Sahte Hesap Skandalı" Üst Düzey Yöneticileri İkramiyelerinden Etti - Son Dakika
Ekonomi

Sahte Hesap Skandalı" Üst Düzey Yöneticileri İkramiyelerinden Etti

Sahte Hesap Skandalı" Üst Düzey Yöneticileri İkramiyelerinden Etti

NEW ABD'nin en büyük ikinci bankası Wells Fargo, "sahte hesap skandalı" dolayısıyla 8 üst düzey yöneticisinin yıllık ikramiyesini kestiğini duyurdu.

02.03.2017 00:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NEW ABD'nin en büyük ikinci bankası Wells Fargo, "sahte hesap skandalı" dolayısıyla 8 üst düzey yöneticisinin yıllık ikramiyesini kestiğini duyurdu.

Bankadan yapılan açıklamada, Wells Fargo Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Tim Sloan, Üst Finans Yöneticisi (CFO) John Shrewsberry, Varlık ve Yatırım Yönetimi Müdürü David Carroll, İnovasyon Müdürü Avid Modjtabai, İdari Memur Şefi Hope Hardison, Başmüfettiş David Julian, Risk Derecelendirme Şefi Michael Loughlin ve Genel Danışman James Strother'in 2016 yılı ikramiyelerini alamayacakları belirtildi.

Söz konusu 8 üst düzey yöneticinin aynı zamanda 2014'te hak kazandığı ancak geçen yıl almaları gereken primlerin de yarısının ödenmeyeceği bilgisine yer verilen açıklamada, bu kişilerin kesinti yapılan ikramiye ve prim alacaklarının toplamının yaklaşık 32 milyon doları bulduğu kaydedildi.

Wells Fargo Üst Yöneticisi Sloan, yönetim kurulunun aldığı kararı tamamen desteklediğini belirterek, bankanın müşterilerine karşı yükümlülüklerini yerine getirerek, tekrar etik kurallar çerçevesinde sorumluluklarını üstlenen bir kurum olmak istediklerini bildirdi.

Wells Fargo'nun açıklamasında ayrıca, sahte hesap skandalına ilişkin soruşturmasının devam ettiği belirtildi.

Skandalın geçmişi

ABD Tüketici Finansal Koruma Bürosu, geçen eylül ayında, banka çalışanlarının satış ve performans hedeflerini tutturmak için 2 milyondan fazla yetkisiz hesap açıldığını ve bunların diğer müşterilerin hesaplarından gizlice para transferiyle finanse edildiğini duyurmuştu.

Wells Fargo, skandala karışan 5 bin 300 çalışanını işten çıkarırken, 185 milyon dolar cezaya çarptırılmıştı.

Bankanın eski Üst Yöneticisi (CEO) John Stumpf, kamuoyundan ve ABD Kongresinden gelen baskılar üzerine, geçen ekim ayında önce 41 milyon dolar değerindeki Wells Fargo hisseleri ve 2016 ikramiyesinden vazgeçmiş, daha sonra da emekliliğe ayrılmıştı.

Öte yandan, bankanın eski bir çalışanının 2007'de yazdığı ancak ekim ayında ortaya çıkan iki mektubu, yasadışı uygulamanın yaklaşık 10 yıllık geçmişinin olduğunu göstermişti. Wells Fargo bünyesinde 1994'ten bu yana çalışan kişinin, kendi şubesinde açılan sahte hesapları "etik dışı ve usulsüz" bulduğu gerekçesiyle kurum içinde gerekli yerlere bildirdiği ancak sonuç alamayınca durumu Stumpf'a mektupla izah ettiği ortaya çıkmıştı.

Wells Fargo, 10 gün önce 4 yöneticisinin işine son verildiğini duyurmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Sahte Hesap Skandalı' Üst Düzey Yöneticileri İkramiyelerinden Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İpsala Organize Sanayi Bölgesi'nde Altyapı Çalışmaları Devam Ediyor
    10:15 İpsala Organize Sanayi Bölgesi'nde Altyapı Çalışmaları Devam Ediyor

    İpsala Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) tarıma dayalı, yenilikçi ve yeşil sanayinin hayata geçeceği fabrikaların yapım çalışmaları hız kesmeden sürüyor. İpsala Sınır Kapısı'na 5 kilometre mesafede 350 dönüm alan üzerine kurulacak olan OSB'de üretimin bu yıl başlaması planlanıyor. Bölgenin dolması halinde ise genişleme potansiyeli 750 dönüme kadar çıkabilecek.

  • TEI, yerli ve milli havacılık motorlarının tip sertifikasyonu için gerekli olan TOO'yu aldı
    10:11 TEI, yerli ve milli havacılık motorlarının tip sertifikasyonu için gerekli olan TOO'yu aldı

    Eskişehir'de kurulu TUSAŞ Motor Sanayi AŞ'nin (TEI), yerli ve milli havacılık motorlarının tip sertifikasyonu için gerekli olan 'Tasarım Organizasyonu Onayı'nı (TOO) almaya hak kazandığı bildirildi. TEI, Türkiye'de sivil havacılık motorları sertifikasyonuna yönelik TOO onayı alan ilk şirket oldu. GÖKBEY Helikopteri'ne güç verecek Türkiye'nin ilk milli helikopter motoru TEI-TS1400'ün uluslararası sivil sertifikasyon süreci de TOO sonrasında tamamlanacak.

  • Kuşadası Belediye Başkanı Turistik Çarşılarda Esnafı Ziyaret Etti
    10:05 Kuşadası Belediye Başkanı Turistik Çarşılarda Esnafı Ziyaret Etti

    Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Grand ve Orient Bazaar'ı ziyaret ederek esnafa 'hayırlı sezonlar' dileğinde bulundu. Başkan Günel, turist sayısında ve kruvaziyer gemisi sayısında artış beklediklerini belirtti.

  • Bozüyük Belediye Başkanı Yeni Sanayi Sitesi Esnafını Ziyaret Etti
    10:05 Bozüyük Belediye Başkanı Yeni Sanayi Sitesi Esnafını Ziyaret Etti

    Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Yeni Sanayi Sitesi esnafını ziyaret ederek, talepleri ve beklentileri dinledi. Ayrıca ETİ Fabrikası'nı ziyaret ederek, fabrika personeli ile bir araya geldi.

  • BIST 100 Endeksi Yükselişle Başladı
    10:01 BIST 100 Endeksi Yükselişle Başladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,50 yükselişle 9.125,29 puandan başladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 45,32 puan ve yüzde 0,50 değer kazanarak 9.125,29 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 0,03 ve holding endeksi yüzde 0,49 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 2,30 ile bilişim olurken, en çok kaybettiren ise yüzde 0,19 ile iletişim oldu. Analistler, küresel pay piyasalarının yılın ilk çeyreğini pozitif seyirle tamamladığını belirterek, bugün ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ve Banka'nın enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı kişisel tüketim harcamaları verilerinin yatırımcıların odağına yerleştiğini söyledi.

  • Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş Mal Varlığını Açıkladı
    10:01 Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş Mal Varlığını Açıkladı

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş, katıldığı bir televizyon programında mal varlığını açıkladı. Aktaş, İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayının mal varlığını açıkla çağrısı üzerine, 'Ben çok rahatım. Kendi oturduğum konut ile oğlumun oturduğu konut ve beraberinde yüzde 50 hissedar olduğum bir firma var, öte yandan bir de eşime ait bir otomobil var. CHP adayı önce 'belediye vakfı' sonrasında aile vakfı olduğunu ifade etti. Buradan ben de kendisine sesleniyorum. Kendi ve eşi üzerine olan mal varlıklarını açıklamasını bekliyorum' dedi.


Advertisement