Şair Hasan Ali Kasır Ölümünün 12. Yılında Anıldı - Son Dakika
Yerel

Şair Hasan Ali Kasır Ölümünün 12. Yılında Anıldı

Şair Hasan Ali Kasır Ölümünün 12. Yılında Anıldı

Şair Hasan Ali Kasır, vefatının 12.yılında Adana'da anıldı.

02.12.2012 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şair Hasan Ali Kasır, vefatının 12. yılında Adana'da anıldı.

Seyhan Belediyesi, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği ve Saygılı Grup'un organizesiyle gerçekleştirilen anma gecesine Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zembilci, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ile ailesi ve çok sayıda davetli katıldı.

Seyhan Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Dr. Hasan Ali Kısır'ı Anma Gecesi'nde açılış konuşmasını gecenin organizesini gerçekleştiren Dil ve Edebiyat Derneği adına Üzeyir İlbak yaptı. İlbak, şair ve yazar Hasan Ali Kasır'ın hayatından kesitler anlattı.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, gecede dostu Hasan Ali Kasır'la birlikte yaşadığı olaylardan kesitler anlattı. Merhum şair Kasır'ın yaptıklarını ifade ederken, "Suya atılmış bir taş gibi dalga dalga büyüdü yaptıkları" diyen İsen, "Biz onun bize sağladığı imkanlarla radyoda tecrübe kazandık. Bugün arkadaşlar için her şey çok kolay ama bizim kuşak için radyoya, televizyona çıkmak program yapmak çok kolay değildi. O günün şartları buna izin vermezdi. Önünden geçemezdik bu mecraların. Ancak Hasan Ali Kasır'ın bu fırsatı bizlere sunmasıyla kendimizi ifade edebileceğimiz yeni bir imkan bulmuştuk" dedi.

Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk de ölüm hakkında düşünür ve şairlerin ifadelerini anımsatarak, "Ben merhumu gıyabında tanıdım. Ona ne mutlu ki sizler gibi özleyen dostlar, mümince bir hayat ve temiz bir ad bırakabilmiş. Kendisini bir kez daha rahmet diliyorum." diye konuştu.

Hasan Ali Kasır'ı anma gecesinde Feridun Fazıl Özsoy, Mehmet Solak, Mustafa İslamoğlu, Prof. Dr. Nurullah Genç, Osman İslamoğlu, Ömer Lekesiz, Doç. Dr. Rıdvan Canım, Tayfur Esen, Tayyip Atmaca, Turan Karakaş konuşmalar yaparken, Ali Uysal, Dr. Hasan Sarı, Mustafa Evren Ökkeş, Recep Garip ve Şahin Taş şiirler okudu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şair Hasan Ali Kasır Ölümünün 12. Yılında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement