Sahte Kol Saatlerinde Yeni Bir Dönem: Akıllı Saat - Son Dakika
Teknoloji

Sahte Kol Saatlerinde Yeni Bir Dönem: Akıllı Saat

Sahte Kol Saatlerinde Yeni Bir Dönem: Akıllı Saat

Kaliteli saat üreticileri uzun yılardır sahte saatlerle kıyasıya mücadele ediyorlar ama işleri zor çünkü bu savaşta şimdi akıllı saat cephesi açıldı.

25.11.2014 10:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kaliteli saat üreticileri uzun yılardır sahte saatlerle kıyasıya mücadele ediyorlar ama işleri zor çünkü bu savaşta şimdi akıllı saat cephesi açıldı.

Sene başından beri akıllı saat haberleri ve duyurularında inanılmaz bir artış gözlemleniyor. Şu anda bilinen tüm büyük (ve küçük) tüketici elektroniği ve akıllı cihaz firmaları bu hızla oluşan pazarda kendilerine erkenden yer kapmak için uğraşıyorlar. Gerçi henüz bu türde cihazlar çok yeni olduğu için, bir tane satın almadan önce biraz daha düşünmek isteyebilirsiniz.

Ama siz düşünürken başkaları akıllı saat cihazlarının bir özelliğinden faydalanarak kolay yoldan haksız para kazanmanın peşinde. Sahte saat üreticileri, kaliteli ve lüks kol saati üreten firmaların başına hep dert olmuştur ama şimdi akıllı saatler yüzünden başka bir sıkıntı daha yaratıyorlar.

Akıllı saat ekranlarına her türlü tasarımda görsel konulabiliyor ve bu görsellerin bazıları, pahalı ve ünlü kol saatlerinin ekranlarının birebir kopyası olabiliyor. Yani satın aldığınız saat gerçekten pahalı bir Armani mi, yoksa üzerinde dijital Armani saat ekranı olan ucuz bir Moto 360 mı? Eğer orijinal ürünler hakkında ayrıntılı bilgi sahibi değilseniz, farkı nasıl anlayacaksınız?

TorrentFreak sitesinin verdiği bilgiye göre, işte bu çok ciddi durumla savaşmak için IWC, Panerai, Omega, Fossil, Armani, Michael Kors, Tissot, Certina, Swatch, Flik Flak ve Mondaine gibi pahalı markaların firmaları ellerinden geleni yapıyor. Özellikle de bu markaların bir çoğunun ana firması olan Richemont, her gün çeşitli web sitelerine kapatma uyarısı gönderiyormuş. Bu web siteleri, Moto 360 gibi özellikle yuvarlak ekranlı akıllı saat cihazları için, pahalı kol saatlerinin ekranlarının kopya görselini indirmenize izin veriyor.

Akıllı saat pazarı büyüdükçe ve Motorola Moto 360 (veya LG G Watch R) gibi hem kaliteli, hem de yuvarlak ekranlı cihazlar arttıkça, bu sorunun azalmak bir yana artacağını tahmin ediyoruz.

Yuvarlak ekrana sahip yeni ürünlerden biri de HP'nin MB Chronowing akıllı saat cihazı.

The post Sahte Kol Saatlerinde Yeni Bir Dönem: Akıllı Saat appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Sahte Kol Saatlerinde Yeni Bir Dönem: Akıllı Saat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement