Sahte veya Kalitesiz Güneş Gözlükleri Gözün Düşmanı - Son Dakika
Yerel

Sahte veya Kalitesiz Güneş Gözlükleri Gözün Düşmanı

Giresun Sağlık Müdürü Cindemir, sahte veya kalitesiz güneş gözlüklerinin, güneşin zararlı ışınlarını engellemediği için gözlerde körlüğe yol açabileceğini söyledi.

17.07.2013 14:34  Güncelleme: 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sahte veya kalitesiz güneş gözlüklerinin, güneşin zararlı ışınlarını engellemediği için gözlerde körlüğe kadar varan sağlık sorunlarına yol açabileceği bildirildi.

Giresun Sağlık Müdürü Dr. Cengiz Cindemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atmosferin, zararlı ışınların büyük kısmını filtre etmesine rağmen, güneş ışığında göze zarar verecek derecede UV ışınlarının bulunduğuna dikkat çekti.

Cindemir, ozon tabakasının incelmesiyle insan cildine ve gözüne zararlı ışınların dünyaya daha fazla miktarda ulaştığını kaydederek, "Bunun sonucunda özellikle göz sağlığımız bundan daha fazla etkilenmektedir" dedi.

Güneşin zararlı ışınlarından korunmak için mutlaka güneş gözlüğü takılması gerektiğini kaydeden Cindemir, "Özellikle yaz aylarında güneş gözlüğü takmadan güneşe çıkılmamalı ve çocuklara daha fazla özen gösterilmelidir. Zararlı ışınlardan gözlerimizi korumak, ideal bir güneş gözlüğü ile mümkün olacaktır. İdeal bir güneş gözlüğü camı, UV ve IR ışınlarını etkili oranda emerek, bunların göze zarar vermesini engeller" diye konuştu.

-Sahte veya kalitesiz güneş gözlüklerine dikkat

Kaliteli gözlüklerin yanı sıra, piyasada sahte veya kalitesiz güneş gözlüklerinin de satıldığına işaret eden Giresun Sağlık Müdürü Dr. Cengiz Cindemir, şunları aktardı:

"Güneşli havalarda güneş gözlüğü takıyorsak göz bebeğimiz daha fazla açılır. Yani gözümüz daha fazla ışık alır. Eğer gözlükler sahte ya da kalitesizse gözlerimize daha fazla UV ışını girer. Sahte veya kalitesiz gözlükler, güneşten gelen zararlı ışınlara karşı gözü korumadığı gibi, aksine gözbebeğini genişleterek göze gelen zararlı ışınların miktarını artırıp göz sağlığını daha da bozmaktadır. Gözde körlüğe kadar gidebilecek kalıcı hasarlar oluşabiliyor"

Sahte veya kalitesiz güneş gözlükleri nedeniyle güneş ışınlarına uzun süre maruz kalmanın gözdeki kısa vadedeki olumsuz etkilerinin, deride oluşan güneş yanıklarına benzediğini söyleyen Cindemir, "Korneada kuruluk, kaşıntı, batma, yanma, ağrı, kanlanma gibi şikayetler gelişir. Sahte güneş gözlükleri renginden dolayı gözbebeğinin fazla büyümesine neden olur. Gerekli tedavi hemen yapılmazsa gözde körlüğe kadar giden sonuçlar doğabilir. Bu bakımdan, sahte veya kalitesiz gözlükler kullanarak göz sağlığımızı riske atacağımıza, hiç gözlük kullanmamak daha iyi" ifadelerini kullandı. - Giresun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sahte veya Kalitesiz Güneş Gözlükleri Gözün Düşmanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement