Sahnelerden Huzurevine - Son Dakika
Güncel

Sahnelerden Huzurevine

Sahnelerden Huzurevine

MERSİN'de Yardım ve İyilik Vakfı bünyesindeki huzurevinde 3 yıldır kalan udi 68 yaşındaki Sevil Seyhan ikinci baharının tadını çıkartıyor.

24.09.2016 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MERSİN'de Yardım ve İyilik Vakfı bünyesindeki huzurevinde 3 yıldır kalan udi 68 yaşındaki Sevil Seyhan ikinci baharının tadını çıkartıyor. Huzurevinde düzenlenen sosyal sorumluluk projeleri kapsamında sahne alan ve sık sık udunu eline alıp bestelerini seslendiren Seyhan, hayatının en keyifli dönemini yaşadığını söyledi.

Uzun yıllar Necdet Tokatlıoğlu, Zeki Müren, Belkıs Akkale, Sevim Şengül'ün yanı sıra bir çok tanınmamış sanatçı ile sahne alan Sevil Seyhan, 2013 yılında birlikte yaşadığı annesinin vefat etmesinin ardından başvurduğu Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığıyla huzurevine yerleştirildi. 3 yıldır huzurevinde kalan Seyhan, hayattan umudunu kestiği bir dönemde yerleştirildiği huzurevinde keyifli bir yaşam sürdürdüğünü söyledi. Huzurevine yerleşmesinin ardından yaşamından daha çok keyif aldığını ifade eden Seyhan, "69 yılda hayatımda bahsedilecek o kadar çok şey var ki, nereden başlayacağımı bilmiyorum. 2013 yılında bir akşam üstü buraya yerleştim. Burada çalışanlarla ana-oğul-kız gibi olduk. Hepsini seviyorum. Buradan çok da memnunum" dedi.

14 yaşında ud ile tanıştığını kaydeden Seyhan, "Öncesinde şan, Türk müziğe repertuvarı eğitimi almıştım. 2 yıl ud eğitimim sürdü. O zaman çok pahalı bir aletti. Eğitim içinde kendinize ait bir udun olması gerekiyordu. Udu edindikten sonra eğitimi tamamladım. Konservatuvardan mezun olduktan sonra o dönem ünlü ünsüz birçok sanatçıya eşlik ettim. Zaman zaman da kendim sahne alarak şarkı söyledim. Sahne ve sanatla ilgili çalışmaları seviyorum. İlk kez burada oratoryo da görev aldım. Daha sonra huzurevi müdürüz Ertan Eren, benim yaşamımı anlatan 'Ay ve Çiçek' adlı bir senaryo yazdı. Biz de sahneledik, çok da beğeni almıştı" diye konuştu.

FOTORAFLI - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sahnelerden Huzurevine - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement