Şair Pelin Batu Şiirleriyle Bir Hisler Atlasının Sayfalarını Çevirmeye Çağırıyor - Son Dakika
Güncel

Şair Pelin Batu Şiirleriyle Bir Hisler Atlasının Sayfalarını Çevirmeye Çağırıyor

Şair Pelin Batu Şiirleriyle Bir Hisler Atlasının Sayfalarını Çevirmeye Çağırıyor

Şair, yazar, oyuncu Pelin Batu, İnkılâp Kitabevi'nden yayımlanan Cam, Rüzgârlar Kitabı, Labirentin ve Her Şey Bir Hikâyeyle Başladı kitaplarıyla okurlarını şiir evrenine konuk ediyor.

22.05.2018 11:02  Güncelleme: 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pelin Batu, rüzgârların, denizlerin, doğanın, mitolojinin, aşkın ve varoluşun dehlizlerine yol alan şiirlerinde her bir durakta anlamı ve hissi sorguluyor, her bir hisse yeniden karşılık buluyor.

"Önce ekmeği böldüler/ sonra yasalarını sıraladılar/ göze göz ve dişe diş/ basit bir matematiğe benziyordu/ dolayısıyla taşa kazıdılar./ Ölçülemeyen şeyler için/ korku ve titremeyle dürtülmeleri icap ederdi/ o yüzden şimşek tanrının kılıcı olarak bilinegeldi." dizelerinin şairi Batu, okurunu bir hisler atlasının sayfalarını çevirmeye çağırıyor. Başka diyarlara, başka duygulara, başka düşlere ve daima uçlara yönelik bir davet niteliğindeki şiirleriyle okura bitimsiz bir imge yolculuğu öneren Batu, farklı renkler ve farklı dillerle çıktığı gezintisinde kendi düş dünyasının kapısını aralıyor.

Pelin Batu, Cam, Rüzgârlar Kitabı, Labirentin ve Her Şey Bir Hikâyeyle Başladı kitaplarında çağlar boyu anlatılmış, yazılmış, okunmuş ve inanılmış kadim bir efsanenin yeni dizelerini sunuyor okuruna…

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şair Pelin Batu Şiirleriyle Bir Hisler Atlasının Sayfalarını Çevirmeye Çağırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement