Sahneye Karlar, Balonlar Yağdı - Son Dakika
Güncel

Sahneye Karlar, Balonlar Yağdı

Sahneye Karlar, Balonlar Yağdı

Klasik müziği olimpiyat stadlarına taşıyan Andre Rieu, dün gece Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki konserinde kendisini izlemeye gelen yaklaşık 11 bin kişiyi büyüledi.

30.11.2013 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Valslerin Kralı'ndan halay sürprizi

Klasik müziği olimpiyat stadlarına taşıyan Andre Rieu, dün gece Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki konserinde kendisini izlemeye gelen yaklaşık 11 bin kişiyi büyüledi. Sahneye karlar, rengarenk balonlar yağdıran Andre Rieu, konserinde 'Katibim, 'Hatırla' ve 'Kasap oyun havası' çalarak izleyicilerine sürpriz yaptı.

11 bin kişi ayakta alkışladı

MAP, Piu Music ve CEO Event işbirliğiyle 29 Kasım'da düzenlenen konsere saatler kala, Sinan Erdem Spor Salonu'nda uzun kuyruklar oluştu. Andre Rieu'nun dünyanın en ünlü orkestralarından Johann Strauss Orkestrası'yla birlikte verdiği konsere İstanbullular büyük ilgi gösterdi. Biletleri aylar öncesinden tükenen konseri aralarında Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın yanı sıra Ajda Pekkan, Semiramis Pekkan, Adnan Polat, Faruk Süren, Revna Demirören, Kemal Gülman, Berna Yılmaz, Gül- Murat Saygı gibi sanat ve cemiyet dünyasından çok sayıda ünlünün bulunduğu yaklaşık 11 bin kişi izledi. Karlar, balonlar yağdı

'Valslerin Kralı' olarak bilenen Andre Rieu, izleyicileri 'Merhaba İstanbul' diyerek selamladı. 80 kişilik Johann Strauss Orkestrası'yla birlikte sahne alan Rieu, dünyanın en çok bilinen valslerini çalarken, izleyicilerden onlarca çift dans etti. The New York Times'da yayınlanan bir incelemede'Klasik Müziğin Madonna'sı? olarak söz edilen André Rieu, sahnedeki şovuyla da fark yarattı. Andre Rieu, 'Snow Waltz'ı çalarken izleyicilerin üzerine karlar yağdı. Konserin sonuna doğru ise bu kez izleyicilerin üzerine rengarenk balonlar yağdı. Türkçe şarkılarla coşturdu

Andre Rieu'nun İstanbul seyircisine sürprizleri bunlarla sınırlı kalmadı. Konserin sonunda sahneye 4 Türk müzisyen çağırdı ve birlikte 'Katibim', 'Hatırla Sevgili' ve 'Kasap oyun havası'nı çaldı. Kasap havası çalarken, izleyicilerden bazıları halay çekti. Konserin sonunda sahnedeki ve yanlarındaki LED ekranlara Türk bayrağı yansıtıldı. 2014'te bir kez daha İstanbul'da

Andre Rieu, ilk kez İstanbul'a geldiğini ve çok keyif aldığını söyledi. İzleyicilere 'Tekrar ister misiniz' diye soran Rieu, salondan 'evet' çığlıkları yükselmesi üzerine 2014 yılında bir kez daha İstanbul'a geleceğinin müjdesini verdi.

Şanslı izleyicilerle buluştu

Andre Rieu, konserin ardından 13 Ağustos ile 3 Eylül tarihlerinde arasında düzenlenen kampanyanın talihlisi olan izleyicileriyle biraraya geldi, fotoğraf çektirdi.

Listelerde bir numara

Andre Rieu, 1980'lerin başında kurduğu Maastricht Salon Orkestrası ile adını duyurdu ve özellikle Strauss'un valslerine getirdiği yorumlarıyla "Waltz King" olarak adlandırılmaya başladı. Babasından aldığı keman eğitiminin ardından, Lüttich, Maastricht ve Brüksel konservatuvarlarında eğitimine devam eden Rieu, 10 yıl boyunca Limburg Senfonu Orkestrası'nın üyesi oldu. Franz Lehar'ın "Gold and Silver"ını icra eden bir salon grubuna katılması, Rieu'nun müzikal kariyerini bu yönde çizmesinde etkili oldu. 1978 yılında kendi salon orkestrası Maastricht Salon Orkestrası'nı kuran Andre Rieu, 1987 yılına kadar çalıştığı orkestrası ile önce de Capo ardından da Philips labellarından albümler yayımladı.

Bugüne kadar dünya müzik listelerinde 30 kez liste birinciliği, 355 Platin Albüm Ödülü, 35 milyon DVD satışı, 2012 dünyanın en çok satan erkek sanatçısı, 2009-2011 Yılın Tur Sanatçısı Top 10 gibi başarıları elinde tutan André Rieu, yine Pollstar'da 2012 yılının en çok kazanan müzisyenler listesinde 12. sırada yer alıyor.

Johann Stauss Orkestrası

1987 yılında Johann Stauss Orkestrası'nı kuran Rieu, başlarda 10 kişiden oluşan, bugün 50'yi aşkın müzisyenin üyesi olduğu orkestra ile Strauss'un valslerini 19. yüzyıl ruhu ve atmosferi içerisinde icra ettiği gösterisini, dünyanın büyük kentlerinde sunuyor.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sahneye Karlar, Balonlar Yağdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement