Sahte CV, Hayali Diploma ile ABD Dışişleri'nde İş Buldu - Son Dakika
Güncel

Sahte CV, Hayali Diploma ile ABD Dışişleri'nde İş Buldu

Sahte CV, Hayali Diploma ile ABD Dışişleri\'nde İş Buldu

Geçtiğimiz hafta Washington'ı sarsan olay, ABD merkezli televizyon kanalı NBC tarafından ortaya çıkarıldı.

20.11.2019 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz hafta Washington'ı sarsan olay, ABD merkezli televizyon kanalı NBC tarafından ortaya çıkarıldı. Mina Chang (35), 'hayali diplomalar ve yalan bilgiler' içeren öz geçmişi ile iş başvurusunda bulunduğu iddiaları üzerine istifa etti. Ayrıca, Chang, kendisini fotomontajla ünlü TIME dergisine kapak yaptığı ortaya çıktı. TIME dergisinden yapılan açıklamada ise Chang'in daha önce derginin kapağında yer almadığı belirtildi.

Sahte CV, Hayali Diploma ile ABD Dışişleri'nde İş Buldu

OKULLARDA SADECE SEMİNERLERE KATILMIŞ

NBC'de yer alan habere göre Chang, öz geçmişinde Harvard Business School'dan mezun olduğu yazıyor. Ancak okuldan yapılan açıklamada, Chang'in 2016 yılında 7 haftalık bir seminere katıldığı belirtildi. Yine öz geçmişinde mezun olduğunu belirttiği Ordu Savaş Koleji'nde sadece 4 günlük seminere katıldığı anlaşıldı. Öte yandan Chang, Southern Methodist Üniversitesi'nden mezun olduğunu öne sürmesine rağmen, okul yönetiminden yapılan açıklamada böyle bir kişinin kaydı bulunmadığı ortaya çıktı.

MIKE POMPEO'YA İSTİFASINI SUNDU

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya istifasını sunan Mina Chang'in, istifa mektubunda, "İstifam teslimiyet değil, protesto olarak görülmeli. Çünkü ülkeme karşı sevgimden, hizmet aşkımdan ve gerçeğe sadakatten vazgeçmeyeceğim" ifadelerini kullandığı belirtildi.

DHA

Kaynak: TheGeyik

Son Dakika Güncel Sahte CV, Hayali Diploma ile ABD Dışişleri'nde İş Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement