Sağlıklı Yaşam İçin "Hareket Her Yerde" Projesi - Son Dakika
Kültür Sanat

Sağlıklı Yaşam İçin "Hareket Her Yerde" Projesi

Sağlık Bakanlığı, Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğünce, Bodrum ilçesinde, "Hareket her yerde" etkinliği düzenlendi.

19.05.2016 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanlığı, Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğünce, Bodrum ilçesinde, "Hareket her yerde" etkinliği düzenlendi.

İlçeye bağlı Yalıkavak Mahallesi'ndeki marinada düzenlenen etkinlikte, vatandaşlara sağlıklı yaşam için hareket etmenin ve sağlıklı beslenmenin önemi anlatıldı. Etkinlikte katılımcılara günde kaç kalori harcadıklarını gösteren bilekliklerden takıldı.

Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ömer Tontuş, etkinlikte gazetecilere yaptığı açıklamada, sağlıklı yaşam kültürünün teşviki projesi kapsamında bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Hareketli yaşamı teşvik etmeyi amaçladıklarını ifade eden Tontuş, "Sağlıklı yaşam için sadece hareket etmek de yetmez. Mutlaka sağlıklı beslenmeliyiz, ruhen, bedenen kendimize bir yaşam alanı bulmalıyız. Yaşam tercihimizi sağlıklı bir kültüre kaydırmamız gerekir." dedi.

Uzun yaşam için mutlaka hareket etmek gerektiğine işaret eden Tontuş, şöyle konuştu:

"Hareket etmek için bir kıyafete, bir ortama ihtiyacımız yok. Bulunduğumuz herhangi bir yeri hareketli yaşamın parçası haline getirebiliriz. Bunun için bir eşofman ve ayakkabıya ihtiyacımız yok. Bunu bir hayat tarzı haline getirirsek her türlü ortamda kalori yakabiliriz, sağlıklı kalabiliriz."

Tontuş, etkinliği, Türkiye geneline yaymaya çalıştıklarına da işaret ederek, "Şu ana kadar Türkiye'nin 20 noktasında bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. İstanbul, İzmir, Bursa gibi illerle devam ediyoruz." diye konuştu.

"Çalışan insanlar, yaşamının yüzde 20'sini AVM'de geçiriyor"

Alışveriş merkezlerinin bir yaşam alanı haline geldiğine vurgu yapan Tontuş, "Çalışan insanlar, iş hayatı haricinde uyku kısmını da geride bırakırsak ayakta kaldığı ve aktif olarak yaşadığı dönemin yaklaşık yüzde 20'sini alışveriş merkezlerinde geçiriyorlar. Bu zaman dilimi içerisinde hareketli bir yaşamı tercih etmeleri ve yürüyüş yapmaları gerekir." tavsiyesinde bulundu.

Etkinliğe katılan Kalp ve Damar Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Halit Yerebakan da, sağlıklı yaşam için yürüyüşün önemine dikkati çekti.

Türkiye'nin en önemli sağlık harcamalarının kronik hastalıklardan kaynaklandığına değinen Yerebakan, "Bütün hastalıklarda en önemli tavsiye hareket oluyor. Günde 10 bin adım yapmamız gerekiyor. Önemli olan adım sayısı. Düz platformda da yürüyebilirsiniz. İnsanlar gündelik yaşamlarına hareket katması gerekiyor." diye konuştu.

Etkinliğin sunucularından manken, sunucu ve oyuncu Asuman Krause de formunu hareket etmeye ve sağlıklı beslenmeye borçlu olduğunu anlattı.

Konuşmaların ardından yaklaşık bir kilometrelik alanda yürüyüş etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe aileler çocuklarıyla katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Sağlıklı Yaşam İçin 'Hareket Her Yerde' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'
    21:10 Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'

    Münih'te düzenlenen 35. Münih Türk Film Günlerinde Yeşilçam'ın usta oyuncusu Müjde Ar'a 50. Sanat Yılı dolayısıyla 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi. Müjde Ar ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada kadınları desteklemeye adadığı hayatını anlattı ve kendisine verilen ödülün iki sahibi olduğunu belirtti. Ayrıca, Müjde Ar'ın Şener Şen ile başrolleri paylaştığı 'Şalvar Davası' adlı film restore edilerek festivalde gösterildi.

  • Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinliklerinde baba-kız müzik dinletisi
    20:33 Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinliklerinde baba-kız müzik dinletisi

    Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Mardin'in Nusaybin ilçesinden gelen Ferhat Badur ve kızı Yağmur tarafından keman ve klarnet dinletisi sunuldu. Etkinliğe Vali Yardımcısı İlyas Öztürk, Çınar Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Sebahattin Genç de katıldı. Baba Badur, kızıyla aynı sahneyi paylaşmanın gururunu yaşadığını belirtirken, kızı Yağmur ise hem konservatuvara hazırlandığını hem de keman eğitimi verdiğini söyledi.

  • Osmanlı'nın sembolü Süleyman Han Camii yeniden ibadete açıldı
    20:27 Osmanlı'nın sembolü Süleyman Han Camii yeniden ibadete açıldı

    Van Kalesi'nin zirvesinde bulunan Osmanlı sembolü Süleyman Han Camii, restore edildikten sonra yeniden ibadete açıldı. 2 bin 700 yıllık Van Kalesi, hala görkemiyle ayakta duruyor ve cami bu tarihi yapıyı tamamlıyor. Van Valisi Ozan Balcı, caminin açılışında yaptığı konuşmada, şehrin imar ve inşa edilmesi için yapılan çalışmaların vatandaşların huzuru ve refahı için olduğunu belirtti ve Van'ın kültür ve turizmine büyük değer katacak olan bu restorasyonların devam edeceğini söyledi.

  • 484. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali Programı Tanıtıldı
    20:24 484. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali Programı Tanıtıldı

    Manisa'da düzenlenen Uluslararası Mesir Macunu Festivali'nin programı tanıtıldı. Festival, 23 Nisan'da başlayacak ve çeşitli etkinliklerle 28 Nisan'da sona erecek. Festivalde konserler, paneller, sergiler ve mesir saçımı gibi etkinlikler yer alacak.

  • Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy, Üsküp Kitap Fuarı'na katıldı
    20:18 Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy, Üsküp Kitap Fuarı'na katıldı

    Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy, Yeni Balkan Yayınevi tarafından düzenlenen Üsküp Kitap Fuarı'na katıldı. Büyükelçi Ulusoy, fuar kapsamında tanıtılan kitapların yazarlarıyla sohbet etti ve Türkçe dilinin Kuzey Makedonya'da canlı tutulmasının önemine vurgu yaptı. Ayrıca, Türkiye Maarif Vakfı'nın Kuzey Makedonya'daki okullarının standını da ziyaret etti. Fuar, 24 Nisan'a kadar devam edecek.


Advertisement