Şair Cemal Süreya, Kadıköy'de Anıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Şair Cemal Süreya, Kadıköy'de Anıldı

Şair Cemal Süreya, ölümünün 25. yılında Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikle anıldı.

09.01.2015 23:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şair Cemal Süreya, ölümünün 25. yılında Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikle anıldı.

Kadıköy Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Cemal Süreya Derneği'nce düzenlenen ve belediye tarafından desteklenen etkinliğe, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Cemal Süreya Derneği yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda Kadıköylü katıldı.

Cemal Süreya ile ilgili video gösteriminin ardından açılış konuşmasını yapan Kadıköy Belediye Başkanı Nuhoğlu, Süreya'nın sadece Kadıköy'ün değil tüm dünyanın şairi olduğunu söyledi. Nuhoğlu, şiddetin bu kadar yakıcı bir şekilde hissedildiği günlerde Cemal Süreya'nın halkın önünde ışık olduğunu belirtti.

CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi, şairin "Göçebe" şiirinden bir bölüm okudu.

Süreya ile Maliye Bakanlığı'nda çalışma onuru yaşadığını söyleyen Hamzaçebi, şairin hayatında çok önemli bir yer tuttuğunu ifade etti.

Cemal Süreya Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Nezir de şairin şiirlerinin yıllara ve kapitalizme meydan okuduğunu kaydetti.

Süreya'nın hayat arkadaşı ve aynı zamanda Cemal Süreya Kültür Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Zuhal Tekkanat da  "Çok sevindim salon dopdolu. Eminim Cemal Süreya da çok sevinirdi" ifadesini kullandı.

Osman Şahin ve Niyazi Yaşar'ın Cemal Süreya'yı anlattıkları etkinlikte, Figen Kulu Cömert de Süreya'nın "Kan var bütün kelimelerin altında" şiirini okudu.

Anma, Cemal Süreya Ödülleri'nin verilmesinin ardından Kara Güneş grubunun müzik dinletisiyle sona erdi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Şair Cemal Süreya, Kadıköy'de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement