Sağlıklı kalmanın şifresi bu rakamlarda gizli - Son Dakika
Sağlık

Sağlıklı kalmanın şifresi bu rakamlarda gizli

Sağlıklı kalmanın şifresi bu rakamlarda gizli

32. Uluslararası Katılımlı Türk Kardiyoloji Kongresi'nde Sağlıklı kalmanın şifresini de veren TKD Başkanı Prof. Dr. Mahmut Şahin; formülü rakamlarla açıkladı.

20.10.2016 16:00  Güncelleme: 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlıklı kalmanın şifresini de veren TKD Başkanı Prof. Dr. Mahmut Şahin; formülü rakamlarla açıkladı.

0: Sıfır sigara hedefi

5: Günde 5 porsiyon sebze ve meyve tüketimi

30: Günlük 30 dakika orta şiddette egzersiz

140: Kan basıncı 140 mmHg'nın altında tutulması

5: Total kolesterol 5 mmol/dL'nin (190 mg/dL) altında olması

3: LDL kolesterol 3 mmol/dL'nin (115 mg/dL) altında olması

0: Sıfır fazla kilo hedefi

0: Sıfır diyabet hedefi

Dünyanın birçok ülkesinden kardiyologlar bu kongrede bir araya geldi

Türk Kardiyoloji Derneği'nin 32. Uluslararası Katılımlı Türk Kardiyoloji Kongresi hakkında bilgiler veren TKD Gelecek Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Erol; "Kongremiz bu yıl 2.375 katılımla gerçekleştirildi. Kongremize ülkemiz dışından komşu ülkelerden, Balkanlardan ve Türki Cumhuriyetler'den de uluslararası düzeyde katılım oldu. Çok sayıda bilimsel çalışma ve olgu başvurusu arasından hakemlerimiz tarafından titizlikle seçilen 333 bildiri ve 298 olgu tebliğ edildi" dedi.

Çay kalbe yararlı, kahve zararsız

Uzun yıllardır çay ve kahve tüketiminin kalp ve damar sağlığına yararının tartışıldığını hatırlatan Prof. Dr. Adnan Abacı, çay ve kahve tiryakileri için güncel bilgileri paylaştı. Prof. Dr. Adnan Abacı; "Kahve ve çay dünyada en çok tüketilen iki içecektir. Kahve ve çay tüketiminin kalp ve damar sağlığına yararı tartışmalıdır. Çalışmaların çoğu kahve ile yapılmıştır. Kahve bazı çalışmalarda kalp damar sağlığı için yararlı bulunurken, bazılarında yararsız bulunmuştur. Ancak çay ile ilgili çalışma azdır. American Journal of Medicine adlı dergide, çay ve kahve ile ilgili yeni yayınlanan bir çalışmada önemli bilgilere yer verildi. Çalışmada yaklaşık 6.500 kişi 5 yıl takip edildi. Çalışma sonuçlarına göre; düzenli olarak günde en az bir bardak çay içenlerde kalp ve damar hastalığının daha az görüldüğü tespit edildi. Düzenli olarak günde en az bir bardak kahve içmenin ise kalp damar sağlığına bir yararı tespit edilmedi. Ancak kahvenin zararlı olduğu da söylenmedi. Çalışma sonuçlarına göre çay içmek yararlıdır, kahve içmek güvenlidir ancak yararlı değildir. Çayın yararının içerdiği flavonoidlere bağlı olduğu düşünülmektedir" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Sağlık Sağlıklı kalmanın şifresi bu rakamlarda gizli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement