Sahte Polislere 60 Bin TL Kaptırdı - Son Dakika
Güncel

Sahte Polislere 60 Bin TL Kaptırdı

Sahte Polislere 60 Bin TL Kaptırdı

Adıyaman’da bir kişi, telefonla kendisini arayarak polis olarak tanıtan dolandırıcılara 60 bin TL’sini kaptırdı.

05.03.2014 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da bir kişi, telefonla kendisini arayarak polis olarak tanıtan dolandırıcılara 60 bin TL'sini kaptırdı.

Edinilen bilgiye göre, telefonla aradıkları Abdullah Polat'a kendilerini polis olarak tanıtan şahıslar, banka hesaplarının terör örgütünün eline geçtiğini söyledikleri Polat'a hesabında bulunan paraların miktarını sordu. Polat'ın hesabında 60 bin TL var demesi üzerine dolandırıcılar, Polat'a hesapta bulunan bütün parayı çekmesini 50 bin TL'sini verdikleri banka hesabına 10 bin TL'yi ise Demokrasi Parkı'nda bulunan çöp kutusuna atmasını istedi. Şahıs ya da şahıslar, Polat'ın parasına karşılık kendilerinin de 60 bin TL'yi Polat'ın evine bırakacağını söylediler. Polat bankaya giderken, dolandırıcılar, Polat'ın evdeki kızını arayarak, bir operasyon içerisinde olduklarını babaları Abdurahman Polat'ın terör örgütünün elinde olduğunu onun kurtulmasının kızının elinde olduğunu ve babasıyla konuştuğunda polislerin eve 60 bin TL bıraktığını söylemesini istediler. Dolandırıcıların bu konuşmaları üzerine Polat'ın evde bulunan kızı, sahte polislerin dediklerini kabul etti. Dolandırıcılar daha sonra baba ve kıza telefonda aynı hat üzerinden konferans yaparak konuşturdu. Kızın, babasına "Baba polisler eve 60 bin TL bıraktı" demesi ile baba Polat, bankadan çektiği paranın 50 bin TL'yi dolandırıcıların verdiği hesaba diğer 10 bin TL'yi ise çöp kutusuna bırakarak evin yolunu tuttu.

Polat, daha sonra eve geldiğinde kızına paranın nerde olduğunu sorunca kızın durumu anlatması ile beraber Polat dolandırıldığını anladı. Polat daha sonra durumu polise bildirdi.

Kısa sürede harekete geçen polis ekipleri, çöp kutusunda yaptığı incelemede paranın alındığını banka hesabı ve telefon hatlarının bloke edildiği öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sahte Polislere 60 Bin TL Kaptırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement