Sakarya'da "Balkan Öğrencileri Buluşuyor" Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Sakarya'da "Balkan Öğrencileri Buluşuyor" Etkinliği

Sakarya'da "Balkan Öğrencileri Buluşuyor" etkinliği düzenlendi.

02.11.2017 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya'da "Balkan Öğrencileri Buluşuyor" etkinliği düzenlendi.

Serdivan Bosna-Sancak Eğitim, Kültür ve Spor Derneği ile Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Balkan Öğrencileri Topluluğunca Serdivan Belediyesi Düğün Salonu'nda düzenlenen etkinliğe, Serdivan Kaymakamı Muhsin Çatmadım, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Muhsin Çatmadım, burada yaptığı konuşmada, görevi gereği Türkiye'nin birçok yerinde çalıştığını söyledi.

Serdivan'da 1 yıldır görev yaptığını belirten Çatmadım, "Sakarya'da bir farklılık var. Sakarya sanki Türkiye'nin küçük bir nüvesi. Türkiye'nin her bölgesinden hemşehrimiz var. Buna ilave olarak Balkanlar, Kafkaslar'dan hemşehri, soydaşlarımız var. Dolayısıyla hakikaten gıpta edilecek, örnek alınacak, gurur duyulacak bir şehirde görev yapmakta dolayı da mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Programı düzenleyenleri kutluyorum, bu güzelliklerin artarak devam etmesini diliyorum." diye konuştu.

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar da Balkanlar'ın çok önemli olduğunu kaydetti.

"Türkiye Balkanlar, Balkanlar'da Türkiye olmadan asla ayakta duramaz" diyen Alemdar, "Bunu belki 100 yıl hatırlamadık, birbirimizden uzak kaldık, birbirimizi aramadık, sormadık ama son 15 yıldır şunu net söyleyebilirim, kardeşlik duyguları yeniden başladı. Kardeşler birbirini buldu, sahiplendi ve bugüne kadar ki oynanan oyunları bozdu. İnşallah bu kardeşlik çok daha ileri giderek, yenide o büyük medeniyetin güçlü günlerine beraber gideceğiz. Bu toplantılarda yavaş yavaş başlayacağız ama hızlandıracağız. Sakarya kardeşlik coğrafyasıdır. Sakarya'da ötekileştirme, ayrıştırma, dışlama yoktur. Balkanları ayrı tutmadık." şeklinde konuştu.

Katılımcılara ikramın dağıtıldığı programda Balkanlar'a özel yöresel halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sakarya'da 'Balkan Öğrencileri Buluşuyor' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement