Sağlıkta Sosyal Sorumluluk Ödülleri - Son Dakika
Güncel

Sağlıkta Sosyal Sorumluluk Ödülleri

Sağlıkta Sosyal Sorumluluk Ödülleri

Sağlık Gönüllüleri-Türkiye'nin (SG-T) her yıl verdiği Sağlıkta Sosyal Sorumluluk Ödülleri'nin yedincisi, sahiplerini buldu.

27.06.2013 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Gönüllüleri- Türkiye'nin (SG-T) her yıl verdiği Sağlıkta Sosyal Sorumluluk Ödülleri'nin yedincisi, sahiplerini buldu. Ankara'da düzenlenen ödül töreninde bu yılın ana teması "Kadın ve Üreme Sağlığı" olarak belirlendi.

SG-T'nin her yıl verdiği Sağlıkta Sosyal Sorumluluk Ödülleri'nin yedincisi, Ankara'da düzenlenen ödül töreniyle sahiplerini buldu. Projede her yıl sağlık alanında geliştirilen en başarılı sosyal sorumluluk projeleri ödüllendiriliyor. Ödül için, sağlık alanında sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirmiş tüm kuruluşlar başvuruda bulunabiliyor. Bu yılın ana teması olan "Kadın ve Üreme Sağlığı" ile ilgili olarak, sosyal sorumlulukları en iyi yerine getiren kuruluş ödülünü PM Grup - "BEBEK Tüpe Sıkışmış Umutlar" isimli tiyatro oyunu almaya hak kazandı. "BEBEK-Tüpe Sıkışmış Umutlar" oyununun yönetmeni Serap Uluyol Karanfilci, sosyal proje olarak gördükleri oyunda eğitirken eğlendirdiklerini, güldürürken düşündürdüklerini belirtti.

Oyun sayesinde devletin ve kamuoyunun dikkatini çekmeyi amaçladıklarını belirten Karanfilci, "Halkımızın kültüründe önemli bir yeri olan anne baba olmak şansına sahip olamayan kişiler için önemli bir olanak sunan ve ülkemizde dünya standartlarının da üzerinde bir başarı ile uygulanan tüp bebek tedavisi konusunda kamu bilincinin arttırılması ve daha fazla kişinin bu tedaviden yararlanabilmesi için çalışıyoruz" diye konuştu.

Somer Karvan, Mevra Ustaoğlu, Merve Sevi, Vahit Atan, Berivan Karavan ve Serkan Genç'in rol aldığı tiyatro oyununun beste ve müzik direktörlüğünü Ozan Çoban, kareografisini ise Utku Demirkaya üstleniyor.

Başarılı oyuncu Merve Sevi, "Ülkemizde kadınların bebek sahibi olabilmek için verdikleri çabayı anlatan ve yaşadıkları zorlukları da dile getiren bir oyun ortaya çıkardık. Bu oyunla ilgili ilk ödülü almak beni çok mutlu etti. Ben ve diğer oyuncu arkadaşlarımla beraber böyle sosyal içerik taşıyan oyunda oynamak, diğer oyunlara göre daha farklı bir anlam taşıyor" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sağlıkta Sosyal Sorumluluk Ödülleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement