Saint Benoit Lisesi, Frankofoni Festivali'yle Baharı Karşılıyor - Son Dakika
Güncel

Saint Benoit Lisesi, Frankofoni Festivali'yle Baharı Karşılıyor

31 Mart'a kadar devam edecek festivalde öğrenciler, müzikten, tiyatroya, sinemadan, el sanatlarına kadar önemli isimlerle bir araya gelerek ortak projelere imza atacaklar.

17.03.2015 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özel Saint Benoit Fransız Lisesi, Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Sayın Muriel Domenach'ın himayelerinde, 31 Mart'a kadar devam edecek Frankofoni Festivali'yle öğrencilere ve velilere sanat dolu günler yaşatacak.

Saint Benoit Fransız Lisesi'nin 2012 yılından bu yana Frankofoni Festivali'ni gerçekleştirerek kendi bünyesinde geleneksel hale getirdiğini belirten okul müdürü Pierre Gentric, Fransız ve Türk kültürlerinin kaynaşmasını sadece eğitim ve öğretim alanıyla sınırlı görmediklerini belirterek, "Okul olarak kültür ve sanat alanında üretkenliği, alışverişi ve aktarımları sürdürülebilir eğitimin önemli bir parçası olarak görüyoruz. Alanlarında başarılı sanatçılarla öğrencilerimizin bir arada çalışarak gerçekleştirdiği projelerle onların sanatsal alandaki gelişimlerine katkı sağlamak en büyük hedeflerimiz arasında yer alıyor." sözlerini ekledi.

Geleceğin film yönetmenleri yetişiyor

Festival kapsamında, öğrenciler, müzikten, tiyatroya, el sanatlarından sinemaya kadar sanatın her alanından tanınmış isimler ile bir araya gelerek ortak projelere imza atacaklar. Bu etkinliklerden biri de "Hareketsiz görüntüden, hareketli görüntüye, fotoğrafçılıktan sinemaya, kelimeden cümleye" konulu kısa metraj film yarışması. Yarışmada ödül alan genç yönetmenler 19 Mart Perşembe günü saat 19:00'da yapılacak bir törenle açıklanacak. Gecede yarışmaya katılan öğrencilerin kısa metrajlı filmleri izlendikten sonra, İstanbul Fransız Kültür Merkezi'nden Marie Christine Jung, Galatasaray Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ayşe Toy ve kısa metraj uzmanı ve yönetmen İlker Canikligil'den oluşan jürinin farklı kategorilerde seçtiği yetenekli genç yönetmen adayları ödüllerine kavuşacak. Geleceğin parlak film yönetmenlerini desteklemeyi amaçlayan yarışmada, kategori birincileri Microsoft tablet sahibi olacak.

Atilla Dorsay öğrenciler ile buluşacak

Festivalde öğrenciler 20 Mart Cuma günü saat 13:30-14:30 arasında, sinema eleştirmeni ve gazeteci Atilla Dorsay ile bir araya gelecek. Dorsay konuşmasında öğrencilere yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın 2014 yılında Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye kazanan filmi "Kış Uykusu"ndan yola çıkarak, Türk Sineması'nın Fransa'daki ve dünyadaki yerini anlatacak.

Compagnie Grand Theatre topluluğundan öykü ve tiyatro atölyesi

Festivalde sinemanın yanı sıra tiyatroya yönelik atölye ve gösteriler de düzenlenecek. Bunlardan biri de Fransız Compagnie Grand Theatre tiyatro topluluğunun gerçekleştireceği tiyatro yazım atölyesi. 16 Mart-25 Mart tarihleri arasında düzenlenecek, lise 1 ve 2 öğrencilerine açık olan atölyede fantastik öykünün karakteristik özellikleri ele alınarak ses, sözcük, telaffuz, tonlama ve vücut kullanımı üzerine çalışmalar yapılacak. Sanatı ve pedagojiyi bir arada ele alan atölyenin son günü olan 25 Mart Çarşamba günü saat 18:30'da ise, öğrenciler ailelerine ve izleyicilere, "Yeşil Çimen" masalından uyarladıkları oyunlarını sahneleyecekler.

Saint Benoit avlusunda küçük bir Paris mahallesi

Öğrenciler, festival boyunca "Saint Benoit'da küçük bir Paris!" adını taşıyan keyifli ve eğitici etkinlikte, bir Parisli'nin ya da Paris'teki bir turistin yerinde olmayı deneyimleyecek. Lisenin avlusunda 700 m²'ye yayılan bir alanda kurulan 10 mağazadan oluşan bir Paris mahallesinde öğrenciler, yemek siparişi vermek, stüdyo daire kiralamak, alışveriş yapmak, yol sormak gibi pek çok günlük ve rutin konuda Fransızca konuşacak. Öğrenciler, bu keyifli dünyada oluşturacakları Fransızca küçük skeçleri de 27 Mart Cuma günü saat 18:00'de aileleri ile paylaşmanın keyfini yaşayacak.

Beril Anılanmert'ten "Seyir Defteri" sergisi

Frankofoni Festivali, bu sene aynı zamanda özel bir sergiye de ev sahipliği yapıyor. Uluslararası Seramik Akademisi üyesi ünlü sanatçı Beril Anılanmert, "Seyir Defteri" adlı sergisini 31 Mart Salı günü saat 18:00'de Saint Benoit Sanat Galerisi'nde açıyor. Ziyaretçiler, 25 Nisan tarihine kadar devam edecek olan sergide Anılanmert'in sanat yaşamı boyunca ortaya koyduğu birçok eseri görme fırsatı yakalayacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Saint Benoit Lisesi, Frankofoni Festivali'yle Baharı Karşılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement