Şairler "Ekmek" İçin Yarıştı - Son Dakika
Yerel

Şairler "Ekmek" İçin Yarıştı

"Ekmek ödüllü şiir yarışması"nın ödül töreni yapıldı.

30.04.2011 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye'de, bu yıl 14'ncüsü düzenlenen

"Ekmek ödüllü şiir yarışması"nın ödül töreni yapıldı. Yarışmaya katılan tüm yarışmacılara birer adet ekmek ödülü verildi.

Yarışmayı düzenleyen gazeteci Mustafa Bardak, şehit Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkında düzenlenen ödül törenindeki konuşmasında, yarışmaya bu yıl 43 ilden toplam 127 şairin 168 şiirle katıldığını bildirdi.

Bardak, 5 kişiden oluşan seçici kurulun değerlendirmesi sonucu İstanbul'dan Gülşen Şenderin'in birinci, Osmaniye'nin Dereli köyünden Recep Taş'ın ikinci ve yine İstanbul'dan İlkay Özlem Dingeç'in şiirinin de üçüncü olduğunu aydetti.

Şiir yarışmasına katılan herkese başta birer adet ekmek olmak üzere kalem, karanfil, katılım belgesi ve "nar taneleri" adlı ekmek ödüllü şiir yarışmalarındaki şiirlerin yer aldığı kitap armağan edildi.

Ödül töreni sonrasında ise konuklara Zorkun Yaylası'na gezi düzenlendi.

Yarışmaya katılan bazı şairler şiirlerini okurken, Osmaniyeli İbrahim Karacülle de sazıyla birlikte konuklara türküler söyledi.

Ödül dağıtım törenine, Vali Yardımcısı Halit Deveci, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Hasanbeyli Belediye Başkanı Yusuf Tozluklu, Toprakkale Belediye Başkanı Sedat Şanal, İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Garip Yıl, sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda şiir sever katıldı.

- OSMANİYE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şairler 'Ekmek' İçin Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement