Sakarya'da Ayva Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

Sakarya'da Ayva Festivali Başladı

Sakarya'da ayva festivali başladıSAKARYA - Sakarya'nın Geyve ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen ayva festivali geniş katılımla başladı.

30.09.2017 22:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya'da ayva festivali başladı

SAKARYA - Sakarya'nın Geyve ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen ayva festivali geniş katılımla başladı.

Geyve Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen Ayva Festivali renkli görüntülerle başladı. Kortej yürüyüşü ile başlayan program pazar yerinde düzenlenen etkinlikle devam etti. Gerçekleşen programa AK Parti genel Başkan Ekonomi Danışmanı ve Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, ilçe belediye başkanları ve STK temsilcilerinin katıldı.

Saygı duruşunun bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından program halk oyunları gösterisi ile devam etti. Daha sonra festivalin açılışında konuşan Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, "Biliyorsunuz ayvanın başkenti burası. Dünya'da ve Türkiye'de en kaliteli en güzel ayvanın çıktığı coğrafyadır. Festivalimiz son bahara denk geliyor bizde isteriz yazın olmasını ama nasip değilmiş. Ayva ilçemizin en büyük geçim kaynaklarından bir tanesidir. Resmi rakamlarda elimizde yıllık 65 bin ton kapasiteli ayva ürünümüz var. Göreve geldiğim günden beri felsefem şudur ki biz esnafımızı ne kadar büyütürsek o kadar kazanırız. Yoksa bu ilçenin büyüme şansı yok. Ayva Festivali laf olsun diye gerçekleştirilmiyor. Bir alt yapısı bir hikayesi var. Geyve'nin tanınır olması, üreticimizin malının değerli olması için yapılan etkinliğimiz ilerleyen yıllarda üretici ile tüketiciyi aracısız buluşturan bir nokta olacak. Hem sizler hem de tüketici bu buluşmadan kazançlı çıkacak. Kısa süre içerisinde Yöresel Ürün Üretim Merkezimiz faaliyete girecek. O zaman göreceksiniz ki domatesi, biberi, şeftaliyi üç kuruşa satmak zorunda kalmayacaksınız" dedi.

Konuşmaların ardından protokol pazar yeri içinde açılan stantları gezdiler.

Sakarya\'da Ayva Festivali Başladı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sakarya'da Ayva Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsun'da Uyuşturucu Operasyonu: Firari Hükümlü Dahil 4 Kişi Yakalandı
    16:19 Samsun'da Uyuşturucu Operasyonu: Firari Hükümlü Dahil 4 Kişi Yakalandı

    Samsun'un İlkadım ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, aralarında hakkında kesinleşmiş cezası bulunan firari hükümlünün de yer aldığı 4 kişi yakalandı. Operasyonda, firari hükümlü E.K'nin yanı sıra H.B., T.G. ve T.K. isimli şahıslar da gözaltına alındı. Yapılan aramalarda ise 213 sentetik ecza hapı, 42 gram sentetik uyuşturucu, hassas terazi ve uyuşturucu satışından elde edildiği değerlendirilen 1900 lira ele geçirildi. Firari hükümlü E.K. cezaevine gönderilirken, diğer şüpheliler ise emniyete götürüldü.

  • Kayseri'de otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı
    16:19 Kayseri'de otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde meydana gelen kazada, otomobil ile motosiklet çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü hayatını kaybederken, bir kadın ve çocuğu da yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Antalya'da izinsiz tıbbi işlem yapan işletmeye adli ve idari işlem
    16:12 Antalya'da izinsiz tıbbi işlem yapan işletmeye adli ve idari işlem

    Antalya'da, izinsiz ve yetkisiz tıbbi işlem yapılan bir işletmenin yabancı uyruklu sahibine adli ve idari işlem yapıldı. Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Konyaaltı İlçe Sağlık Müdürlüğü görevlileri tarafından gerçekleştirilen çalışmada, Kuşkavağı Mahallesi'ndeki bir apartman dairesinde yapılan aramada, bin 757 adet çeşitli tıbbi malzeme ve cihaz ele geçirildi.

  • Alanya'da yapılan trafik uygulamasında 23 araç trafikten men edildi, 1 aranan şahıs yakalandı
    16:11 Alanya'da yapılan trafik uygulamasında 23 araç trafikten men edildi, 1 aranan şahıs yakalandı

    Antalya'nın Alanya ilçesinde Jandarma ekipleri tarafından yapılan genel trafik uygulamasında 2 bin 135 araç kontrol edildi. Uygulama sonucunda 23 araç trafikten men edilirken, 1 aranan şahıs yakalandı. Ayrıca, 1 kişinin ehliyeti geri alındı.

  • Türkiye Diyanet Vakfı, Filistin'e yardım kampanyasına destekler artıyor
    16:11 Türkiye Diyanet Vakfı, Filistin'e yardım kampanyasına destekler artıyor

    Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan 'özgür Filistin'in yanındayız' yardım kampanyasına her kesimden destek gelmeye devam ediyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İlkokulu öğrencileri, Filistin için biriktirdikleri yardımı TDV Elazığ Şubesine teslim etti. Elazığ İl Müftüsü İrfan Üstündağ, kampanyaya desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

  • Kütahya'da 3 aylık hamile karısını bıçakla öldürdüğü iddia edilen şüpheli tutuklandı
    16:09 Kütahya'da 3 aylık hamile karısını bıçakla öldürdüğü iddia edilen şüpheli tutuklandı

    Kütahya'da akraba ziyareti için gittikleri evde çıkan tartışma sırasında 3 aylık hamile olan karısını bıçakla öldürdüğü iddia edilen Enes Uşak tutuklandı. Zanlı, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından 'eşe ve kadına karşı kasten öldürme' suçlamasıyla tutuklandı. Olayın ardından çiftin suç kayıtları olduğu ve çocuklarının yetiştirme yurdunda olduğu ortaya çıktı.

  • Bingöl'de trafik kazasında hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş için tören düzenlendi
    16:09 Bingöl'de trafik kazasında hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş için tören düzenlendi

    Bingöl'de meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş Alper Nuri Çil için Bingöl Havalimanında tören düzenlendi. Törene İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü ve diğer güvenlik güçleri katıldı. Çil'in cenazesi memleketi Afyonkarahisar'a gönderildi.


Advertisement