Sağlıklı Yaşam İçin Pedal Bastılar - Son Dakika
Yerel

Sağlıklı Yaşam İçin Pedal Bastılar

Sağlıklı Yaşam İçin Pedal Bastılar

Her yıl 3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında Manisa’da ’Bisiklet Binme Şenliği’ düzenlendi.

07.09.2016 19:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Her yıl 3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında Manisa'da 'Bisiklet Binme Şenliği' düzenlendi.

Manisa'da Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında 'Bisiklet Binme Şenliği' düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe Manisa İl Sağlık Müdürü ve İl Halk Sağlık Müdür Vekili Dr. Metin Kaplan ve yaklaşık 100 bisikletli katıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan etkinlikte bisikletliler, yaklaşık 15 kilometrelik parkuru tamamlayarak Kent Park'a ulaştı. Çeşitli yarışmaların düzenlendiği Kent Park'ta dereceye girenlere hediyeler verildi. Etkinlik öncesi açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü ve İl Halk Sağlık Müdür Vekili Dr. Metin Kaplan, hareketli yaşamın obeziteyle mücadelede önemli bir faktör olduğunu belirterek, "Açıkçası biz obeziteyle mücadele edebilmek için Sağlık Bakanlığı olarak uzun yıllardır beklediğimiz hareketi son 3-4 yılda yakaladık. Hareketli yaşamın en önemli ayaklarından birisi de bisiklet sürmenin teşvik edilmesi bunun yaygınlaştırılması ve bunun mümkün olduğu kadar bisiklet süren insan sayımızı yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Bu amaçla Manisa Bisikletçiler Spor Kulübü Derneği (MABİD) ve Magmaweld ile bir etkinlik düzenledik. Yaklaşık 15 kilometrelik bir parkurumuzla bisikletin güzelliğini ve hareketli yaşama kattığı değeri topluma daha iyi anlatabilmek amacıyla en son Kent Park'ta küçük etkinliklerimizle sonlandıracağız" dedi.

"Çocuklarda obezite oranı yüzde 30'ları buldu"

Manisa'daki obezite istatistiklerini de veren Dr. Kaplan, "Tabi obezite çok ciddi bir problem. Şu anda Manisa'da yapılan istatistiklere göre bayanlarımızın yüzde 40'ı, erkeklerimizin yüzde 30'u obez. Hatta Şehzadeler bölgesinde yapılan bir değerlendirmeye göre çocuklardaki obezite oranı bile yüzde 30'ları yakaladı. Bunu engelleyebilmemiz için hareketli yaşamı desteklememiz gerekiyor" diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı tarafından belediyelerin yapmış olduğu 3 bin metrenin üzerinde bisiklet yolları için her metreye bir bisiklet verildiğini hatırlatan Dr. Kaplan, belediyelere de bu konuyla ilgili çağrıda bulundu. Kaplan, "Obezite sadece bir görüntü açısından insana verdiği zararın dışında kalp damar rahatsızlıklarıyla beraber birçok hastalığın temel etkenlerinden birisi. Bu amaçla belediyelerimize de çok önemli bir görev düşüyor. Sağlık Bakanlığımız 3 bin metrenin üzerinde standart yapılan bir bisiklet yoluna her bir metreye bir bisiklet hediye ediyor. Bu konuda inşallah belediyelerimiz bu standardı yakalarsa her bir metre için kendilerine bir bisiklet vereceğiz ve onları da dağıtacaklar. Şu ana kadar 2 bin civarındaki bisikleti ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize dağıttık. Okullara da veriyoruz. Bizim buradan tek isteğimiz gerek büyükşehir, gerekse diğer belediyelerimizin bisiklet yollarını yaparak bu bisikletli yaşam tarzını hayatımızın bir parçası haline getiririz" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sağlıklı Yaşam İçin Pedal Bastılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement