Şair Ahmed Arif Dikmen'de Anılacak - Son Dakika
Yerel

Şair Ahmed Arif Dikmen'de Anılacak

Çankaya Belediyesi'nce yenilenen Ahmed Arif Parkı, şairin ölüm yıl dönümünde bir dizi etkinlikle açılacak.

29.05.2013 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankaya Belediyesi'nce yenilenen Ahmed Arif Parkı, şairin ölüm yıl dönümünde bir dizi etkinlikle açılacak.

Şiirlerini 'Hasretinden Prangalar Eskittim' adlı kitabında toplayan, Türk Edebiyatının önemli söz üstatlarından Ahmed Arif, ölümünün 22. yılında adını taşıyan parkta düzenlenecek etkinlikler ve bir sürpriz konserle anılacak.

Ölümünün ardından Dikmen'de yapılan, çevre sakinleri tarafından güvenle gece gündüz kullanılıp sahiplenilen bir mekan olan Ahmed Arif Parkı, uzun aradan sonra tamamen yenilenerek Şairin adını uzun yıllar daha yaşatacak bir yer haline getirildi. Semt sakinleri tarafından gün boyu buluşma sohbet, sanatsal aktivite mekanı olarak kullanılan park, yaz akşamları da konser ve sinema gösterimlerine de ev sahipliği yapıyor.

Dikmen Sokullu'da kurulu olduğu 14 bin 500 metrekare alanın büyüklüğü ve arazinin yapısı itibariyle üç ayrı bölümden oluşan parkta şairin adına yakışır bir amfi-tiyatro, çok sevdiği çocuklar için ayrılmış birkaç ayrı alanda doğal malzemelerle yapılmış oyun bölümleri, havuzlar, spor alanları, yürüyüş yolları, sohbet ve dinlenme köşeleri bulunuyor.

Kentine ve çevresine sahip çıkan Çankayalılar için hizmet üretmekten duyduğu gururu yaşadıklarını ifade eden Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, "Büyük şair Ahmed Arif'i de eserleriyle anacağımız açılışımızda tüm Başkentlileri görmekten mutluluk duyacağız" diyerek Ankaralıları 2 Haziran'da saat 18.00'de açılışa davet etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şair Ahmed Arif Dikmen'de Anılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement