"Sahte Çürük Raporu" Davası... - Son Dakika
Güncel

"Sahte Çürük Raporu" Davası...

"Sahte Çürük Raporu" Davası...

MAHKEME YARGITAY'IN BOZMA İLAMINA UYULMASINA KARAR VERDİ.

15.11.2016 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MAHKEME YARGITAY'IN BOZMA İLAMINA UYULMASINA KARAR VERDİ...

Haber: Özden ATİK/ İstanbul, DHA

"Sahte çürük raporu" soruşturmasına ilişkin haklarında dava açılan emekli Askeri Savcı Ahmet Zeki Üçok'un da aralarında bulunduğu 11 sanığın yargılandıkları davada, mahkeme Yargıtay'ın bozma ilamına uyulmasına karar verdi. Dava dosyası, esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için savcıya gönderildi.

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 3'nci celsesi görülen duruşmada, başka suçtan hükümlü sanık Murat Tugay Tepe ile tutuksuz sanıklar Ahmet Zeki Üçok, İsmail Es, Tahir Mete Turan, Taylan Özgür Düşko ve Fehmi Suna katıldı. Mahkeme Başkanı Ersin Özaslan, Yargıtay 6. Ceza Dairesi'nin 8 Ekim 2015 tarihli bozma ilamını okudu. Savcı Ahmet Eryeli, Yargıtay'ın bozma ilamının yasaya uygun olduğu gerekçesiyle uyulmasını talep etti.

DOSYANIN YARGITAY'A GÖNDERİLEREK YENİDEN İNCELENMESİNİ TALEP ETTİ

Sanık Ahmet Zeki Üçok, "Bozma sonrası yapılan ilk duruşmada iddia makamında bulunan savcı ve üye hakimlerden biri FETÖ üyesi olmak nedeniyle görevden uzaklaştırılmışlardır. Önceki yargılamada da başkan ve üyeler yine mütalaada bulunan savcı FETÖ üyesi olmaktan meslekten çıkarılmışlardır. Hatta savcı yurtdışına kaçmıştır. Ancak verdikleri kararlar hala yürürlüktedir. Biz dosyanın Yargıtay'a gönderilerek yeniden incelenmesini talep ediyoruz" dedi.

Yargıtay'a daha önce de dilekçe verdiğini belirten Üçok, "Önceki yargılamayı yapan başkan Metin Özçelik hakkında Yargıtay'a inceleme yapması için dilekçe sunmuştum. Ama Yargıtay kararını vermeden önce adı geçen başkan meslekten çıkarıldı. Dilekçemin incelenmediği konusunda Yargıtay'dan bana yazı geldi. Bu konuda da mahkemenizce inceleme yapılmasını talep ediyorum. Ayrıca iddianameyi hazırlayan savcı Hikmet Usta halen firardadır" diye konuştu.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

Sanık Murat Turgay Tepe ise "Adil yargılanmak istiyorum. Her şey ortadadır" dedi. Sanık Fehmi Suna da sırf Ahmet Zeki Üçok'un devresi olduğu için bu suçla irtibatlandırdıklarını, yapmadığı eylemlerden dolayı 7 yıl hapis cezası aldığını belirterek suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Sanık Tahir Mete Turan ise "Emniyette bu suçlardan dolayı alındığımda Ahmet Zeki Üçok'u tanımıyordum. Polisler ellerindeki belgeleri gösterip suçlara Ahmet Zeki Üçok'un da katıldığı yönünde beyanda bulunmamı istediler. 'Ya beyanda bulunursun, aksi takdirde çocuklarını göremezsin' dediler. Ben tanımadığım bir kişi hakkında beyanda bulunamayacağımı belirttim. Beni takip ettiler. Oradan cezaevine gönderildik" dedi.

BOZMAYA UYULDU

Mahkeme, usul ve yasaya uyduğu gerekçesiyle Yargıtay'ın bozma ilamına uyulmasına karar verdi. Heyet ayrıca esas hakkındaki görüşünü hazırlaması için dosyanın savcıya gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

YARGITAY'DA ESAS VE USUL YÖNÜNDEN BOZULMUŞTU

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında Ahmet Zeki Üçok'un da bulunduğu 17 sanık hakkında "Sahte çürük raporu" soruşturması kapsamında iddianame hazırlamıştı. Yaklaşık 2,5 yıl süren dava, 2013 yılının Nisan ayında İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlandı. Sanık Ahmet Zeki Üçok "Örgüt üyesi olmak" ve "Dolandırıcılık' suçlarından 9 yıl 7 ay hapis cezasına, Murat Tugay Tepe de 142 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Mahkeme, sanıklar Sibel Fatma Çarmıklı ve oğlu Murat Can Çarmıklı'yı 2 yıl 6'şar ay, 6 sanığı da 4 yıl 2 ay ila 51 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezalarına mahkum ederken, 6 sanığın beraatına hükmetmişti. Ancak Yargıtay 6. Ceza Dairesi ise 8 Ekim 2015'te, sanıklardan Ahmet Zeki Üçok ve Murat Tugay Tepe'nin de aralarında bulunduğu 11 sanıkla ilgili verilen hükümleri hem esas, hem de usul yönünden bozarken, diğer 6 sanığın beraatını onamıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Sahte Çürük Raporu' Davası... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement