Sahte imza ve kopyalanmış kaşeli çeklerle 4 milyon liralık dolandırıcılık iddiası - Son Dakika
Güncel

Sahte imza ve kopyalanmış kaşeli çeklerle 4 milyon liralık dolandırıcılık iddiası

Sahte imza ve kopyalanmış kaşeli çeklerle 4 milyon liralık dolandırıcılık iddiası

ÜMRANİYE'de bir inşaat firmasının sahibi, sahte imza ve kopyalanmış kaşeler kullanılarak firmaları adına düzenlenen çeklerle, birçok kişinin mağdur edildiğini öne sürdü.

13.02.2020 09:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
ÜMRANİYE'de bir inşaat firmasının sahibi, sahte imza ve kopyalanmış kaşeler kullanılarak firmaları adına düzenlenen çeklerle, birçok kişinin mağdur edildiğini öne sürdü. Mağdurların yaklaşık 4 milyon lira dolandırıldığını belirten inşaat firmasının sahibi Selim Demirel, durumdan alacaklı olduğunu söyleyen kişilerin kendilerine ulaşmasıyla haberdar olduklarını belirterek, polis merkezine giderek şikayetçi oldu.

Ümraniye'de inşaat firması sahibi Selim Demirel, sahte imza ve kopyalanmış kaşeler kullanılarak firmaları adına düzenlenen çeklerle, birçok kişinin dolandırıldığını öne sürerek şikayetçi oldu. Piyasada tanınan bir firma olduklarını, bu çeklerle bir kişinin lokanta devraldığını da öğrendiğini belirten Demirel, şikayeti üzerine savcılığın soruşturmayı sürdürdüğünü söyledi. Selim Demirel, "Olay bu hafta başımıza geldi. Mağdur olan müşteriler bizi internet sitemizden arayarak, 'Bizde yüklü çekleriniz var.' dedi. Ben de 'Ne çekimiz var. Bize Whatsapp'tan gönderir misiniz ' dedim. Whatsapp üzerinden bize çekleri gönderiyorlar. Bir şirketin üzerinden, bu şirketler de bankalardan garibanların üzerine kuruyorlar. Avrupa Yakası'ndan bir vatandaş bana ulaştı. 80'er bin liralık iki çek.  Demirel inşaatın adına bizim kaşemizi yaptırarak. Kaşe bilgileri bize ait ama imza bize ait değil. Bir de kaşe üzerindeki adres bir sene evvelki şubemizin adresi. Bizim bir şubemiz daha vardı. O şubeyi kapattık, yerlerimizi merkeze topladık. Piyasada bir ertesi günü çıkan çekte ise çekin önüne Demireller Grubu Gayrimenkul Limited Şirketi yazıyorlar. Bizim kaşemizi ve eski kapalı olan adresimizi kullanıyorlar. Referans numarası olarak da bir Demirel Grubunun sahibi diye bir numara yazmışlar. Şu anda elimize geçen, piyasada gözüken 4 milyon liranın üzerinde bizim kaşemizi kullanarak insanları mağdur ettiler. Mesela bir tanesi karşıdaki vatandaşın lokantasını satın almış, orayı dolandırdılar. Orada tabii iş patlamasaydı, çok büyük rakamlar dönecekti. Bursa'da çıkan bir çekimiz, iki tane 75 bin lira üzerinden Bursa'dan araba almışlar. Üçüncü arabayı alırlarken oradaki vatandaş huylanıyor çeklerden. Çeklerin arkasındaki cirolardan kimseye ulaşamıyor. Demirel grubu olarak bize ulaşıyor. Bizden çeki almış gibi, inşaatlarımızda iş yapmış gibi bir de sahte fatura kesiyor bize. 01.01.2020 tarihinden itibaren devletimizin, maliyenin verdiği kararla artık elle yazılı olarak fatura kesemiyorsun yasak. E-fatura olarak bilgisayardan kesiyorsun. Ben de dolandıran vatandaşın birine ulaştım. 'Siz bize iş yapmışsınız böyle bir fatura kesmişsiniz. Ama bu fatura yanlış değil mi' dedim. Bu faturanın tarihi de 31.01.2020. ve bu fatura da sahte olarak düzenlenmiş. Böyle bir vatandaşla biz iş yapmadık. Bir malzeme de almadık. Bu fatura da sahtedir." dedi.

Demirel şöyle devam etti:

"Bankalar bana çek vermek istediği halde ben 18 senedir Ümraniye'de inşaat işiyle uğraşmama rağmen şirketimize bir tane çek almadım hiçbir bankadan. Bu çeklerin üzerinde yazan şirketler, hayali şirketler. Sokakta bir garibanın üzerine kurup bankalardan çekleri alıp çekleri sattıktan sonra milyonları vurduktan sonra böyle bir şirket ortada yok. Bir de bu hayali şirketlerin bankalardan çıkardığı çeklerin üzerine bir tane sağlam vatandaşın kaşesini vuruyorlar. Bizim yıllardır kullandığımız kaşe bu. Hatta çeklerin arkasındaki kaşenin yazısı bizim yazıları dahi tutmuyor. Her matbaa ayrı bir şey basar. Bastıkları kaşenin büyük olduğu gözüküyor bizim kaşemiz ufak."


- İstanbul
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sahte imza ve kopyalanmış kaşeli çeklerle 4 milyon liralık dolandırıcılık iddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.


Advertisement