Saint Benoit Lisesi, Geleceğin Yönetmenlerini Seçti - Son Dakika
Güncel

Saint Benoit Lisesi, Geleceğin Yönetmenlerini Seçti

Saint Benoit Lisesi, Geleceğin Yönetmenlerini Seçti

Türkiye'nin köklü eğitim kurumlarından Özel Saint Benoit Fransız Lisesi'nin Frankofoni Festivali, sanatın farklı alanlarındaki renkli etkinliklerle başladı.

23.03.2015 11:18  Güncelleme: 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Festival kapsamında düzenlenen "Hareketsiz görüntüden, hareketli görüntüye, fotoğrafçılıktan sinemaya, kelimeden cümleye" konulu kısa film yarışmasında yetenekli öğrenciler çektikleri kısa metraj filmleri ile yarıştı. Ödül alan genç yönetmenler, Saint Benoit Lisesi'nde yapılan törenle açıklandı.

Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach'ın himayelerinde gerçekleşen Frankofoni Festivali, 31 Mart'a kadar öğrencilere ve velilere sanat dolu günler yaşatmaya devam ediyor.

Öğrencileri sanatsal çalışmalara teşvik etmek ve yaratıcı yönlerini değerlendirmek amacıyla festival kapsamında gerçekleştirilen Kısa Metraj Film Yarışması, yetenekli gençleri bir araya getirdi. Yarışmada, farklı sınıflardan 50 Saint Benoit'lı öğrencinin çektiği 24 film yarıştı. Yarışmaya katılan filmler, İstanbul Fransız Kültür Merkezi'nden Marie Christine Jung, Galatasaray Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ayşe Toy ile kısa metraj uzmanı ve yönetmen İlker Canikligil'den oluşan jüri tarafından değerlendirildi. Jüri Fransız kültürü, alışkanlıkları, simgeleri ve mekanlarını kullanan filmlere öncelik verdiğini belirtti. Yarışmanın sonuçları 19 Mart akşamı öğrenciler, aileler ve filmseverlere yapılan gösterimlerin ardından açıklandı.

Farklı kategorilerde birinci seçilen yetenekli genç yönetmen adayları değerlendirmenin ardından ödüllerine kavuştu. Geleceğin film yönetmenlerini desteklemeyi amaçlayan yarışma sonucunda, her kategorinin birincisi Microsoft tablet sahibi oldu.

Estetik, diyaloglar, oyunculuk ve sanatsallık değerlendirildi

Yarışma değerlendirmeleri sonucunda, "Büyük Jüri Ödülü"," En İyi Senaryo Ödülü", "En Özgün Film Ödülü" ve "Jüri Özel Beğeni Ödülleri" olmak üzere, 4 farklı kategoriden, 6 kısa film ödül kazanmaya hak kazandı.

Ata Aydin, Ozan Dokur, Bakican Gençtürk ve Emircan Batum'un çektiği "Katilin Kruvasanı" diyalogları, oyunculuk, senaryo ve içinde barındırdığı espriler ile jürinin beğenisini kazanarak Büyük Jüri Ödülü'nü kazandı.

En İyi Senaryo Ödülü'nü ise "Karakterler" filmi ile lise 3. sınıf öğrencileri Deniz Bayazıt ve Esen Bayazıt aldı. Film, karakter oluşturma, estetik, sanatsallık ve görüntü kalitesi konularında değerlendirilerek bu ödüle layık görüldü.

"Krep Hamuru" adlı filmi ile En Özgün Film Ödülü'nü alan genç yetenekler ise lise 2. sınıf öğrencileri ise Umut Güven ve Devrim Sariçiçek oldu. Filmin jüri üyelerinin beğenisini kazandıran özelliği ise orijinal konusu ve müziklerinin yanı sıra, filmin kültür ve gastronomiyi bir arada, keyifli bir izleyici deneyimi şeklinde sunulması oldu.

Jüri Özel Beğeni Ödülleri ise üç ayrı filme verildi. Lise 1. Sınıf öğrencileri, Berk Göktaş ve Efe Ayanoğlu, "Petit Beurre Bisküvisi Nasıl Satın Alınır ve Yenilir?" filmi ile bu ödülün sahibi olurken, yine lise 1. sınıf öğrencileri Meriç Öztaş ve Akın Ayhan "Edmond" adlı filmleri, Onur Sürücü ve Didem Çakıroğlu ise "Yansıma" adlı filmleri ile bu ödülü almaya kazanmaya hak kazandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Saint Benoit Lisesi, Geleceğin Yönetmenlerini Seçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement