Sakarya Babam Sultan Hazretleri Anıldı - Son Dakika
Güncel

Sakarya Babam Sultan Hazretleri Anıldı

Babam Sultan Hazretleri anıldıİsmail ÇETİNTAŞ/PAMUKOVA(Sakarya), (DHA) - SAKARYA'nın Pamukova İlçesi'nde 23'üncüsü düzenlenen Babam Sultan Hazretlerini Anma Günü etkinlikleri binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.

02.07.2017 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Babam Sultan Hazretleri anıldı

İsmail ÇETİNTAŞ/PAMUKOVA(Sakarya), (DHA) - SAKARYA'nın Pamukova İlçesi'nde 23'üncüsü düzenlenen Babam Sultan Hazretlerini Anma Günü etkinlikleri binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti. Kazanlarda yapılan 2 ton pilav etkinliğe katılanlara dağıtıldı.

Muradiye İmam Hatip Öğrencilerine Yardım Derneği tarafından 23'üncüsü gerçekleşen Babam Sultan Hazretlerini Anma Günü ve Sünnet Merasimi Pamukova Elperek Mahallesi'ndeki türbede yapıldı. Anma programına Ak Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen, Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser, Aziz Hüdayi Mahmut Vakfı'na bağlı 46 Afrikalı öğrenci ve binlerce kişi katıldı. Anma programı İnegöl Mehteran takımının gösterisi ile başladı. Daha sonra Hafızlar İbrahim Çakıllı, Hasan Turalıoğlu, Mehmet Erarabacı ve Ahmet Yüksel, Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okuyup dinleyenleri mest etti. 4 hafızın birlikte okuduğu öğle ezanı sonrası binlerce kişi Babam Sultan Hazretleri Türbesi'nin bahçesinde öğle namazını kıldı.

Darul Kur'an İlim Vakfı Başkanı Yusuf Öztürk tarafından bereket duası yapılmasının ardından binlerce kişiye yaklaşık 2 ton pilav ve ayran ikramı yapıldı. Arapça "Emrolunduğun gibi dosdoğru ol" yazılı tablo açık artırma ile iş adamı Mustafa Latif Topbaş tarafından 105 bin liraya satın alındı. 48 çocuk sünnet ettirilirken, anma programı kermes açılışı ile sona erdi.

Muradiye İmam Hatip Öğrencilerine Yardım Derneği Başkanı Hikmet Şenol, İranlı bir hükümdarın oğlu iken Müslümanlığı yaymak için Türkiye'ye gelen, Pamukova'da hayatını kaybeden Babam Sultan Hazretleri'ni anmak üzere düzenlenen etkinliklerin bu yıl 23'üncüsünü gerçekleştirdiklerini belirterek, "Anma etkinliğimize binlerce kişi katıldı. 48 ihtiyaç sahibi çocuk da sünnet ettirildi. Anma etkinlikleri gelecek yıllarda da devam edecek" dedi.

Sakarya Babam Sultan Hazretleri Anıldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sakarya Babam Sultan Hazretleri Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement