artan kamu ve özel sağlık kuruluşu sayısına paralel olarak her geçen günyükseliş eğilimi gösteriyor. Sağlık alanındaki en önemli ihtiyaçlardan birinide sağlık yöneticiliği alanındaki talep oluşturuyor. Sağlık yönetimi bölümümezunlarının iş alanlarının gelecekte daha da genişleyeceği tahmin edilirken, İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık YönetimiBölümü, kamu ve özel sağlık sektöründe hizmet veren sağlık kuruluşları ilehastanelerin her seviyedeki yönetim kademesinde görev alacak güçlü, bilgili,donanımlı sağlık yöneticiler yetiştiriyor.

SAĞLIKKURUMLARININ PROFESYONEL YÖNETİMİNDE ROL ÜSTLENİYOR

İAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi BölümüBaşkanı Prof. Dr. Metin Ateş, gerek kamu gerekse özel sektörde nitelikli sağlıkyöneticilerine ihtiyaç artarken, sağlık kurumlarında çalışma fırsatı bulansağlık yöneticilerinin, kurumların profesyonel olarak yönetilmesi noktasındaönemli bir rol üstlendiklerine dikkat çekiyor. Sağlık sektöründe niteliklisağlık personelinin idari ve mali alanlarda çalışması sebebiyle sağlıkpersoneli konusunda yetersizlik ortaya çıktığına işaret eden Prof. Dr. Ateş,"Hastane yönetim faaliyetlerinin giderek bu alanda uzmanlaşmış kişilertarafından yapılmasının önemi artmaktadır. Bu sebeple gelecekte alanında uzman,nitelikli sağlık yöneticilerinin ve bunları yetiştirecek akademisyenlere olanihtiyaç daha da artacak" diyor.

GENÇ SAĞLIKYÖNETİCİLERİ SAHADA ÖĞRENİYOR

Eğitim ve öğretim etkinlikleri, gelecekteki çalışmaortamına hazırlanma amacıyla sağlık yönetimi alanında kazanılan uzmanlık bilgiseviyesi ile uyumlu olarak uygulamaya dayalı şekilde teorik eğitimlergerçekleştirdiklerine işaret eden Prof. Dr. Ateş, eğitimlerin uygulama kısmındakamu ve özel hastaneler ile yapılan anlaşmalarla öğrencilerin sektöre uyumsağlama çalışmaları yapılmasının çok önemli olduğuna vurgu yapıyor. Prof. Dr.Ateş, sağlık yönetimi alanından mezun olan öğrencilerin, sahip olduklarıdonanımla ileride görev yapacakları sağlıkla ilişkili olan her türlü kamu veözel kurumların yönetsel pozisyonlarında kendileri için önemli ve ayrıcalıklıbir yer elde edebileceklerini kaydederken, İstanbul Aydın Üniversitesi'nindiğer alanlarda olduğu gibi sağlık yöneticiliğine ilişkin de ciddi işbirliklerigeliştirildiği üzerinde duruyor. Prof Dr. Metin Ateş, İstanbul Aydın Üniversitesi'nin SağlıkYöneticiliği Bölümü'ne ilişkin hem üniversite bünyesinde ciddi bir eğitimaltyapısı sunarken, kamu ve özel kurumlarla yapılan işbirlikleri çerçevesindegerçekleştirilen yerinde uygulama eğitimlerinin öğrencilere mesleki anlamda iyibir deneyim kazandırdığını söylüyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sağlık Yönetimi Adayları, Mesleği Yerinde Öğreniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement