Sakarya'da Anne ve Bebeğinin Öldürülmesi - Son Dakika
Güncel

Sakarya'da Anne ve Bebeğinin Öldürülmesi

Sakarya'nın Kaynarca ilçesindeki ormanlık alanda Suriyeli hamile ile 10 aylık bebeğinin öldürülmesine ilişkin haklarında dava açılan 2 tutuklu sanığın üçer kez ağırlaştırılmış müebbetle ellişer yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

01.12.2017 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya'nın Kaynarca ilçesindeki ormanlık alanda Suriyeli hamile ile 10 aylık bebeğinin öldürülmesine ilişkin haklarında dava açılan 2 tutuklu sanığın üçer kez ağırlaştırılmış müebbetle ellişer yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde geniş güvenlik önlemleri altında devam eden duruşmaya AK Parti Sakarya Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Başkanvekili Ayhan Sefer Üstün de katıldı.

Üstün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde vahşice bir cinayetin işlendiğini ve bu cinayette masum Suriyeli kadın Emani Al-Rahmun ve iki çocuğunun katledildiğini hatırlattı.

Bu vahşi olayın gerçekleşmesinden sonra kamuoyunun adeta şoke olduğunu ifade eden Üstün, "Bizler çok üzüldük. Çünkü bu olayın barış ve kardeşlik şehri olan Sakarya'mızda gerçekleşmesinden adeta kahrolduk. Bir de bu olayın Türkiye'ye sığınmış, canını, namusunu, ırzını bizlere teslim etmiş birine karşı işlenmesi üzüntümüzü kat kat artırdı." dedi.

Bugün herkesin kenetlendiğini ve olayı lanetlediğini belirten Üstün, katillerin duruşma salonunda hesap verdiğini anlattı.

Ayhan Sefer Üstün, şunları kaydetti:

"Umuyoruz ki sanıklar bu davanın sonunda hak ettikleri en ağır cezayı alacaklar. Bu katiller, bu caniler bundan sonra inşallah gün ışığı göremeyecek. Arzumuz böyle olayların olmaması. Tabii ki nasıl Suriyelilerden herhangi birisi bir suça karıştığında bütün Suriyelilere bu olayı mal etmiyorsak, Türkiye'de, Sakarya'da böyle bir olayın işlenmesi bütün Türkiye'ye mal edilemez. Zaten bu olayı baştan beri lanetliyoruz ve yargı da işin içerisinde, çok iyi çalıştı, dosyayı hazırladı ve katiller yaptıklarının hesabını verecek. Biz Türkiye olarak bu davanın sonucuna kadar takibindeyiz, peşindeyiz. Eski milletvekillerimiz, AK Parti İl Başkanımız, bizler AK Parti milletvekili olarak, şehrin milletvekili olarak buradayız, sivil toplum örgütleri, kadın örgütleri, herkes burada. Ölen kişinin eşi Halid Al-Rahmun'un yanındayız. Belki Emani'ye sahip çıkılamadı ama hiç olmazsa Halid'e sahip çıkmak için buradayız. Katiller hak ettikleri cezayı alana kadar bu davanın takipçisi olacağız."

Duruşmaya, AK Parti İnsan Hakları Başkan Yardımcısı ve 24. Dönem AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi ve AK Parti İl Başkan Fevzi Kılıç da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sakarya'da Anne ve Bebeğinin Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement