Sakarya Başak Traktör Grup Başkanı Sami Konukoğlu Traktör Pazarında İlk 5'e Gireceğiz - Son Dakika
Güncel

Sakarya Başak Traktör Grup Başkanı Sami Konukoğlu Traktör Pazarında İlk 5'e Gireceğiz

Adapazarı'nda kurulu bulunan Başak Traktör İş ve Tarım Makinaları Fabrikası Grup Başkanı Sami Konukoğlu, fabrikayı devraldıkları 5 yıl önceden bugüne 18 kat büyüdüklerini ifade ederek, yüzde yüz yerlilik oranıyla traktör pazarında ilk 5'e girmeye çalıştıklarını söyledi.

14.09.2017 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adapazarı'nda kurulu bulunan Başak Traktör İş ve Tarım Makinaları Fabrikası Grup Başkanı Sami Konukoğlu, fabrikayı devraldıkları 5 yıl önceden bugüne 18 kat büyüdüklerini ifade ederek, yüzde yüz yerlilik oranıyla traktör pazarında ilk 5'e girmeye çalıştıklarını söyledi.

Adapazarı'ndaki Sanko Holding bünyesindeki Başak Traktör başlatılan 'Başak Agri' üretim serisiyle önümüzdeki yıllarda tarım makineleri konusunda çok çeşitli üretim yaparak ürün gamını genişletecek. Sanko Holding Yönetim Kurulu üyesi ve Başak Traktör Tarım Makinaları Grup Başkanı Sami Konukoğlu, Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ve fabrika yöneticileri gazetecilere üretim tesislerini gezdirdi.

YILLIK ÜRETİM 60 BİNİN ÜZERİNDE

Sanko Holding İş ve Tarım Makinaları Grup Başkanı Sami Konukoğlu, tarım ekipmanları konusunda ürün gamını genişleteceklerini söyleyerek, Başak Agri ile ekim makinaları, toprak frezeleri, yem tarama, balya makinaları ve ön yükleyicileri ile çiftçinin her türlü ihtiyacını en üst düzeyde karşılayacağız. Ürün gamımızı tarım ekipmanları konusunda genişletmeye de devam edeceğiz. Türk Traktör'ün yıllık üretimi 60'binin üzerinde. Yerli üretimin yerli traktör üreticileri, yabancı ortaklı şirketleri de sayarsak yüzde 80'leri buluyor. Bizim pazar payımız şu anda 5'in üzerini zorlamaya başladı. Başladığımızda binde 3 seviyelerindeydik. 75 model olan traktörlerimizin yüzde 95'in üzerinde yerlilik oranı var. Bunların yüzde 80'in üzerinde ise kendi fabrikamızda üretiliyor. Motorun bloğu Türkiye'de dökülüyor, kalıpları bize ait. Şanzımanı, motoru, her şeyi burada yapılıyor. Amacımız adetsel olarak ürünlerde yüzde yüze kadar yerlilik oranına getirmeye çalışmak. dedi.

5 YIL İÇERSİNDE 18 KAT BÜYÜDÜK

2017'nin Mart ayında 5 yıl öncesinden 18 kat büyüdüklerini kaydeden Sami Konukoğlu, hedeflerinin ilk 5'e girmek olduğunu belirterek, Başak ailesinin özverili çalışmasıyla traktör pazarında ilk 5 firma arasında yer almayı hedefliyoruz. Üretim kapasitemiz yılda 10 bin adet traktör olup yurt dışı faaliyetlerimiz de yerli Başak'ı bir dünya markası haline getirerek üretimi, ihratacatı ve istihtadımı arttıramayı amaçlıyoruz. 2017'nin Mart'ından bu yana 17-18 kat büyüdük. Büyümeye devam edeceğiz. Türkiye'de ürün gamı toplam pazarda %3'ün üzerine, yüzde 4'ün üzerin geçmiş bütün traktörde Başak muhakkak olacak. 5 yılda 40'lardan 10'ların içine girdik, ilk 5 hedefini de önümüzdeki 5 yıl içinde yaparız diye düşünüyorum. Fiyatlarımızın uygun olduğu yerler var, pahalı olduğu yerler var. Biz hiç bir zaman ucuza üretim yapan bir grup olmadık, bundan sonra da olacağımızı düşünmüyorum. İhracat yapmaya başladık. Balkanlar'a biraz başladık. İhracat şu aşamaya kadar hiç odağımızda değildi. 2018'den sonra odağımıza girecek. Kendi ülkemizde ürünlerimizin kaliteli olduğundan iyice emin olmak istedik. Şimdi yapılanmaya başlıyoruz. Ülke seçmeyiz. Ortadoğu'ya, Afrika'a, Amerika'ya maliyeti tutturabilirsek Hindistan'a kadar gideriz. diye konuştu.

HEDEF DÜNYA MARKASI HALİNE DÖNÜŞTÜRMEK

Sanko Holding Onursal Başkanı Abdlulkadir Konukoğlu ise Başak'ı bir dünya markası haline getirmek istediklerini ifade ederek, Yenilikler, değişiklikler yaparak Başak'ı bir seviyeye getirdik. İnşlallah bundan sonra da yeni yatırımlarımızla burayı büyüteceğiz. Ana gayemiz, çiftçi ve bayi el ele çalışarak sizin de desteğinizle Başak'ı bir dünya markasına doğru yukarı çekmemiz lazım. Geçmişte de, 100 yıl önce Başak çok iyi bir markaydı. Biz 2012'de aldık, 5 yılda bu noktaya doğru geldik. dedi.

Sakarya Başak Traktör Grup Başkanı Sami Konukoğlu Traktör Pazarında İlk 5\'e Gireceğiz
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sakarya Başak Traktör Grup Başkanı Sami Konukoğlu Traktör Pazarında İlk 5'e Gireceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement