"Şair – Yazar Sezai Karakoç Gençlere Anlatıldı" - Son Dakika
Güncel

"Şair – Yazar Sezai Karakoç Gençlere Anlatıldı"

"Şair – Yazar Sezai Karakoç Gençlere Anlatıldı"

Şiirleriyle her kesimden insanın sevgisini kazanan 85 yaşındaki şair Sezai Karakoç, Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen programda anlatıldı.

27.01.2018 10:40  Güncelleme: 10:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karakoç için "Bizim dilimizi duyarlılığımızı düzelten adam" diyen Prof. Dr. Turan Koç, şaire ait olan ve "Yüzyılın aşk şiiri" diye tabir edilen "Mona Rosa"'dan okuduğu bir bölümle gençleri mest etti.

Büyük düşünür, şair- yazar Sezai Karakoç'un düşüncelerinin ve eserlerinin yeni nesil tarafından anlaşılması amacıyla Bağcılar Belediyesi Gençlik Merkezi'nde bir etkinlik düzenlendi. Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı'nın sunduğu programa konuk olarak Sabahattin Zaim Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Koç katıldı.

"MONA ROZA GENÇLERDEN BÜYÜK ALKIŞ ALDI"

Konuşmasına 'Zeytin Dalı Harekatı'ndaki askerlerimize dua ederek başlayan Prof. Dr. Turan Koç, sözlerinin devamında Sezai Karakoç'la ilgili olarak şunları söyledi: "Her şiirin her şairin arkasında bir dünya görüşü vardır. Sezai Karakoç bu konuda çok ayrıcalıklı bir yerde duruyor. Çünkü şiirinin kollarının erişim alanının nerelere kadar uzandığını hatta şiirin ne yapması gerektiğini enine boyuna anlatan bir mütefekkir olarak karşımıza çıktı. Çağın içinde nerede durduğumuzu anlatmaya çalıştı. Karakoç'u çok seviyoruz çünkü bizi anlatıyor. Dilimizi yeniledi. Bizim dilimizi duyarlılığımızı düzelten adam. 'Çatı' diye bir şiir yazdı. Çatı, kültürümüzün medeniyetimizin duyargalarının hassasiyetlerinin nerelerde gezdiğini ele veriyor. Bu şiirle şiirimizde yeni bir ses daha ortaya çıktı"

Koç, şairin en çok bilinen "Yüzyılın aşk şiiri" olarak adlandırılan "Mona Rosa" dan bir bölüm okudu. Şiir karşısında mest olan gençler, Koç'u alkış yağmuruna tuttu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Şair – Yazar Sezai Karakoç Gençlere Anlatıldı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement