"Sakarya Akıllı Şehir Stratejisi ve Eylem Planı" Altın Karınca ödülüne layık görüldü - Son Dakika
Güncel

"Sakarya Akıllı Şehir Stratejisi ve Eylem Planı" Altın Karınca ödülüne layık görüldü

"Sakarya Akıllı Şehir Stratejisi ve Eylem Planı" Altın Karınca ödülüne layık görüldü

Sakarya Büyükşehir Belediyesince hazırlanan Sakarya Akıllı Şehir Stratejisi ve Eylem Planı projesi, Marmara Belediyeler Birliği tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenen "Altın Karınca" ödül töreninde ödüle layık görüldü.

19.11.2020 11:35  Güncelleme: 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Büyükşehir Belediyesince hazırlanan Sakarya Akıllı Şehir Stratejisi ve Eylem Planı projesi, Marmara Belediyeler Birliği tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenen "Altın Karınca" ödül töreninde ödüle layık görüldü.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ödül töreninde konuşan Başkan Yüce, kent bilgi sistemlerine dayalı, birbiriyle bağlantılı akıllı şehir uygulamaları ile vatandaşların hayatını kolaylaştıran stratejik yönetimin, akıllı yönetimle desteklendiği ve kaynakların etkili ve verimli kullanıldığı bir şehir oluşturmanın birinci hedefleri olduğunu belirtti.

Yüce, Türkiye'de yerel yönetimlerde ilk olan "Sakarya Akıllı Şehir Stratejisi ve Eylem Planı" projesinin 3. ödülünü kazandığını aktararak, "Sakarya Akıllı Şehir Stratejisi ve Eylem Planı (SASEP) Cumhurbaşkanımızın 'Dün, hizmet gelsin de nasıl gelirse gelsin diye düşünüyorduk, bugün akıllı şehirler inşa etmenin peşinde koşuyoruz.' sözünden ilham alarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı '2020-2023 Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı' çalışmaları ışığında eş zamanlı hazırlanarak belediyeler arasında bir ilk olma özelliğini taşımaktadır." ifadesini kullandı.

Başkan Yüce, akıllı şehir uygulamalarının sonuçlarını etkin bir şekilde görmek ve sosyal faydasını en üst seviyeye çıkarmak için önceliklere göre, ülkenin üst vizyonlarına uygun akıllı şehir stratejisi ve eylem planı hayata geçirmeyi hedef olarak seçtiklerini anlatarak, şunları kaydetti:

"Bu adımı, şehir sakinlerimize daha yaşanabilir bir Sakarya sunmayı sağlamak ve değişen, dönüşen dünyada risklerimizi yönetmek adına gerçekleştirdik. Belediyemizin akıllı şehir yolculuğunda yöntem olarak katılımcılık ve yerel öncelikler esas alınmıştır. Sakarya Büyükşehir Belediyesinin Akıllı Şehir Yol Haritasının Belirlenmesi ve Eylem Planının Hazırlanması hedefi ile Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı koordinatörlüğünde şehirdeki tüm kamu ve özel sektördeki aktörler ile odak toplantılar yapılarak şehrin sorunları, akıllı şehirler sistemlerinin sunduğu çözüm önerilerinin ışığında değerlendirilmiştir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Sakarya Akıllı Şehir Stratejisi ve Eylem Planı' Altın Karınca ödülüne layık görüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement