Sagopa Kajmer Aldatıldığını İddia Etmişti! Kolera Kimdir? - Son Dakika
Magazin

Sagopa Kajmer Aldatıldığını İddia Etmişti! Kolera Kimdir?

Sagopa Kajmer Aldatıldığını İddia Etmişti! Kolera Kimdir?

Ünlü rapçi Sagopa Kajmer ile olan 11 yıllık evliliği biten rapçi Kolera merak konusu oldu. Ayrılıkları sonrasında Sagopa Kajmer'in iddiaları ise çok konuşulmuştu. Peki, Kolera kimdir, kaç yaşındadır, gerçek ismi nedir? İşte, Kolera hakkında merak edilenler..

01.09.2018 12:05  Güncelleme: 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kolera sahne ismiyle tanınan Esen Güler'in rapçi ile biten evliliği sonrası gündeme oturmuştu. Hayranları tarafından merak edilen Kolera'nın bilinmeyenlerini derledik.

KOLERA KİMDİR?

Kolera sahne ismiyle tanınan Esen Güler 23 Eylül 1983 yılında İstanbul'da doğdu. 1 Ağustos 2006 yılında Sagopa Kajmer ile evlenen Kolera, breakdance ile başladığı kariyerine rap yaparak devam etmiştir. Sagopa Kajmer'in ayrılık sonrasında Instagram'dna yaptığı aldatma suçlamalarından sonra ikilinin arasındaki atışma çok konuşulmuştu. Sagopa Kajmer, eşi Esen Güler'in kendisini aldattığını öne sürerken, Güler ise iddiaları reddetmiş, Sagopa Kajmer'in kariyerini bitirmeye çalıştığını söylemişti. İşte, o gönderiler..

Sagopa Kajmer Aldatıldığını İddia Etmişti! Kolera Kimdir?
Sagopa Kajmer Aldatıldığını İddia Etmişti! Kolera Kimdir?

Sagopa Kajmer'in verdiği yanıt sonrası Sosyal Medya'da Kolera'ya karşı tepkiler oluşmuştu.

Sagopa Kajmer Aldatıldığını İddia Etmişti! Kolera Kimdir?

KOLERA'NIN MÜZİK KARİYERİ

Kolera, ilk şarkısı "İnkar Boşuna"yı 1998 yılında Sagopa Kajmer tarafından kurulan "Kuvvetmira" grubunda yaptı.Aynı sene Sagopa Kajmer ile"Neden Ağlıyorum", "Dünden Kalma Hayaller" adlı parçaları kaydetti. 2001 yılında ise ilk Underground EP'sini internet yoluyla dinleyicilerin beğenisine sundu.

İLK ALBÜMÜNÜ 19 YAŞINDA YAPTI

Kolera 19 yaşında çıkardığı EP albümünde"Eksik Eylüllerin Geciken Yağmurları", "Psikolog" ve "Komada Martı" adlı şarkıları yer aldı. 2004 yılında ise Sagopa Kajmer'in "Bir Pesimistin Gözyaşları" adlı albümünde, "Kalp Atışlarım 78 BPM" adlı parçada Sagopa Kajmer'e eşlik etmiştir. Aynı yıl Sagopa Kajmer ile düet yaptıkları "Günlerim Ağlak" ve "Aklımın Odaları" adlı 2 parçayı internette yayınladı.

Sagopa Kajmer Aldatıldığını İddia Etmişti! Kolera Kimdir?

2005 yılının başında Sagopa Kajmer'in Pesimist EP 3 adlı albümünde "Süper Sperm" adlı parçaya eşlik etti. Aynı sene Sagopa Kajmer'in Romantizma albümünde, "Sago vs Kolera" adlı parçaya eşlik etti. Kolera, 24 Eylül 2005 tarihinde prodüktörlüğünü Sagopa Kajmer'in yapmış olduğu ilk solo albümü "Karantina Embryo"yu dinleyenleriyle buluşturdu.

Yine 2005 yılınnda Kuvvetmira Disstortion EP adlı albümde 2 şarkısı bulunmuştur. Aynı sene kendi albümlerini çıkarmak ve yeni yeteneklere daha geniş imkânlar sunmak üzere Sagopa Kajmer ile 11 Ağustos 2005 tarihinde kendi plak şirketleri olan Melankolia Müzik'i resmen kurdular.

İKİMİZİ ANLATAN BİR ŞEY

Melankolia'dan çıkan ilk toplama albümü "Kafile" 2006 yılında çıktı ve albüm çok sevildi.

"İkimizi Anlatan Bir Şey" albümleri çiftin ilk düet albümü olmuştur 2007 yılında çıkan bu albüm Bu albüm Türkiye'de ilk kez bir kadın ve erkek rap sanatçısının birlikte çıkardıkları albümdür. 2012 yılında"Orda Olmak" albümünü çıkarmış ve bu albüm ile yüksek bir satış rakamına ulaşan Kolera 2013 yılında Radyo Boğaziçi 10. Müzik Ödülleri'nde "Yılın Rap Sanatçısı" seçildi.

Sagopa Kajmer Aldatıldığını İddia Etmişti! Kolera Kimdir?

Kolera, Sagopa Kajmer'in 2013 yılında çıkarmış olduğu "Kalp Hastası" adlı albümde "İster İstemez" şarkısında eşi Sagopa Kajmer'e eşlik etti. 23 Eylül 2013 tarihinde ise doğum gününe özel olarak hazırladığı "Minik Yıldız" şarkısını yayınladı. 9 Kasım 2013'te 2014 yılında yayınlanacak yeni solo albümünün tanıtım şarkısı "Den Den Koy"u yayınladı ve 2014 yılının Şubat ayında bu şarkının bir klibi de yayınlandı. 2014 yılında Sagopa Kajmer'in Pesimist Ep 6 isimli albümünde "Yutkunuyorum" isimli parçaya eşlik etti.

Sagopa Kajmer Aldatıldığını İddia Etmişti! Kolera Kimdir?

2014 yılını 2015 yılına bağlayan gece saat 00:00'da "Bir Bir Anla" isimli yeni single'ını bir kliple yayınladı. 25 Şubat 2015 günü Kolostrofobi Ep 2 adlı 12 şarkılık bir EP yayınladı. 14 Temmuz 2015 günü "İmitasyon Dağlar" adlı single tüm dijital müzik platformlarından yayınlandı.

Sagopa Kajmer ve Kolera 1 Ağustos 2017 yılında boşandılar.

Son Dakika Magazin Sagopa Kajmer Aldatıldığını İddia Etmişti! Kolera Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement