Şair Niyazi Mısri Kütahya'da Anıldı - Son Dakika
Güncel

Şair Niyazi Mısri Kütahya'da Anıldı

Şair Niyazi Mısri Kütahya\'da Anıldı

Kütahya İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (KİHMED), düzenlediği etkinlikte 17. yüzyılda yaşamış şair Niyazi Mısri'yi andı.

14.05.2018 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (KİHMED), düzenlediği etkinlikte 17. yüzyılda yaşamış şair Niyazi Mısri'yi andı.

KİHMED Başkanı Mustafa Önsay, tarihi Balıklı Şeyh Bahşi Tekkesi'nde düzenlenen anma etkinliğinde yaptığı konuşmada, şair Niyazi Mısri'nin günümüze kadar ulaşan eserleriyle Türk edebiyatına büyük katkılar sağladığını söyledi.

Mısri'nin bir dönem Balıklı Şeyh Bahşi Tekkesi'nde de dersler verdiğini anlatan Önsay, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar atıl durumda olan ve tarihi yapı olan tekkeyi dernek olarak ele aldık ve içerisini kitaplarla donatarak bir kültür merkezi haline getirdik. Buraya gelen vatandaşlarımız tekkedeki kütüphaneden istifade edebiliyor. Burada çeşitli etkinlikler, söyleşiler düzenliyoruz. Türk edebiyatının önemli isimlerinden olan ve 400 yıl önce yaşamış Mısri'nin ders verdiği tekkede onu anarak dernek olarak önemli bir kültürel faaliyeti gerçekleştiriyoruz."

Etkinlikte Prof. Dr. Mustafa Kara ve Prof. Dr. Bilal Kemikli, Niyazi Mısri'nin Kütahya'da Balıklı tekkesinde geçirdiği dönemi anlattı.

Şairler İhsan Deniz, Mustafa Baki Efe, Hüseyin Atlansoy, Cem Yavuz, Hüseyin Karaca ve Mustafa Muharrem, Mısri'nin şiirlerini okurken, Doç. Dr. Ubeydullah Sezikli, Nur Sezikli ve Mustafa Aydın ise Mısri'nin bestelediği mısralarından oluşan ilahileri seslendirdi

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şair Niyazi Mısri Kütahya'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement