Sakarya'da sokak hayvanları, rehabilitasyon merkezinde şifa bulacak - Son Dakika
Güncel

Sakarya'da sokak hayvanları, rehabilitasyon merkezinde şifa bulacak

Sakarya\'da sokak hayvanları, rehabilitasyon merkezinde şifa bulacak

Sakarya'da inşa çalışmalarında sona gelinen Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, yaralı ve hasta sokak hayvanlarına şifa dağıtacak.

28.12.2021 11:08  Güncelleme: 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya'da inşa çalışmalarında sona gelinen Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, yaralı ve hasta sokak hayvanlarına şifa dağıtacak.

Büyükşehir Belediyesince Adapazarı Karakamış Mahallesi'nde Geçici Hayvan Bakımevinin bulunduğu 18 bin metrekarelik alanda, sokakta yaşayan kedi ve köpeklere yönelik Rehabilitasyon Merkezi Projesi hayata geçirildi.

İnşa çalışmalarında sona yaklaşılan ve yakın zamanda hizmete girmesi beklenen merkezde, yoğun bakım ve laboratuvar ile veteriner acil müdahale odaları, yazlık ve kışlık olmak üzere 360 hayvan yaşam alanı, sahiplendirme binası ve görüntüleme odaları yer alacak.

Yaralı ya da hasta sokak hayvanlarına hizmet verecek merkezde, aşılama, kısırlaştırma ve sahiplendirme faaliyetleri de yürütülecek.

"Minik dostlarımızın yaşam kalitesini artıracağız"

Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AA muhabirine, sokak hayvanları için pek çok çalışmayı hayata geçirdiklerini söyledi.

Sokaktaki can dostlarının ihtiyaçlarını karşılamak için yeni projeler üretmeye devam ettiklerini aktaran Yüce, "Bizlerin olduğu gibi, su ve yemek, onlar için hayatın vazgeçilmezleri. Bizler bu ihtiyaçlarımızı kolayca giderirken, onlar bu konuda zorlanabiliyor. Bu yüzden şehrimizin dört bir yanına hayvanların su ihtiyacını karşılayabileceği otomatik suluk düzeneğini yerleştirdik." dedi.

Şehrin belli noktalarında oluşturulan beslenme ve barınma alanlarında sokaktaki hayvanların ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirten Yüce, şöyle konuştu:

"Geçici bakımevimiz, hayvan tedavi noktalarımız ve kent genelindeki hayvanlara yönelik hizmetlerimizle Allah'ın bize emanet ettiği dilsiz canlılarımıza daha iyi yaşam alanı sunmak için projeler üretiyoruz. Şehrimizin muhtelif yerlerine kedi evleri yerleştiriyoruz. Tüm bunların yanında en önemli projemiz ise Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi. 18 bin metrekarelik alanda inşa çalışmalarını başlattığımız Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezimiz ile minik dostlarımızın yaşam kalitesini artıracağız."

"Her canlıya saygı ve sevgiyle yaklaşıyoruz"

Ekrem Yüce, proje şehre kazandırıldığında sokakta kalan canlılara tam donanımlı hizmet verilmeye başlanacağını vurgulayarak, "Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak hayatı paylaştığımız her canlıya saygı ve sevgiyle yaklaşıyoruz. Bu kapsamda yeni projeler üretmeye devam ediyoruz. Tarihimizden aldığımız örf, adet, gelenek ve insani duygularla canlılara şefkatimizi devam ettiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sokak hayvanlarına samimi olarak bakılması gerektiğini söylediğini aktaran Yüce, şunları kaydetti:

"Bu çalışmayı yıllar önce başlattığımız için o talimat şu an hazır vaziyette. Yaptığımız işin ne kadar anlamlı olduğunu biliyoruz. Cumhurbaşkanımızın bu konudaki hassasiyetini, bir sene evvelden bu yatırımları başlatarak yerine getirmenin mutluluğunu yaşamaktayız. İnşallah sokakta hayvanlarımız kalmayacak, her canlının yanındayız. Bu canlılara bakmak, onları rehabilite etmek ve ihtiyaçlarını karşılamak için seferber olduk."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sakarya'da sokak hayvanları, rehabilitasyon merkezinde şifa bulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement