Sahipsiz Hayvanların Koruyucu Meleği - Son Dakika
Güncel

Sahipsiz Hayvanların Koruyucu Meleği

Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde yaşayan, sahipsiz kedi ve köpeklerin aç kalıp, acı çekmelerine dayanamayan 40 yaşındaki hemşire Semra Güner, evinin bahçesinde beslediği 80 sokak hayvanına ev sahipliği yapıyor.

12.11.2018 10:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde yaşayan, sahipsiz kedi ve köpeklerin aç kalıp, acı çekmelerine dayanamayan 40 yaşındaki hemşire Semra Güner, evinin bahçesinde beslediği 80 sokak hayvanına ev sahipliği yapıyor.

Çevrede bulduğu yaralı, aç sahipsiz hayvanlarına evinin bahçesinde yer açan, kendisinden önce "yavrularım" dediği "can"larını doyuran Güner, sayıları zaman zaman 100'ü bulan kedi ve köpeklerini tek tek tanıyor.

Güner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hemşirelik yaparken annesi ve halasının hastalığı nedeniyle 10 yıl önce mesleğini bıraktığını belirterek, şu anda hasta yakınlarının yanı sıra onlarca sahipsiz kedi ve köpeğin bakımıyla ilgilendiğini söyledi.

Elinden geldiğince sokak hayvanlarına kucak açıp, korumaya çalıştığını dile getiren Güner, "Hayvan sevgisi doğuştan, yürekten, içten gelen bir şey. Sevmeden zaten olmaz. Çoğu sokağa terk edilmiş canlar. Sahipsiz hayvanları görünce dayanamıyorum ve kapıma getiriyorum. Karnını doyurup baktığımız hayvanları sahiplendirmeye de çalışıyoruz. Daha çok internetten, sosyal medya hesaplarından yuva ilanları veriliyor. Şanslı olanlar yuva sahibi olabiliyor." dedi.

"En büyük isteğim ekmek"

Yaz aylarında tarlaya çalışmaya gittiğini vurgulayan Güner, "Kışın ise iş yok. Burası kırsal bölge iş imkanı kısıtlı. Zaman zaman yuva desteği ya da ekmek ilanları açılıyor. Oradan duyarlı hayırsever insanlar ama üç paket ama beş paket mama gönderiyor. Bölgede çok fazla sahipsiz köpek var, haliyle zorlanıyoruz. En büyük isteğim ekmek. Mamayı her zaman bulma şansımız yok zaten." diye konuştu.

Güner, sahipsiz hayvanlara elinden geldiğince bakmaya çalıştığını belirterek, "Otuzun üzerinde köpek, elli civarında kedim var. Bu işin açıklaması sadece vicdan, başka bir şey değil. Açlıklarına dayanamıyorsunuz. Araba çarpıyor, başka bir şey oluyor. Acı çekmelerine dayanılmıyor. Bazılarının ismi var. Çoğuna canım, annem, yavrum diye hitap ediyorum. Yüze yakın hayvanım var, onları nerede görsem tanırım." ifadesini kullandı.

Ekmek ve mama desteğinin çok önemli olduğunu hatırlatan Güner, "En büyük sıkıntım ekmek. Bayat ya da kuru ekmek. Bu anlamda desteğe ihtiyacım var." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sahipsiz Hayvanların Koruyucu Meleği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement