Sakal-ı Şerif Ziyarete Açıldı - Aydın/ankara/elazığ - Son Dakika
Güncel

Sakal-ı Şerif Ziyarete Açıldı - Aydın/ankara/elazığ

Aydın'ın Söke ilçesinde Kadir Gecesi nedeniyle Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı.

10.06.2018 20:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Söke ilçesinde Kadir Gecesi nedeniyle Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı.

Koca Camisi'nde öğle namazının ardından ziyarete açılan Sakal-ı Şerif için Sökeliler uzun kuyruk oluşturdu.

Söke Din Görevlileri Derneği Başkanı Hafız Keramettin Temiz'in tekbir ve salavat getirerek ziyarete açtığı Sakal-ı Şerif'i görenler, ellerini semaya açıp dua etti.

Temiz, Kadir Gecesi dolayısıyla Sakal-ı Şerif'i ziyarete açtıklarını, dileyenlerin 11 Haziran Pazartesi günü ikindi namazı vaktine kadar ziyaret edilebileceğini söyledi.

Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı

Beypazarı Tarihi Sultan Alaeddin Camisi'nde bulunan Sakal-ı Şerif, halkın ziyaretine açıldı.

Kadir Gecesi münasebetiyle bulunduğu yerden tekbirler ve ilahiler eşliğinde içinde bulunduğu sedef kaplamalı sandukayla indirilen Sakal-ı Şerif, 40 katlı örtüsü açılarak, cam tüp içerisinde inanlara gösterildi.

Beypazarı Müftüsü Abdulmuttalip Pese, ülkenin birçok yerinde bulunan kutsal emanetlerin ramazan ayının başından itibaren Müslümanların ziyaretine açıldığını belirtti.

Sakalı Şerifi ziyaret edenler, daha sonra camide rekat şükür namazı kıldı.

Keban'da Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı

Elazığ'ın Keban ilçesindeki tarihi Yusuf Ziya Paşa Camisi'nde muhafaza edilen Sakal-ı Şerif, caminin restorasyonda olması nedeniyle Kadir Gecesi dolayısıyla Emre Camisi'nde ziyarete açıldı.

Yusuf Ziya Paşa Camisi'nde muhafaza edilen Sakal-ı Şerif, caminin restorasyonda bulunması nedeniyle Kadir Gecesi öncesi ilçedeki Emre Camisi'ne getirildi. Burada ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'i görmek için çevre il ve ilçelerden gelen çok sayıda inanan, yoğunluk oluşturdu.

Keban Müftüsü Abdullah Temizkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sakal-ı Şerif'in mukaddes emanetlerin en yaygınlarından olduğunu belirterek, sair zamanlarda ashabın toplayıp özenle sakladığı bu Sakal-ı Şeriflerin günümüze kadar geldiğini ve tüm ahalinin ziyaret edebilmesi için merkezi camilere verildiğini söyledi.

Türkiye'de Diyanet İşleri Başkanlığı'nın verdiği bilgiye göre bin 818 adet Sakal-ı Şerif'in bulunduğunu aktaran Temizkan, "Yusuf Ziya Paşa Camisi'nde bulunan Sakal-ı Şerif de yaklaşık birkaç asırdır her yıl ramazan ayında Kadir Gecesi'nde ziyarete açılıyor. Çevre il ve ilçelerden çok sayıda vatandaşlar camiye akın ediyor." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sakal-ı Şerif Ziyarete Açıldı - Aydın/ankara/elazığ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement