Şahin ve Uysal, 15 Temmuz Şehitler Makamı'nı İnceledi - Son Dakika
Güncel

Şahin ve Uysal, 15 Temmuz Şehitler Makamı'nı İnceledi

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla anma programlarının yapılacağı Üsküdar'daki 15 Temmuz Şehitler Makamı ve çevresinde incelemelerde bulundu.

14.07.2018 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla anma programlarının yapılacağı Üsküdar'daki 15 Temmuz Şehitler Makamı ve çevresinde incelemelerde bulundu.

Şahin ve Uysal, inşaatı devam eden 15 Temmuz Şehitler Müzesi ve Polis Karakolu inşaatı da olmak üzere bölgede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Şahin, yaptığı açıklamada, daha önce ilçelerde ve farklı yerlerde tutulan demokrasi nöbeti benzeri tüm programların birleştirildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılım sağlayacağı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerindeki programın sağlıklı yapılabilmesi için gerekli önlemleri alındığını ifade eden Şahin, "Cenab-ı Allah bir daha bu millete böylesine ağır ihanetleri yaşatmasın. Bu milletin o günkü, cesaretine ve kahramanlığına tekrar şükranlarımı arz ediyorum." diye konuştu.

İBB Başkanı Uysal da 15 Temmuz hain darbe girişiminde yaşananların unutulmaması gerektiğini vurguladı.

Uysal, "Burası 15 Temmuz'un simgesi haline geldi. Şu anda anıtın önündeyiz. Burada müzemizin inşaatı devam ediyor. Yetiştirmeyi çok isterdik. Ancak burada projeleri uzadı. Bir iki ay içerisinde tamamlanmış olacak. Yine buradaki idari binalarımız tamamlanmış olacak. Şu anda var olan hazırlıklarımız yarına yetişir." ifadelerini kullandı.

Belediye olarak 15 Temmuz'la ilgili ciddi organizasyonlar içinde olduklarını vurgulayan Uysal, şunları kaydetti:

"Belediyemiz hainleri hedef aldığı yerlerden birisiydi. Orada o akşam nöbet tutan halkımızın ortaya koyduğu direniş anıtlaştırıldı. O anıtın açılışını yapacağız. Sarıyer Garipçe'de 3. Köprü'nün kenarında 15 Temmuz Şehitlerimiz adına orman oluşturuldu. Her birinin adına bir ağaç dikilecek. Çatalca'da 15 Temmuz Orman'ının açılışı yapılacak. Yarın akşam da Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla, bu milletin göstermiş olduğu kahramanlığı, şehitlerimizin ülkemizi ayakta tutmak adına ne nelere katlandığını burada hep beraber tekrar yaşayacağız. Halkımız inşallah geçmişte Malazgirt'te, Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi ve 15 Temmuz'da olduğu gibi gelecekte de ülkesini, milletini, bayrağını ayakta tutmak adına her şeyini feda etmeye hazır olacaktır diye düşünüyorum."

Bu arada 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Anadolu Yakası girişinde yer alan 15 Temmuz Şehitler Makamı'nın yanındaki "Hafıza 15 Temmuz" müzesinde çalışmalar devam ediyor.

Yaklaşık bin 500 kilometrelik alana sahip müzede, darbeye karşı milletin kahramanca direnişi tüm yönleriyle anlatılacak, 250 şehidin ve gazilerin hatıraları yaşatılacak. Müzenin alt katında dünya darbeler tarihi ile sebepleri, sömürgecilik ve kolonyalizm tarihi ile ilgili bilgilendirmeler yapılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şahin ve Uysal, 15 Temmuz Şehitler Makamı'nı İnceledi - Son Dakika

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement