Sağlıkçılar Aşırı Tuz Tüketimine Karşı Uyardı - Son Dakika
Yaşam

Sağlıkçılar Aşırı Tuz Tüketimine Karşı Uyardı

Sağlıkçılar Aşırı Tuz Tüketimine Karşı Uyardı

Gaziantep İl Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı çalışan ebe ve hemşireler, broşür dağıtarak aşırı tuz tüketiminin zararlarına karşı vatandaşları uyardı.

06.06.2014 16:20  Güncelleme: 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne bağlı çalışan ebe ve hemşireler, broşür dağıtarak aşırı tuz tüketiminin zararlarına karşı vatandaşları uyardı.

6 Haziran 'Diyetisyenler Günü' dolayısıyla, Balıklı Meydanı'nda stant açan Gaziantep İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne bağlı ebe ve hemşireler, meydanda bulunan vatandaşları aşırı tuz tüketiminin zararları hakkında bilgilendirdi. Aşırı tuz tüketiminin zararlarına dikkat çeken sağlıkçılar, vatandaşlara aşırı tuz tüketiminin zararlarını anlatarak broşür dağıttı.

Şehitkamil Toplum Sağlığı Merkezi çalışanı Yasemin Bozkurt, "6 Haziran 'Diyetisyenler Günü' nedeniyle burada vatandaşlarımızı aşırı tuz tüketimine ve iyotsuz tuz tüketimine karşı bilgilendiriyoruz. Tuz tüketimi sağlık açısından çok önemli bir konu. Aşırı tuz tüketildiği takdirde, birçok sağlık problemi ortaya çıkıyor. Bu sağlık sorunları arasında, yüksek tansiyon, kalp hastalıkları, inme, böbrek hastalıkları, kemik erimesi, mide kanseri gibi hastalıkları sayabiliriz. Burada vatandaşlarımıza alınan tuz miktarının nasıl hesaplanacağını da anlatıyoruz. 'Hangi besinlerde aşırı tuz bulunuyor, günlük tuz ihtiyacımız ne kadardır?' gibi konuları anlatıyoruz" dedi.

Tuz satın alırken, marketlerde satılan tuzun 'iyotlu tuz' olmasına dikkat edilmesi gerektiğini aktaran Saliha Eker ise, iyotun insan sağlığı için çok önemli olduğunu kaydetti. İyot yetersizliği nedeniyle, cücelik, guatr, büyüme geriliği, sağırlık, zihinsel fonksiyonlarda gerileme gibi sağlık sorunlarının ortaya çıkabileceğine dikkat çeken Eker, "İyot vücut için çok önemlidir. Vücut ısı ve enerjisinin devamlılığını sağlar. Beyin ve sinir sisteminin çalışmasını, zeka gelişimini sağlar. Kas dokularının işlevlerini tam yapabilmelerini ve dolaşımın düzenli olmasına yardımcı olur" şeklinde konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Sağlıkçılar Aşırı Tuz Tüketimine Karşı Uyardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement