Şairlerden Başkan Zolan'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Şairlerden Başkan Zolan'a Ziyaret

Şairlerden Başkan Zolan\'a Ziyaret

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘Yaren Şairler Şöleni ve Ödül Töreni’ için Denizli’ye gelen şairler Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret etti.

27.11.2015 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 'Yaren Şairler Şöleni ve Ödül Töreni' için Denizli'ye gelen şairler Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı ziyaret etti.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Yaren Şairler Şöleni ve Ödül Töreni'ne katılan şairler Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı ziyaret etti. Ziyarete, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Türkiye İlim ve Edebiyat Eserleri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız ve Türkiye'nin önde gelen şairlerinden oluşan kalabalık bir heyet katıldı.

Şair ve yazar Sinan Yağmur, "Özellikle siz bir ilki de başardınız. Nasıl ki şiirlerin tarihi varsa edebiyatın da bir tarihi var. Edebiyat neslini, üstatları, edebiyat yarenleri ile buluşturduğunuz ve buna Türkiye'de ilk siz öncülük etiğiniz için teşekkür ederiz. Böyle bir kültür hizmetini yapmak sadece kültüre aşık sevdalı yüreklerde olur. O açıdan sizlere ve şahısınızda bütün Denizli'ye ve Denizli'de edebiyata yürek veren tüm kardeşlerimize teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Etkinliğin onur konuğu Yavuz Bülent Bakiler de, Türkiye'nin 81 ili olduğunu, bunların 71'inden davet alıp çeşitli etkinliklere konuşmacı olarak katıldığını kaydederek, "Ama hayretle gördüm, bugün burada da bunu gururla ifade ediyorum. Sizin gibi bizim edebiyatımıza sahip çıkan Belediye Başkanları maalesef çok az. Bütün sıkıntı da buradan geliyor" dedi.

Belediyelerin yol, park, bina ve alt yapılar yapacağını ancak gönüllerin de yapılıp değerlere sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Başkan Zolan, "Geçmişle geleceğin buluşturulması gerekiyor. Kesinti yapmadan duyguların süreklilik halinde, nasıl binlerce yıldır bize geldiyse aynı şekilde devam etmemiz lazım. Bu, alt yapı kadar, yol kadar, bina kadar önemli. Onlar bir gün yapılır ama değerlerimizi kaybedersek, güzelliklerimizi kaybedersek tekrar bulmamız mümkün değil. Başka değerler, başka milletlerin değerleri bizim değerimiz haline gelir. O zaman da biz biz olmaktan çıkarız. Onun için kültürel değerlerimize, manevi değerlerimize, geçmişten gelen emanetleri geleceğe taşıma adına bir çok faaliyetlerimiz var"dedi.

Etkinliğin başarılı geçmesi temennisinde bulunan Başkan Zolan ve konuklar ziyaretin ardından Delikliçınar Meydanı'ndaki cam horoz heykeli önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şairlerden Başkan Zolan'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement