Sahil Güvenlik Komutanlığının Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Sahil Güvenlik Komutanlığının Kuruluş Yıl Dönümü

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, "’Mavi Vatan’ denizlerimizde güvenlik ile can emniyetini sağlamak ve idame etmekten sorumlu tek kolluk kuvveti olan Sahil Güvenlik Komutanlığının önemi ve sorumlulukları her geçen gün artmaktadır" dedi.

17.06.2015 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, " 'Mavi Vatan' denizlerimizde güvenlik ile can emniyetini sağlamak ve idame etmekten sorumlu tek kolluk kuvveti olan Sahil Güvenlik Komutanlığının önemi ve sorumlulukları her geçen gün artmaktadır" dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Sahil Güvenlik Komutanlığının değerli mensupları, ülkemizin yüz ölçümünün yarısı büyüklüğündeki deniz yetki alanlarımızda, kara sınırlarımızın yaklaşık üç katı uzunluğundaki kıyılarımızda ve arama kurtarma bölgemizde, hükümranlık haklarımızın ve çıkarlarımızın korunması, asayişin sağlanması görevini yürüten Sahil Güvenlik Komutanlığımızın 33'üncü Kuruluş Yıl Dönümü'nü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz" ifadesini kullandı.

"Küresel güvenlik ortamında meydana gelen gelişmeler neticesinde ortaya çıkan terörizm, her türlü kaçakçılık, yasa dışı göç ve deniz haydutluğu gibi asimetrik unsurlar içeren tehditlerin önlenmesi ile denizlerin içerdiği ekonomik değerlerin ve çevrenin korunması ihtiyaçları da dikkate alındığında "Mavi Vatan" denizlerimizde güvenlik ile can emniyetini sağlamak ve idame etmekten sorumlu tek kolluk kuvveti olan Sahil Güvenlik Komutanlığının önemi ve sorumlulukları her geçen gün artmaktadır" diyen Orgeneral Özel, şunları kaydetti:

"Sahil Güvenlik Komutanlığımız, başta sahillerimizin ve karasularımızın korunması olmak üzere, denizlerimizde can ve mal güvenliğinin sağlanması, arama ve kurtarma faaliyetleri, kültür ve tabiat varlıklarının korunması ve kaçakçılıkla mücadele konularında elde ettiği başarılarla; ülke güvenliğine olduğu kadar doğal ve kültürel zenginliğimizin korunmasına da önemli katkılarda bulunmaktadır.

Sahil Güvenlik Komutanlığımız, kurulduğu 1982 yılından bu yana, Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün: "Sınırlarının önemli bir kısmı deniz olan Türkiye Cumhuriyeti'nin müsterih ve emin olması için deniz silahlarına büyük önem veriyoruz..." vecizesinde ifade ettiği anlayıştan hareketle; gemi, silah sistemi, uçak/helikopter ve gözetleme sistemlerini zamanla modernleştirerek görev etkinliğini arttırmakta, böylece ülkemizin kıyılarında huzur ve güvenin tesisinde önemli rol almaktadır.

Sahil Güvenlik Komutanlığının, Cumhuriyet değerlerine inanan, Atatürkçü Düşünce Sistemini benimsemiş, bahriye örf ve adetlerine bağlı, eğitimli ve üstün nitelikli personeli ile kendisine kanunlarla verilmiş olan görevleri, geçmişte olduğu gibi gelecekte de başarıyla ve etkin bir şekilde yerine getireceğine inanıyorum.

Bu duygularla, başta Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hakan Üstem olmak üzere, Sahil Güvenlik Komutanlığının bugünkü seviyesine ulaşmasında emeği geçen, kalpleri vatan ve ulus sevgisiyle dolu bütün personelini en içten duygularla kutlar; kendilerine değerli aile fertleriyle birlikte başarı ve esenlikler dilerim. Denizleriniz sakin, pruvanız neta, ufkunuz ve bahtınız açık olsun." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sahil Güvenlik Komutanlığının Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak
    18:47 Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak

    Malatya Valiliği, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarmanın görev alacağını duyurdu. Seçim güvenliği ve koordinasyon toplantısında, 2 bin 785 emniyet ve 2 bin 59 jandarma personelinin görev alacağı belirtildi. Toplamda 542 bin 177 seçmenin oy kullanacağı seçimlerde, güvenli bir ortam sağlamak için tüm kamu kurumları işbirliği içinde çalışacak.

  • Metrobüste sıra kavgası kamerada
    18:46 Metrobüste sıra kavgası kamerada

    Avcılar'da metrobüs içerisinde iki yolcu arasında çıkan sıra kavgası cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi. Tartışma metrobüse binen diğer yolcuların müdahalesiyle sona erdi.


Advertisement