Sakarya'da Belediye Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Sakarya'da Belediye Çalışmaları

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, şehirde devam eden altyapı yatırımlarının 420 milyon lirayı aştığnı bildirdi.

08.10.2017 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, şehirde devam eden altyapı yatırımlarının 420 milyon lirayı aştığnı bildirdi.

Toçoğlu, yaptığı açıklamada kenti, akıllı şebeke sistemleri, kanalizasyon ve yağmursuyu hatları, yüksek teknoloji arıtma tesisleri, dev barajlar ve elektrik santralleriyle donattıklarını söyledi.

Taraklı, Geyve, Karasu, Kocaali ve Akyazı'da yeni içmesuyu hatları inşa ettiklerini belirten Toçoğlu, " Sapanca, Ferizli, Söğütlü ve Karapürçek'i kanalizasyon ağları ile donatıyoruz. Erenler ve Serdivan'ın içmesuyu altyapısını yeniliyor, yeni yağmursuyu hatları da inşa ediyoruz. Akçay Barajımız ise yükseliyor." diye konuştu.

Toçoğlu, kentin güneyinden kuzeyine doğusundan batısına yaptığıkları dev altyapı yatırımlarıyla Sakarya'nın altyapı geleceğini inşa ettiklerini dile getirerek, "Akıllı şebeke sistemleri, kanalizasyon ve yağmursuyu hatları, yüksek teknoloji arıtma tesisleri, dev barajlar ve elektrik santralleri ile Sakarya'yı daha yaşanılabilir bir şehir haline getirebilmek için gece gündüz demeden var gücümüzle çalışıyoruz." dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak 100 milyonluk yatırımla kentin güneyinde bin metre rakımlı Pamukova Eskiyayla bölgesinde Akçay Barajı'nı inşa ettiklerini aktaran Toçoğlu, "40 milyon metreküplük içmesuyu potansiyeli ve 12 megawatt kurulu gücü ile içmesuyu anlamında Sapanca Gölü'ne alternatif oluştururken aynı zamanda şehrimizin enerji üretim kapasitesini en az 2 katına çıkaracağız. Benzer bir projeyi kuzeyde, Karasu ve Kocaali'de de gerçekleştireceğiz. Bölgeye Çamdağı Barajı'nı inşa edeceğiz. Şehrimizin dört bir yanını su kaynakları ile çevreliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sakarya'da Belediye Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement